yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανέβηκε στον τρούλο του Αγ. Πέτρου για να διαμαρτυρηθεί



Ο Ιταλός επιχειρηματίας Μαρτσέλλο Ντι Φινίτσιο, 47 ετών, σκαρφάλωσε, στον τρούλο της βασιλικής του Αγίου Πέτρου,όπου και κατάφερε να ξεδιπλώσει πανό που γράφει «φτάνει με τον Μόντι, με την Ευρώπη, με τις πολυεθνικές, πρόκειται μόνο για...



κοινωνική σφαγή». Οι Ντι Φινίτσιο μπήκε στην εκκλησία αργά το απόγευμα, παρέμεινε στο εσωτερικό της, και τελικώς, κατάφερε να βγει έξω από ένα απ' τα μικρά παράθυρα που βρίσκονται στον τρούλο του Αγίου Πέτρου.

Αυτή την ώρα, άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού, προσπαθούν να τον πείσουν να κατέβει, δεδομένης και της επικινδυνότητας της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, ο 47χρονος επιχειρηματίας, με καταγωγή από την Τεργέστη, στις 12 του περασμένου Ιουλίου είχε καταφέρει να ανέβει, ήδη, μια πρώτη φορά, στον τρούλο της σημαντικότερης εκκλησίας των ρωμαιοκαθολικών, για να διαμαρτυρηθεί κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν, που αναφέρεται στην απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών και την αύξηση του ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου