yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Λιγότερο ικανοποιημένοι οι Έλληνες Γουνοποιοί από τα αποτελέσματα της Διεθνής Έκθεσης Γούνας του Χονγκ Κονγκ

Λιγότερο ικανοποιημένοι οι Έλληνες Γουνοποιοί από τα αποτελέσματα της Διεθνής Έκθεσης Γούνας του Χονγκ Κονγκ

Έκλεισε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Γούνας του Χονγκ Κονγκ με εμφανώς λιγότερη αγοραστική κίνηση από αυτή της αντίστοιχης Έκθεσης του 2012.Οι εμπορικοί επισκέπτες ήταν λιγότεροι, ενώ χαμηλότεροι ήταν και οι τζίροι που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης...
Οι Έλληνες Εκθέτες που συμμετείχαν δυναμικά και φέτος, χαρακτήρισαν τη Διεθνής Έκθεσης Γούνας του Χονγκ Κονγκ ως πιο υποτονική σε σχέση με αυτή του 2012. Οι αγοραστές ήταν διστακτικοί λόγω και της πολύ μεγάλης ανόδου των τιμών των πρώτων υλών, να προχωρήσουν σε μεγάλες παραγγελίες και αγορές.
Λιγότερος ο χώρος που δόθηκε από  τους διοργανωτές στις  Ελληνικές επιχειρήσεις
 Οι Δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν θα δώσουν και το στίγμα σε μια αγορά η οποία αμήχανη παρακολουθεί την άνοδο των τιμών που με τη σειρά τους μεταφράζονται σε πολύ υψηλές τιμές για το τελικό προϊόν. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν φέτος αντιμετώπισαν και προβλήματα από τους διοργανωτές οι οποίοι δεν έδωσαν περισσότερο χώρο παρά την αύξηση της σχετικής ζήτησης που υπήρξε. Δυναμική ήταν και η παρουσία της Ιταλίας και τις Γερμανίας που συμμετείχαν με ομαδικά περίπτερα στη Διεθνή Έκθεση Γούνας του Χονγκ Κονγκ 2013. Το Γκαλά της Διεθνούς Έκθεσης αλλά πολύ περισσότερο η Εκδήλωση της ΝΑΦΑ για τον εορτασμό των 10 χρόνων από το λανσάρισμα του label BLACK NAFA, σημάδεψαν τη φετινή διοργάνωση, τόσο με τις δημιουργίες που παρουσιάσθηκαν όσο και με το πλήθος του κόσμου που προσέλκυσαν. Οι Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας, του Μιλάνο και της Αθήνας, θα δείξουν αν αυτό που παρατηρήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, θα είναι και η τάση που θα επικρατήσει στον Κλάδο για την φετινή χρονιά.
«Η ελληνική παρουσία σε σχέση με των ξένων ήταν καλύτερη»
Η ελληνική παρουσία ήταν αρκετά δυνατή, συμμετείχαν συνολικά 38 Καστοριανές και Σιατιστινές επιχειρήσεις, δημιουργώντας μάλιστα μεγάλη εντύπωση για την πολύ καλή ποιότητα των εμπορευμάτων αλλά και των σχεδίων, ενώ τα Ελληνικά περίπτερα που  βρίσκονταν σε ενιαίο χώρο με την επωνυμία GREEK FUR, για μία ακόμη φορά ξεχώρισαν για τη διακόσμηση τους. «Από θέμα  διοργάνωσης ήταν όλα άψογα. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και μάλιστα στο κατασκευαστικό κομμάτι, πιστεύω ότι η ελληνική παρουσία σε σχέση με των ξένων ήταν καλύτερη», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς, κ.  Χαράλαμπος Καραταγλίδης. Ωστόσο, υποστήριξε, ότι το βασικό χαρακτηριστικό της έκθεσης σε σχέση με την περσινή, ήταν ότι είχε αρκετά λιγότερηεπισκεψιμότητα. «Ίσως αυτό να οφειλόταν στην αύξηση των τιμών των δερμάτων », εξήγησε ο κ. Καραταγλίδης. 
Οι Έλληνες κινούνται στρατηγικά και αυτό τους ευνοεί
 Η έκθεση του Χόνγκ Κόνγκ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΓ κ. Ναούμ Δίτσιο, είχε λιγότερο εμπορικό κόσμο από πέρυσι, όμως είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας της υπερβολικά μεγάλης ζήτησης της πρώτης ύλης κάτι που φάνηκε και στην αγορά, η οποία  αντιμετώπισε δυσκολία στην αποδοχή των ακριβών τιμών των δερμάτων, δεδομένο το οποίο είναι και ουσιαστικό. Ωστόσο, οι Έλληνες  γουνοποιοί έκαναν καλύτερες δουλειές από τους Κινέζους και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο οι Κινέζοι,  αυτά τα χρήματα που δεν διέθεσαν στο Χόνγκ Κόνγκ, να τα επενδύσουν στην έκθεση της Αθήνας. « Οι Έλληνες κινούνται στρατηγικά και αυτό τους ευνοεί. Μάλιστα κλέψαμε και την παράσταση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η  NAFΑ για τα 10 χρόνια, καθώς τα περισσότερα toplot τα προμηθεύτηκαν  Έλληνες με αποτέλεσμα να αποδείξουν ότι έχουν πιο ποιοτικά προϊόντα από άλλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓ, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο πλέον που μπορεί να πουλήσει είναι η ποιότητα και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ τα δυο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, είναι η καλή ραφή και το σχέδιο. «Οι Έλληνες ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούν να επιβιώσουν και  παρά τη μεγάλη ακρίβεια των πρώτων υλών, συνεχίζουν να διατηρούν  συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά της γούνας», ήταν τα λόγια του.            
Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του καστοριανού γουνοποιού που πήρε μέρος στην έκθεση του Χόνγκ Κόνγκ, κ. Δημήτρη Τσιουχαδάρη, ιδιοκτήτη της  εταιρίας PTQualityFur, επισημαίνοντας πως «η έκθεση είχε αισθητή μείωση πελατών. Δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός από Ρώσους, αλλά και άλλους επισκέπτες με εξαίρεση αυτούς από την Κίνα που φέτος ο αριθμός τους ήταν μεγαλύτερος από πέρυσι. «Το θέμα είναι ότι τις πολύ υψηλές τιμές των δερμάτων οφείλονται στους κινέζους αγοραστές. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα έτοιμα γουναρικά, που ακόμη οι πελάτες δεν αποδέχονται τις υψηλές τιμές», εξήγησε ο κ Τσιουχαδάρης, για να καταλήξει λέγοντας ότι «την έκθεση δεν θα την χαρακτήριζα ιδιαίτερα πετυχημένη, λόγω των υψηλών τιμών των δερμάτων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα».
 Ξεχωριστή η εκδήλωση της NAFΑ στην έκθεση του Χόνγκ Κόνγκ για τα 10 χρόνια της ετικέτας, ΒlackNafa, κέρδισε τις εντυπώσεις το GALA στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt
 Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί και η αξιόλογη εκδήλωση που διοργάνωσε στην έκθεση του Χόνγκ Κόνγκ η NAFA, όπου πραγματοποίησε με αφορμή τα 10 χρόνια της ετικέτας, ΒlackNafa, ένα εντυπωσιακό GALA στο Ξενοδοχείου Grand Hyatt, όπου το παρακολούθησαν πάνω από 500 περίπου άτομα. Ο Πρόεδρος του δημοπρατηρίου Michael Mengar, αφού καλωσόρισε τους πολυάριθμους επισκέπτες, στη συνέχεια απένειμε στους αγοραστές τα 10 Top από την πρόσφατη επετειακή δημοπρασία της NAFA.
Άξιο αναφοράς είναι και το εντυπωσιακό show με την άριστη ποιότητα του Mink Black NAFA που παρουσίασαν οι δέκα αγοραστές των TOP-LOT ανάμεσά τους και οι έξι (6) επιχειρήσεις από την Καστοριά, όπως Abel Furs, Di Cara, EGO, Langiotti, Luxor Furs και Obsession Furs.
Το επιστέγασμα της εντυπωσιακής αυτής εκδήλωσης, ήταν το ειδικό αφιέρωμα που έγινε με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων της ετικέτας Black NAFA, με μία εξαιρετική συλλογή από δέκα διεθνείς σχεδιαστές από δέκα διαφορετικές χώρες.
Gianfranco Ferre, Ιταλία
Guy Laroche, Γαλλία
Michael Kors, ΗΠΑ
Lucian Ματίς, Καναδά
Lie Sang Bong, Κορέα
Mark Cheung, Κίνα
Βλάσης Χολέβας, Ελλάδα
Chapuren, Ρωσία
James Long, Μεγάλη Βρετανία
Carmen Alen, Αργεντινή
της Δώρας Κωτσοπούλου
hk1
hk2
neakastoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου