yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Νέο φορολογικό made in USA


Picture 0 for Νέο φορολογικό made in USA


Ποιες θα είναι οι βασικές κατευθύνσεις του νέου, ανατρεπτικού φορολογικού νομοσχεδίου, που σχεδιάζεται με βάση αμερικανικά πρότυπα
Ριζικές ανατροπές στο φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν θα θυμίζει ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο έχει σχεδιαστεί με βάση τα αμερικανικά πρότυπα και χαρακτηρίζεται από ένα απλό σύστημα, βασισμένο στον κανόνα «έσοδα – έξοδα».
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανατρεπτικό φορολογικό σύστημα προβλέπει το εξής απλό: από το σύνολο των εισοδημάτων του φορολογούμενου θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες, με μοναδική εξαίρεση αυτές που αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Το εισόδημα που μένει θα φορολογείται με συντελεστές που θα κυμαίνονται από 25% έως 45%.
Ουσιαστικά δηλαδή το αφορολόγητο όριο θα κτίζεται με βάση όλες τις δαπάνες του φορολογούμενου (με εξαίρεση τις δύο κατηγορίες που προαναφέρθηκαν), οι οποίες και θα εκπίπτουν κατά 100% από τα συνολικά εισοδήματα.
Επιπλέον, προκειμένου να στηρίξει την παραπάνω ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την παροχή ισχυρών κινήτρων για τη χρησιμοποίηση της κάρτας αποδείξεων, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ενώ θα υπάρχει και ηλεκτρονική καταγραφή, σε πραγματικό χρόνο, της έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης για όλες τις συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου