yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θα με φορολογήσετε; Παίρνω τα λεφτά μου και φεύγω!




(Ανανεωμένο) Σεισμική δόνηση στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους, έχει προκαλέσει η απόφαση του Μπερνάρ Αρνό μεγαλοεπιχειρηματία και πλουσιότερου ανθρώπου στη Γαλλία, να ζητήσει τη Βελγική υπηκοότητα για να αποφύγει την φορολογία.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργήθηκε στην Γαλλια το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Liberation η οποία έχει τίτλο: «Φύγε μαλ…α πλούσιε» !!!.
Η πολεμική προκλήθηκε λόγω της ισχύουσας φορολογίας του Βελγίου που είναι πολύ ελαφρότερη από αυτή της Γαλλίας, η δε απόφαση του Μπερνάρ Αρνώ θεωρείται ως αντίδραση στα αναμενόμενα σκληρότερα νέα φορολογικά μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης.
Το θέμα αφορά στην υπόσχεση του Ολάντ για “φορολογική δικαιοσύνη” με κορωνίδα τη φορολόγηση κατά 75% του τμήματος των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου, που έχει αναστατώσει τα μεγάλα αφεντικά, τα διευθυντικά στελέχη, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές.
Η υλοποίηση της υπόσχεσης αυτής θεωρείται υψίστης συμβολικής σημασίας για τους εκλογείς του σοσιαλιστή προέδρου, αντίθετα η δεξιά αντιπολίτευση έχει ευθύς εξ’ αρχής αντιταχθεί σθεναρά. Έτσι, η απόφαση του Μπερνάρ Αρνό ήλθε σαν επιβεβαίωση των θέσεών της και έναυσμα για τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν να δηλώσει: “Όταν παίρνουμε ηλίθιες αποφάσεις, καταλήγουμε σε τρομακτικά αποτελέσματα”.
Αυτά βεβαίως συμβαίνουν εις Παρισίους διότι εδώ στην Ελλάδα οι πλούσιοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, έχουν αγοράσει βιλάρες σε πολυτελή θέρετρα, έχουν κατεβάσει τις ελληνικές σημαίες από τα πλοία τους, έχουν φτιάξει υπεράκτιες εταιρείες για να μην πληρώνουν φόρους κι όταν τους ζητάς να βάλουν πλάτη για να σωθεί η πατρίδα σου… γυρνούν την πλάτη. Τόλμησε άραγε ποτέ καμιά εφημερίδα να τα βάλει μαζί τους. Ας είναι καλά η διαφήμιση που ταϊζει γενεές δεκατέσσερις. Κι ας είναι και οι «εκδότες» που με εκβιασμούς αποκομίζουν μεγάλα ποσά από τους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου