yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Φουντώνει το πολεμικό κλίμα στη χερσόνησο της Κορέας



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ---- Έχασε 16kg σε 2 μήνες. Δείτε πώς το έκανε :Πατήστε εδώ 
Φουντώνουν οι πολεμικοί άνεμοι στην κορεατική χερσόνησο, καθώς η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χίε προειδοποίησε σήμερα «με ισχυρή στρατιωτική απάντηση τη Βόρεια Κορέα», μετά την κήρυξη «εμπόλεμης κατάστασης» από τη Βόρεια το Σάββατο.

H πρόεδρος Παρκ, που ηγείται του συντηρητικού κόμματος, είναι κόρη του αποθανόντος προέδρου Παρκ Τσουνγκ-Χη, ο οποίος είχε κυβερνήσει τη Νότια Κορέα από το 1961 έως το 1979. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε τηρήσει πολύ μετριοπαθή στάση απέναντι στις βορειοκορεατικές προκλήσεις, αλλά σκλήρυνε τη στάση της από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία, τον Φεβρουάριο.

Καθώς το βορειοκορεατικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την ετήσια σύνοδό του στην Πιονγκγιάνγκ, προκειμένου να επικυρώσει τις πολεμικές απειλές της ηγεσίας της χώρας, στη Σεούλ έφθασαν αμερικανικά μαχητικά «F-22 Raptor», αυξάνοντας τη στρατιωτική ένταση στην περιοχή.

Σε συνάντησή της με τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Άμυνας Κιμ Κουαάν Τζιν και ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, η πρόεδρος Παρκ δήλωσε ότι καταλαβαίνει πως οι βορειοκορετικές απειλές είναι πολύ σοβαρές.

Η φραστική απειλή πολέμου με τη Νότια εκτοξεύθηκε από τη βορειοκορεατική ηγεσία μετά την επιβολή νέων αντιποίνων από τα Ηνωμένα Έθνη, που ακολούθησαν την πραγματοποίηση νέας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, τον Φεβρουάριο.

Η Washington Post για τα «εξαφανισμένα» ίχνη των βορειοκορεατικών δοκιμών

Η Βόρεια Κορέα έκρυψε επιμελώς όλα τα ίχνη της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας τις υποψίες ότι χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο βόμβας με υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post».

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους και ειδικούς στους εξοπλισμούς, η εφημερίδα διευκρινίζει πως οι συνέπειες της έκρηξης της 12ης Φεβρουαρίου παρέμειναν περιορισμένες και πως ελάχιστα ίχνη ραδιενέργειας διέφυγαν στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με το άρθρο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθούσε στενά τη δοκιμή, σε μία προσπάθεια να συλλέξει στοιχεία, ώστε να κατανοήσει τη σύνθεση της βόμβας.

Όμως, τις ημέρες που ακολούθησαν την έκρηξη, οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές συσκευές ανίχνευσης δεν κατέγραψαν ίχνη ραδιενεργών αερίων σε κανέναν από τους 120 σταθμούς ελέγχου που βρίσκονται κοντά στο σημείο των πυρηνικών δοκιμών, αλλά ούτε και στον αέρα. Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η έλλειψη στοιχείων καταδεικνύει πως η Βόρεια Κορέα σκόπιμα δεν ήθελε να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα τα αέρια αυτά.

Στις πρώτες δύο πυρηνικές δοκιμές εκτιμάται ότι η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε πλουτώνιο από το σχάσιμο υλικό που η χώρα ανέπτυξε στα τέλη της δεκαετίας του '90, επισημαίνει η εφημερίδα. Ωστόσο, σε περίπτωση επιτυχίας μιας δοκιμής βόμβας ουρανίου, θα επιβεβαιωνόταν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει κατορθώσει να ακολουθήσει μία εναλλακτική διαδικασία για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα χρησιμοποιώντας τα τεράστια αποθέματα φυσικού ουρανίου που διαθέτει και μια εξελιγμένη τεχνολογία εμπλουτισμού του, σύμφωνα πάντα με τη «Washington Post».

Μια βόμβα ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού θα αύξανε ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες για συνεργασία ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, σύμφωνα με την εφημερίδα. Aρκεί να υπενθυμίσουμε ότι το Ιράν - το οποίο υπέγραψε πέρυσι συμφωνίες τεχνικής και επιστημονικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα - εργάζεται ακριβώς στον τομέα της τεχνολογίας του ουρανίου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου