yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Περί χρισμάτων… και ευλογιών του κ. Κ. Λιάντση στην υποψηφιότητα Ν. Βασιλειάδη για το Δήμο ΚαστοριάςΑΠΙΣΤΕΥΤΟ---- Έχασε 16kg σε 2 μήνες. Δείτε πώς το έκανε :Πατήστε εδώ 
Με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλή της αντιπολίτευσης του Δήμου Καστοριάς, κ. Κ. Λιάντση, όπως αυτές λέχθηκαν στη πρωϊνή εκπομπή του Αντώνη Παραρά στο Alpha News 94.7 (29/03), θεώρησα καλόν εστί να εκφράσω την αμφιβολία μου αν παλαιοκομματικές πρακτικές της εποχής των «χρυσών αγελάδων», δύνανται να έχουν εφαρμογή στην σημερινή εξαθλιωμένη κοινωνία της πόλης μας, η οποία δεν πλήττεται μόνο σε εθνικό επίπεδο από το αποτυχημένο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα που την οδήγησε σε αυτό το σημείο αλλά και από μια μακροχρόνια παλαιοκομματική γάγγραινα, η οποία για αρκετά χρόνια λειτουργεί σε «επαγγελματικό» επίπεδο και σχετίζεται με τα δημόσια αξιώματα στη πόλη μας. Θεωρώ, ότι η σημερινή χωροχρονική συγκυρία απαξίωσης της πολιτικής και των δημόσιων αξιωμάτων, όπως αυτά λειτουργούσαν τα χρόνια της οικονομικής «ευμάρειας», σηματοδοτεί νέα δεδομένα στην αντίληψη σκέψης και λειτουργίας αναφορικά με την επιλεκτικότητα του προσώπου που ο πολίτης θα κρίνει ικανό για να τον… «υπηρετήσει». Δυστυχώς, ο κ. Λιάντσης δεν έχει αντιληφθεί ότι τη σήμερον ημέρα το να δίνει κανείς χρίσμα και …πολιτική/κομματική «διαθήκη» περισσότερο κατάρα είναι παρά ευχή. Προς αυτή τη κατεύθυνση συνεχίζουν και κάποια τοπικά ΜΜΕ, τα οποία με την καιροσκοπικότητα που τους διακρίνει, συνεχίζουν να στηρίζουν το status quo, του υπάρχοντος αποτυχημένου αυτοδιοικητικού συστήματος, ευελπιστώντας να αποκομίσουν τον «όβολο» της δήθεν αψεγάδιαστης δημοσιογραφίας απέναντι στα κοινά του τόπου μας. Παρόλο, όμως που τέτοιες πρακτικές προκαλούν το κοινό αίσθημα και τη νοημοσύνη των καστοριανών πολιτών, οι υφιστάμενοι «εν άρχουσι» δεν παύουν να τις χρησιμοποιούν και με θράσος άπειρου κάλλους να συνεχίζουν προς αυτή τη κατεύθυνση.
      Σχετικά, με την Ανεξάρτητη Κίνηση Νέων Καστοριανών Πολιτών υπο την επωνυμία «Ορεστιάς», η οποία απαρτίζεται από μια μεγάλη ομάδων νέων πολιτών του διευρυμένου Δήμο μας, έχω να δηλώσω ότι η θέληση και ο ζήλος αυτών των παιδιών αλλά και η αψεγάδιαστη αγάπη προς τον τόπο μας σύντομα θα εκπλήξει αλλά ίσως φέρει και σε αμηχανία, όλες τις παλιές καραβάνες/σωτήρες, που για πολλά χρόνια με το ήθος και τις πράξεις τους μας έφεραν στο σημερινό σημείο της παρακμής και την ένδειας. Σήμερα αυτή η κίνηση εργάζεται εντατικά στο πλευρό του καστοριανού πολίτη και κατά τακτά χρονικά διαστήματα αναδεικνύει μείζονα προβλήματα του άστυ και των περιχώρων έμπρακτα, με ορθές προτάσεις και αντικει-μενικότητα. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαστε και εμείς ΠΑΡΩΝ, για να δώσουμε μια υγιή διέξοδο στην ψήφο του καστοριανού πολίτη. Θα είμαστε ΠΑΡΩΝ, απαρτιζόμενοι από νέα άτομα με προσόντα και ζήλο, τα οποία θέλουν να αφιερωθούν στα κοινά του τόπου που γεννήθηκαν, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη θέληση να παραμείνουν στο τόπο τους και βέβαια έχοντας ήδη πληρώσει το τίμημα μέσω της ανεργίας και του κοινωνικού παραμερισμού. Χρίσμα δεν χρειαζόμαστε καθώς δεν εξαρτόμαστε από κομματικές αγκυλώσεις παρά μόνο από την αγάπη και εκτίμηση των καστοριανών συμπολιτών μας. Η εν λόγω πολιτική επιλογή διαφαίνεται και από το γεγονός ότι στη κίνησή μας μετέχουν άτομα από ολόκληρο το κομματικό φάσμα της κοινωνίας μας. Ηγούμενος αυτού του νεανικού και αψεγάδιαστου σχήματος, θα παλέψω μαζί με τους συνοδοιπόρους μου και με όσες δυνάμεις διαθέτω για τον τόπο μου και τους πολίτες του. Έχουμε υποχρέωση, ως νέοι πολίτες αυτού του τόπου να προσπαθήσουμε για το βέλτιστο και πιστεύω ότι θα πετύχουμε, γιατί αυτή τη στιγμή η τοπική κοινωνία μας έχει αγκαλιάσει. Ανεξαρτήτως αν θα καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να εκλεγούμε η επόμενη δημοτική αρχή, πιστεύω ότι η παρουσία μας ως ζωντανού κοινωνικού οργανισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καστοριάς, θα αλλάξει ως ένα βαθμό τη νοοτροπία για το πως θα πρέπει να συμβάλει ένας δημοτικός σύμβουλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία. Προσωπικές επιθέσεις δεν μας αγγίζουν. Ούτε μας βόλεψε κανένας, ούτε όφελος καρπωθήκαμε, ούτε είχαμε κάποιο συμφέρον όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το ήθος και η παρουσία μας είναι tabula rasa επί του πολιτικού στίβου και πιστεύω ότι ο καστοριανός πολίτης θα σταθεί συνοδοιπόρος μας σε αυτή μας της προσπάθεια.

                                                                                                                                                             Γιάννης Τσακιρίδης

                                                                                                                                                          Καστοριά, 01/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου