yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Γκίτσιος: Ο πρώτος Καστοριανός στο συμβούλιο της ΕΠΟ – Έχασε ο Γκαγκάτσης, νέος πρόεδρος ο Γιώργος Σαρρής


Για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ εκλέχθηκε
Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς, ο Κώστας Γκίτσιος που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Σαρρή


ΜΑΤ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ!!!

Ο Γιώργος Σαρρής είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής ΠοδοσφαιρικήςΟμοσπονδίας. Εξελέγη με 37 ψήφους έναντι 20 του Βασίλη Γκαγκάτση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου και πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Σαρρής, είναι ο διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιου στην ΕΠΟ. Ο 54χρονος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισε στις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Βασίλη Γκαγκάτση. Συγκεκριμένα έλαβε 37 ψήφους έναντι 20 του πρώην προέδρου της ΕΠΟ από το 2001 ως το 2008.

Δικαίωμα ψήφου είχαν οι εκπρόσωποι των 57 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Στις Ενώσεις συμπεριλαμβάνονται και η Σούπερ Λίγκα και η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής που έχουν από μία ψήφο.

Για την εκλογή στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας χρειάζονταν τουλάχιστον 29 Ενώσεις, με τον Γιώργο Σαρρή να εκλέγεται άνετα συγκεντρώνοντας 37 (ποσοστό 64.9%).

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα αναλυτικά αποτελέσματα της αρχαιρεσιακής γενικής συνέλευσης των Ενώσεων μελών της, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επί 57 ΕΠΣ που είχαν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν 57. Για την εκλογή προέδρου βρέθηκαν 57 ψηφοδέλτια, όλα έγκυρα. Για την εκλογή τακτικών μελών Δ.Σ., αναπληρωματικών μελών Δ.Σ., τακτικών μελών εξελεγκτικής επιτροπής και αναπληρωματικών μελών εξελεγκτικής επιτροπής βρέθηκαν 57 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 55 ήταν έγκυρα και 2 άκυρα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, δεν συμπληρώθηκαν 4 θέσεις των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. και έτσι σήμερα στις 10.30 στον ίδιο χώρο θα γίνουν εκλογές για τις συγκεκριμένες θέσεις.



Πρώτος σε ψήφους ο Βαγγέλης Μαζαράκης

Πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλληνίας/ Ιθάκης με 49 ψήφους και ακολουθούν οι Γιώργος Καραμελίδης της ΕΠΣ Ημαθίας και Κωνσταντίνος Γκίτσιος της ΕΠΣ Καστοριάς με 48 ψήφους.

Έτσι τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι τα εξής:

Ανασόπουλος Νίκος (ΕΠΣ Πειραιά), Βούλγαρης Αργύρης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Βούρβαχης Γιώργος (ΕΠΣ Χανίων), Γαβριηλίδης Δαμιανός (ΕΠΣ Θράκης), Γκιρτζίκης Γιώργος (ΕΠΣ Ξάνθης), Γκίτσιος Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Καστοριάς), Δημητρίου Παναγιώτης (ΕΠΣ Αθηνών), Καραμελίδης Γιώργος (ΕΠΣ Ημαθίας), Μαζαράκης Ευάγγελος (ΕΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης), Οικονομίδης Ιωάννης (ΕΠΣ Δωδεκανήσων), Παπακωνσταντίνου Ιωάννης (ΕΠΣ Ευβοίας), Προύντζος Νικόλαος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Σταθόπουλος Αριστείδης (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Τζανόπουλος Μιχάλης (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Τοπολιάτης Ευάγγελος (ΕΠΣ Βοιωτίας).



Aπορρίφθηκε η ένσταση για «σημαδεμένα ψηφοδέλτια»

Σε καταγγελία για σημαδεμένα ψηφοδέλτια προέβη ο υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κυκλοφόρησαν σημαδεμένα ψηφοδέλτια. Καταθέσαμε ένσταση στην εφορευτική επιτροπή. Τον πρόεδρο της ΕΠΟ δεν μπορούν να τον σημαδέψουν».

Για το θέμα αυτό έχει ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, στον οποίο ο Γκαγκάτσης απευθύνθηκε σε έντονο ύφος θεωρώντας τον υπεύθυνο για αυτό που κατά τη γνώμη του συνέβη.

Η ένσταση που υπέβαλε ο κ. Γκαγκάτσης απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή και οι εκλογές διενεργήθηκαν κανονικά.



Γ. Σαρρής: «Η ΕΠΟ αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον»

Μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο με το σημερινό αποτέλεσμα αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον. Η νέα διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες μιας περιόδου που το άθλημα υποφέρει. Εγγυόμαστε προς πάσα κατεύθυνση πως θα λειτουργήσουμε βάσει των θεσμών χωρίς παρεκτροπές και παρεμβάσεις. Θα εργαστούμε σκληρά με όραμα και σχέδιο για το καλό του ποδοσφαίρου. Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει μια συλλογική διοίκηση στην Ομοσπονδία και να έχουμε καλές σχέσεις, και το αυτοδιοίκητο να έχει τον χαρακτήρα που πρέπει. Η νέα διοίκηση θα αντιμετωπίσει τις Ενώσεις με τον ίδιο τρόπο και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε πρόγραμμα, όραμα και σχέδιο και πιστεύω ότι με την βοήθεια όλων θα το υλοποιήσουμε».

Β. Γκαγκάτσης: «Οι συνθήκες των εκλογών δεν ήταν φυσιολογικές»

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία και την ανάδειξη του γιώργου Σαρρή ως πρόεδρο της ΕΠΟ, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών της ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης μίλησε για τη νέα διοίκηση, τονίζοντας ότι θα την στηρίξει.

«Συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή για τη εκλογή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ενώσεις που μας στήριξαν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή και πιστέψτε με ότι οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές. Δεν θέλω να επεκταθώ, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Η νέα διοίκηση θα έχει μεγάλο έργο μπροστά της και όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν σ’ αυτήν. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν και τις ενώσεις που με στήριξαν και να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή».

Ενώ σε ερώτηση αν προτίθεται να επιστρέψει, απάντησε: «Ποτέ μη λες ποτέ».



Εκλογές με ΜΑΤ και φουσκωτούς!!!

Πολύ άσχημη ήταν η εικόνα που επικρατούσε στο ξενοδοχείο όπου έγιναν οι εκλογές της ΕΠΟ. Η αιτία ήταν η παρουσία πολλών μαυρoφορομένων «φουσκωτών», οι οποίοι εκτιμάται ότι ήταν πάνω από 30! Οι πληροφορίες παραμονής των εκλογών περί έντασης και πιθανών επεισοδίων στις εκλογές, αλλά και η πληροφορία ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης θα είχε μαζί του ισχυρή συνοδεία, οδήγησαν την άλλη πλευρά στην αύξηση του αριθμού των φουσκωτών στο ξενοδοχείο που έγιναν οι εκλογές.

Ήδη από την Παρασκευή 5/10 το ξενοδοχείο θύμιζε φρούριο από την παρουσία ανδρών της ασφάλειας, ενώ την ώρα των εκλογών υπήρχαν ακροβολισμένοι σε όλα τα σημεία του λόμπι του ξενοδοχείου, δίνοντας της εντύπωση, ότι αντί για εκλογές της ΕΠΟ, βρισκόμασταν σε μία γιορτή φουσκωτών. Χαρακτηριστικό των μέτρων που είχαν ληφθεί είναι ότι εκτός από τους άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, έξω από το ξενοδοχείο υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα.



Παναθηναϊκός: «Eντολοδόχος του Ολυμπιακού ο Σαρρής»

Με το καλημέρα της εκλογής του νέου προέδρου της ΕΠΟ, η Παναθηναϊκή Συμμαχία πέρασε στην... επίθεση χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Σαρρή εντολοδόχο του Ολυμπιακού. Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δηλώνει προβληματισμένη από την ανάδειξη του εντολοδόχου του Ολυμπιακού στην προεδρία της ΕΠΟ, την οποία και θεωρούμε ως το βασικό υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Σαρρής έχει δείξει από την θητεία του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πόσο λίγο ικανός είναι και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τη δράση του. Μάλιστα κύκλοι από την Παναθηναϊκή Συμμαχία τονίζουν πως δεν θα αφήσουν τίποτα να... πέσει αν υποπέσει στην αντίληψη τους.

«Από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος. Δεν πρόκειται να δείξουμε ούτε μία στιγμή ανοχής στο αμαρτωλό σύστημα, το οποίο πρέπει να διαλυθεί και να φύγουν οι άνθρωπο που το εκπροσωπούν, όπως ο Γιώργος Σαρρής», ανέφεραν αρχικά.

Κατόπιν, πρόσθεταν: «Θα παρακολουθήσουμε στενά την πορεία του, αν και τη θεωρούμε εξαρχής σημαδεμένη και σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για βγάλουμε στην επιφάνεια τα άπλυτα του».

Η απάντηση του νέου προέδρου της ΕΠΟ στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ήρθε λίγο αργότερα. Ο κ.Σαρρής απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαι εντολοδόχος όλων των Ενώσεων της ΕΠΟ που συμμετείχαν στις εκλογές, είτε αυτές με τίμησαν με την ψήφο τους, είτε όχι. Δεν επιθυμώ να ρίξω λάδι στη φωτιά και επιμένω σε όσα είπα μετά την εκλογή μου: Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει το ποδόσφαιρο, κλειδί της επιτυχίας για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα είναι η άριστη συνεργασία όλης της ποδοσφαιρικής οικογένειας».

ΣΕΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου