yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

"Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου "

"Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους... οικονομίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα ....

«Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού».(Πηγή:www.zougla.gr)..............................
..........................................................................

Ειδικότερα, το ΓΕΣ αναφέρει ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου κοστίζει 840.000 ευρώ και αυτή της 28ης Οκτωβρίου 430.000 ευρώ (λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες πλησιέστερα στη Θεσσαλονίκη).
Για το ΓΕΝ το κόστος είναι 307.334 ευρώ για την 25η Μαρτίου και 468.321 ευρώ για την 28η Οκτωβρίου.
Για το ΓΕΑ το κόστος είναι 694.728 ευρώ για την 25η Μαρτίου και 415.497 ευρώ για την 28η Οκτωβρίου.(Πηγή:http://3fialtis.blogspot.com/2010/02/blog-post_6349.html)............................................................................................



"Τρελό" το κόστος των εκλογών!
18 Αυγούστου 2007, 23:00


Τις επόμενες ημέρες οι «ταμίες» των τεσσάρων κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή θα περάσουν από την έδρα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για να εισπράξουν επιταγές συνολικής αξίας 16 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην έκτακτη επιχορήγηση των κομμάτων λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Ηδη, ο φετινός προϋπολογισμός προέβλεπε την καταβολή τακτικής επιχορήγησης ύψους 55 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη είχαν παραλάβει τα κόμματα από τις αρχές του έτους. Τα κόμματα, δηλαδή θα εισπράξουν το συνολικό ποσό των 71 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κατανεμηθεί ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. Συνολικά, οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια πρόσθετη δαπάνη που θα αγγίξει τα 120 εκατομμύρια.

Η δαπάνη θα βαρύνει τα κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών που έχει και την ευθύνη οργάνωσης των εκλογών, ενώ όπως δήλωσε στον ΕΤΚ ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας, το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων θα διατεθεί για την πληρωμή επιδομάτων που θα λάβουν περίπου 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι.(Πηγή: http://www.madata.gr/epikairotita/politics/6768.html)

 και ερωτώ τους κυρίους της κυβέρνησης και όλης της Βουλής,  γιατί δεν κάνετε περικοπές  της χρηματοδότησης των κομμάτων  σας ??? το όφελος μιας τέτοιας κίνησης είναι πολλαπλάσιο από το ''όφελος'' της κατάργησης των Εθνικών επετείων.
 θέλετε να διεκδικήσετε την διακυβέρνηση της χώρας ? χρηματοδοτήστε την προεκλογική σας περίοδο από τον οβολό σας......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου