yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Απούσα η καταγγελία της περιβαλλοντικής μόλυνσης στη Κορησό από τα θέματα προς συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόεδρος ΔΣ «Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο θέμα…»



Την Τρίτη 2 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας 14 θέματα προς συζήτηση, αποτελούμενο σχεδόν από τα 2/3 των μελών του. Ωστόσο, άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι στην εν λόγω συνάθροιση δια μαγείας δεν εντάχθηκε προς συζήτηση το πολύ σημαντικό ζήτημα σχετικά με την περιβαλλοντική μόλυνση που εδώ και καιρό επιτελείται στη Κορησό. 
Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι στις 26/03, κατατέθηκε επίσημα το εν λόγω αίτημα με θέμα «Περιβαλλοντική Μόλυνση στο Δ. Δ. Κορησού – Ροή λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου Κορησού στη λίμνη Καστοριάς» και αριθ. πρωτ. 10051. 
Έκτοτε η ανάδειξη του προβλήματος πήρε μεγάλη διάσταση μέσα από το διαδίκτυο καθώς κοινοποιήθηκε από την πλειονότητα των καστοριανών blog αλλά και από την εφημερίδα «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», η οποία και πρωτοστάτησε στην δημοσιοποίηση του εν λόγω συμβάντος. Έχοντας την υποχρέωση, ως Κίνηση Πολιτών, να συμπαρασταθούμε στους συνδημότες μας της Κορησού, ήμουν παρών σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και εφ’ όσον διαπίστωσα την απουσία του θέματος, προ της ανάγνωσης της ημερήσιας διάταξης, απευθύνθηκα στον πρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτριο Στεργίου, όπου έμεινα έκπληκτος όταν μου απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως «ΕΠΕΙΓΟΝ». 
Τότε επενέβη ο κ. Γ. Πετκανάς, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και είπε στον κ. Στεργίου ότι ετοιμάζεται από την ΔΕΥΑΚ να δοθεί μια απάντηση επί αυτού του αιτήματος και ότι δεν χρειάζεται να περάσει από το ΔΣ. Τότε και γω απευθυνόμενος στον κ. Στεργίου τον ενημέρωσα ότι ανεξάρτητα από την απάντηση της ΔΕΥΑΚ, το αίτημά μου είχε τρεις αποδέκτες, που ήταν α) το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, β) η ΔΕΥΑΚ και γ) το Τμήμα Περιβάλλοντος, και θα πρέπει και από τους υπόλοιπους να υπάρξει τοποθέτηση επί του ζητήματος.
      Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον τόπο μας να συνεχίσουμε δυναμικά αυτόν τον δίκαιο αγώνα και συνάμα να δείξουμε στους συμπολίτες μας ότι αυτή η κίνηση μπορεί να σταθεί πραγματικός αρωγός στα προβλήματα της πόλης και των περιχώρων της. Στόχος μας η ενεργοποίηση των νέων καστοριανών πολιτών και βέβαια η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την άποψη ότι για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά του τόπου του πρέπει να είναι πολιτικός. Θέλουμε η νέα γενιά πολιτών του Δήμου Καστοριάς, επιτέλους να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες δυναμικές και αυτό δεν προϋποθέτει ότι για να τα πράξει, κάποιος πρέπει να είναι και… επαγγελματίας πολιτικός αλλά πολύ περισσότερο ενεργός πολίτης. 

                                                                                                                                                             Ιωάννης Τσακιρίδης 

                                                                                                                                                      Καστοριά, 2 Απριλίου 2013

Εδώ διαβάστε την καταγγελία: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

2 σχόλια:

  1. Σαν δεν ντρέπονται τα ρεμάλια...
    είναι απάντηση προέδρου δημοτικού συμβουλίου...?ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΑΑΑ....?
    πάνε σπίτι σου ρε Στεργίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρε λαμόγιαααααααααααα. Ένα μεγάλο μπράβο στον Τσακιρίδη για την ανάδειξη του θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή