yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελίες της νέας διευθύντριας της Ένωσης Αγροτικών Συναιτερισμών για ’’οικονομικά εγκλήματα’’ στην ΕΑΣ




Σε διαδικασία ελέγχου βρίσκεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς, αφού, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης εδώ και έξι μήνες περίπου, αλλά και την αλλαγή στη διεύθυνση της ΕΑΣ, την οποία ανέλαβε η κ. Έφη Γεωργιάδου – Καραγιαννίδου, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν τεράστια …ανοίγματα του Συνεταιρισμού τόσο σε χρέη όσο και σε οφειλόμενα ποσά από τρίτους, τα οποία, σε ό,τι αφορά τα χρέη ανέρχονται σε 300.000 ευρώ περίπου, που συμπεριλαμβάνουν και τη μισθοδοσία, με τους υπαλλήλους να έχουν να πληρωθούν από το 2010!!! Μάλιστα, 9 από τους 30 εργαζόμενους της ΕΑΣ έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Συνεταιρισμού.

Το μεγάλο …σκάνδαλο, ωστόσο, είναι τα ποσά που τρίτοι οφείλουν στην εταιρία και αυτά ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑ η κ. Καραγιαννίδου, τα οποία, εφόσον καταβληθούν, επαρκούν όχι μόνο για την κάλυψη των οφειλών, αλλά ακόμη και στη δημιουργία επενδύσεων που θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΑΣ να …ανοίξει τα φτερά της προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο έλεγχος διενεργείται από μια επιτροπή που συστήθηκε ειδικά για το λόγο αυτό, με τη συμμετοχή νομικού, έτσι ώστε ,κατ’ αρχάς, να διαπιστωθεί το πώς έφτασε στο …χείλος του γκρεμού η Ένωση, όσο και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, με τη νέα διευθύντρια να κάνει λόγο για κακοδιαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά ακόμη και για ενδεχόμενο ποινικών κυρώσεων στους υπαίτιους.

«Αναλάβαμε μία πολύ άσχημη κατάσταση, με χρέη προς την εταιρία από το 1998. Αυτό συνέβη γιατί έγιναν αγοραπωλησίες, χωρίς να υπάρχουν …καλύψεις. Κανονικά, όταν γίνονται μεγάλες πωλήσεις, της τάξεως των 500.000 ευρώ, όπως, για παράδειγμα, από το τυροκομείο, σε έναν έμπορο τον οποίο δε γνωρίζεις, οφείλεις, τουλάχιστον, να πάρεις κάποια εχέγγυα ότι θα πληρωθείς, γιατί μία επιταγή μπορεί να είναι ακάλυπτη», εξήγησε η διευθύντρια της ΕΑΣ, κάνοντας λόγο για …αμέλεια από πλευράς προηγούμενων διοικήσεων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ
oladeka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου