yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ: Ένα “ρουσφέτι” για τα “199 Καμπαναριά”….


001122


Πού βρίσκονται τα “119 Καμπαναριά”; – Το κλειστό κλαμπ και “Το …εφτασφράγιστο μυστικό” που μας κοιτάει από ψηλά…
Όποιος είπε ότι η Καστοριά θα καταντήσει μια μέρα “προτεκτοράτο” της Κοζάνης, από την συστηματική αποδόμηση που υφίσταται σ΄ όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, ασφαλώς δεν γνώριζε ότι υπάρχουν από καιρό “βάσεις” των κοζανιτών στο έδαφος της Καστοριάς, που παραχωρήθηκαν επί δημαρχίας Παπουλίδη, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους.
Κάτι δηλ. σαν το Γκουαντάναμο των ΗΠΑ, που βρίσκεται στον “Κόλπο των χοίρων” της Κούβας του Κάστρο!
Η κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προκάλεσε τότε σφοδρές αντιδράσεις και από άλλα τοπικά σωματεία που ήταν άστεγα και δεν είχαν δικό τους χώρο, για να πραγματοποιούν εκδηλώσεις.
Το περιφραγμένο οικόπεδο, με την πανοραμική θέα, που συναντάει ο ανυποψίαστος περαστικός στις παρυφές της “Ψαλίδας”, απέναντι από το κέντρο Ραδιοταξί, με τίποτα δεν προϊδεάζει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου.
Μόνο μια ξυλόγλυπτη πινακίδα πάνω στην σιδερένια πόρτα, δίνει το στίγμα του ιδιοκτήτη:“199 καμπαναριά” και μια σκουριασμένη κλειδαριά στην είσοδο, σαν αδιάψευστος μάρτυρας, ότι έχει να χρησιμοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια!
Τα “199 καμπαναριά” ήταν ο γνωστός σύλλογος των μετοίκων Κοζανιτών, που άκμασε, τις προηγούμενες δύο δεκαετίες στην Καστοριά, με πολυάριθμα μέλη, ικανά όπως φαίνεται να ανατρέψουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο της πόλης και αυτό ήταν ένα ισχυρό επιχείρημα να τους παραχωρηθεί, αντί στέγης, ένα προνομιούχο οικόπεδο με θέα την λίμνη
Ανηφορίζοντας το στενό δρομάκι, που οδηγεί πίσω από την στροφή, σ΄ ένα πλάτωμα, διαπιστώνει κανείς ότι ο άλλωτε οικονομικά εύρωστος σύλλογος, είχε φροντίσει την περίοδο της ακμής, να δημιουργήσει όλες εκείνες τις υποδομές, που θα εξασφάλιζαν την θερινή ψυχαγωγια των μελών του.
Ένα τεράστιο κιόσκι με κουζίνα και χώρους υγιεινής, φανερώνει ότι ο χώρος γνώρισε ημέρες δόξας και μεγαλείου, με σουβλακογιορτές και γλέντια, που όμως κρατήθηκαν διακριτικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!
Προφανώς λειτουργούσε σαν ένα κλειστό κλαμπ, με τοπικιστικούς κανόνες, που δεν δέχονταν τις ξένες επιρροές!
Γι΄ αυτό άλλωστε κρατήθηκε σαν εφτασφράγιστο μυστικό η ύπαρξη αυτού του “ιδιόκτητου” χώρου, που ελάχιστοι από τους εκτός των τειχών, είναι σε θέση να γνωρίζουν ακόμα και τώρα.
Το οξύμωρο είναι ότι κανένας από τους σημερινούς διοικούντες τον Δήμο, γνωρίζουν σχετικά με την ύπαρξη του οικοπέδου και καλό είναι μόλις λάβουν γνώση να ανακαλέσουν την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ., προτού  εμφανιστούν τίτλοι κυριότητας από τρίτους…

Εφημερίδα ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου