yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η λάθος διάγνωση στέρησε τη ζωή σε 28χρονη μητέρα


Η λάθος διάγνωση της στέρησε τη ζωή



Εκείνη επέμενε πως είχε έντονους πόνους στην καρδιά. Οι γιατροί της έλεγαν πως ήταν πόνοι στο… στομάχι, λόγω δυσπεψίας. Τελικά το νήμα της ζωής της 28χρονης...
Gemma Jones από τη Βρετανία κόπηκε και η ίδια δικαιώθηκε μετά θάνατον: έπασχε από ιογενή φλεγμονή στην καρδιά.


Η άτυχη Gemma υπέφερε για μήνες με πόνους στα χέρια, την κοιλιά και το στήθος πριν καταρρεύσεις και αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της. Παρότι είχε επισκεφθεί πολλούς γιατρούς με τα συμπτώματα αυτά- μάλιστα είδε έναν γιατρό μόλις τρεις ημέρες πριν το θάνατό της- η διάγνωση δεν ήταν ποτέ η σωστή, όπως αποδείχθηκε.

Η έρευνα που έγινε μετά το θάνατό της έδειξε πως θα μπορούσε να είχε σωθεί με ένα απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο θα είχε δείξει πως δεν έπασχε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, όπως της έλεγαν οι γιατροί, αλλά μία πιθανώς μοιραία φλεγμονή στην καρδιά, η οποία οφειλόταν σε ιό.

Ο μνηστήρας της Philip Medhurst κατηγόρησε τους γιατρούς πως αγνόησαν την περιγραφή της για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Ο ίδιος ήταν εκείνος που τη βρήκε αναίσθητη στο κρεβάτι στο σπίτι τους στο Northamptonshire.

Η Jones, μητέρα ενός αγοριού, είχε παραπονεθεί για πρώτη φορά για πόνους στο στήθος τον Οκτώβριο του 2010 οπότε έκανε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο όμως δεν έδειξε κάτι.

Με πολύ έντονους πόνους στο στήθος επισκέφθηκε και πάλι τους γιατρούς το 2011 κι ακόμα αρκετές φορές μέχρι το θάνατό της το Μάρτιο.

Δεν επανέλαβε όμως την εξέταση. Οι γιατροί τη έστειλαν σπίτι λέγοντας πως έπασχε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Τελικά η 28χρονη έπασχε από χρόνια φλεγμονή της καρδιάς λόγω ιογενούς μυοκαρδίτιδας, κάτι που θα μπορούσε να είχε ανιχνευτεί αν είχε επαναλάβει το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Τη νύχτα που η Gemma άφησε την τελευταία της πνοή, ο Medhurst είχε βγει με φίλους. Της έστειλε ένα μήνυμα πως θα αργούσε, εκείνη του απάντησε πως δεν υπήρχε πρόβλημα. Αλλά όταν ο άνδρας γύρισε στο σπίτι, η Gemma δεν υπήρχε πια.

Ο γιατρός που είχε εξετάσει τη Jones το 2010 ανέφερε πως το τότε ηλεκτροκαρδιογράφημα είχε φυσιολογικά αποτελέσματα. Την είχε δει άλλη μία φορά το Σεπτέμβριο του 2011. «Είναι σπάνιο και πολύ σοβαρό. Χαίρομαι που δεν είμαι ο τελευταίος γιατρός που την εξέτασε», είπε.

Ο γιατρός που είδε την Gemma τρεις ημέρες πριν πεθάνει είπε πως σε εκείνη την επίσκεψη δεν είχε αναφέρει πόνους στο στήθος. Εάν είχε περιγράψει μία τέτοια κατάσταση, τόνισε, θα είχε γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα την ίδια στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου