yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι θα είναι οι μισθοί των στρατιωτικών μετά από τις περικοπές



Ποιοι θα είναι οι μισθοί των στρατιωτικών μετά από τις νέες περικοπές που έρχονται.
Οι στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να υπολογίζουν με “χαρτί και μολύβι” να υπολογίζουν τι θα απομείνει στην τσέπη τους και το αποτέλεσμα που βγάζουν είναι τραγικό:

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε άρθρο της στην ιστοσελίδα της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου οι μισθοί των στρατιωτικών θα κινούνταιαπό 700 έως 1200 ευρώ!
Συνεπώς ένας στρατιωτικός 40 ετών με οικογένεια υπολογίζεται ότι θα παίρνει 950 ευρώ!
Σύμφωνα με όσα γράφει ο ανθυπολοχαγός Βασίλης Γκαβαρδίνας:

“Από την αρχή της κρίσης το 2010  μειώθηκαν τα δώρα, πάγωσαν τα χρονοεπιδόματα, μειώθηκαν τα επιδόματα, έπεσε το αφορολόγητο. Το αποτέλεσμα ήταν μείωση στο εισόδημα μας κατά μέσο όρο 35%. Με τις καινούριες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, την κατάργηση του εναπομείναντος δώρου, και την κατάργηση των οδοιπορικών θα οδηγηθούμε σε συνολική μείωση άνω του 50%. Δηλαδή πλέον οι μισθοί των στρατιωτικών θα κινούνται από 700 έως 1200 ευρώΕπομενως ο μισθός ενός σαραντάρη οικογενειάρχη στρατιωτικού θα είναι περίπου 950 ευρώ.
Το ενοίκιο το οποίο είναι αναγκασμένα τα στελέχη να πληρώνουν για 35 ολόκληρα χρόνια  είναι αποτέλεσμα της φύσης της δουλειά μας. Άρα είναι ένα έξοδο το οποίο αφαιρείται από το μισθό μας χωρίς δική μας ευθύνη. Συνεπώς, αν υποθέσουμε ότι ένα μέσο ενοίκιο ανέρχεται στα 300 ευρώ,  το καθαρό ύψος του μισθού μας  θα κυμαίνεται από 400 έως 900 ευρώ και ο σαραντάρης συνάδελφος θα καλείται να ζει την οικογένειά του με 650 ευρώ. Σωστά διαβάσατε το ποσό, μια τετραμελή οικογένεια θα συντηρείται με 650 ευρώ. Πολλοί θα απορήσουν με το ενδεικτικό ενοίκιο που αναγράφω αλλά νομίζω ότι οι οικογένειές μας πλέον θα στεγάζονται σε παλιά οικήματα λίγων τετραγωνικών μέτρων.
Άραγε με αυτά τα ποσά, και με δεδομένη την μόνιμη ανεργία των συζύγων μας,  πως θα εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στην οικογένειά μας; Πως θα μορφώσουμε τα παιδιά μας; Πως θα τους εξασφαλίσουμε ένα ξενόγλωσσο πτυχίο; Πως θα τα προετοιμάσουμε για τις πανελλήνιες εξετάσεις; Πως θα ανταπεξέλθουμε στα φοιτητικά έξοδα; Θα σπουδάζουν μόνο οι έχοντες; Και τα παιδιά μας  θα μπαίνουν από τα 16 στη βιοπάλη; Αυτό αν δεν κάνω λάθος ήταν μια πραγματικότητα το 1950…

onalert.gr
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου