yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τζάκι Κένεντι- Ωνάση Άγνωστα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια



Όσα αποκαλύπτει το βιβλίο που κυκλοφόρησε και ρίχνει άπλετο φως στις προσωπικές της στιγμές. Η άλλη πλευρά του δημόσιου προσώπου που είχε βάλει αυστηρά όρια στην δημοσιοποίηση της προσωπικής του ζωής.



Άρνηση
Γνώριζε για τις απιστίες του Προέδρου;
Η Jakie «ήξερε ακριβώς αυτά που έπρεπε να γνωρίζει» σχετικά με τις διάφορες σχέσεις του Προέδρου που έβλεπαν το φως
της δημοσιότητας ειδικά μετά το θάνατό του, δηλώνει ο συγγραφέας του βιβλίου The Kennedy Woman, Laurence Leamer, ο οποίος μάλιστα την αποκαλεί «βασίλισσα της άρνησης». «Αν την ενδιέφεραν οι λεπτομέρειες; Όχι. Γνώριζε όμως τι συνέβαινε; Φυσικά και το γνώριζε» καταλήγει. Η ίδια η Jakie δεν αναφέρεται στις απιστίες του Προέδρου στην κουβέντα της με τον Schlesinger και η κόρη της, Caroline, με τη σειρά της δεν λέει τίποτα γι’ αυτό. «Ήταν κάτι που αφορούσε τους δυο τους και μόνο» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξή της στην Diana Sawyer. «Δεν θα ήμουν κόρη της, αν αποκάλυπτα λεπτομέρειες γι’ αυτό» κατέληξε.
Προστατευτική μητέρα
Mεγάλωσε τα παιδιά της μακριά από τη δημοσιότητα
Όταν έκλεψαν το ποδήλατο του 13χρονου τότε John, οι πράκτορες που τον είχαν υπό την προστασία τους κλήθηκαν σε απολογία από την Πρώτη Κυρία. «Ήθελε να τους πει να κρατηθούν σε μεγαλύτερη απόσταση από το γιο της, καθώς πίστευε πως έπρεπε να νιώθει ελεύθερος για να γίνει ένας σωστός άντρας» αναφέρει ο Laurence Leamer. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια είχε έντονη παρουσία στη ζωή των παιδιών της. Όταν ο γιος της, ως φοιτητής, ακολουθούσε μια άστατη ζωή με το φίλο του Rob Littell, η Jakie, που μάθαινε τι έκανε, τους πρότεινε να ακολουθήσουν έναν πιο «φιλομαθή τρόπο ζωής». Όπως θυμάται ο Rob Littell: «Ήταν τόσο εκλεπτυσμένος ο τρόπος που το είπε, που ακόμη τον θυμάμαι». Ήθελε τα παιδιά της να μεγαλώσουν φυσιολογικά, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνούν την ιστορία της οικογένειάς τους και το ποιοι είναι. Μετά την κηδεία του JFK, η Jakie κάλεσε φίλους της οικογένειας, όπως ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Pierre Salinger, προκειμένου «να εξηγήσει στα παιδιά ποιος ακριβώς ήταν ο πατέρας τους» θυμάται η χήρα του Salinger, Poppy. Όσο για την Caroline, «Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς το πόσο δεμένες ήταν» δηλώνει ο Leamer. Στο δείπνο που παρέθεσαν κατά τη διάρκεια της πρόβας για το γάμο της Caroline το 1986, η Doris Kearns Goodwin μίλησε για τους στενούς δεσμούς της Jackie με τα δύο της παιδιά και η Jakie χαμογέλασε ευχαριστημένη λέγοντας «Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου».


yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου