yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μετεγγραφές Live: Όλες οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη



Όλη η Ευρώπη ψωνίζει την τελευταία στιγμή! Λήξη της μετεγγραφικής περιόδου απόψε και οι ομάδες τρέχουν και δεν φθάνουν για να ενισχυθούν. Σε Ελλάδα και (ιδίως) στην Ευρώπη, δεκάδες οι μετεγγραφές στο “παρά πέντε”, αρκετές εκ των οποίων και ιδιαιτέρως ηχηρές. Το enet.gr θα καταγράφει μέχρι αργά τη νύχτα ζωντανά τις κινήσεις στο μετεγγραφικό παζάρι. Στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Ούγγρο φορ Γκέργκελι (ΦΩΤΟ). Επισήμως η μετεγγραφική περίοδος έληξε στις 8 το βράδυ, αλλά αρκετές κινήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τα μεσάνυχτα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετεγγραφή, ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι πριν την 1η Ιουλίου 2011. Η σελίδα θα ανανεώνεται μέχρι αργά τη νύχτα, μείνετε συντονισμένοι!




23:09: Δανεικός από τη Λάτσιο στην Ίντερ ο Ζάρατε
Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Λάτσιο και Ιντερ για το δανεισμό του Μάουρο Ζάρατε στους “νερατζούρι”. Η Ιντερ έχει οψιόν αγοράς του 24χρονου Αργεντινού επιθετικού για το επόμενο καλοκαίρι, με ρήτρα 15 εκ. ευρώ. Ο Ζάρατε, που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βέλεζ Σάρσφιλντ και είχε σύντομα περάσματα από το Κατάρ και την Αγγλία (Μπέρμιγχαμ), αγωνιζόταν στη Λάτσιο από το 2008 και πέρυσι πέτυχε 9 γκολ σε 36 ματς του ιταλικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι “νερατζούρι” απέκτησαν από την Μπρέσια τον 16χρονο Λορέντζο Τάσι, με τη μορφή συνιδιοκτησίας
23:00: Η Μπόλτον πήρε Νγκογκ και Κακουτά
Ενισχύεται η επιθετική γραμμή της Μπόλτον με την απόκτηση του Νταβίντ Νγκογκ από τη Λίβερπουλ. Ο 22χρονος στράικερ κόστισε στους "Γουόντερερς" 4.000.000 λίρες και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο. Η Μπόλτον πήρε επίσης δανεικό από την Τσέλσι, τον 20χρονο Γάλλο ακραίο επιθετικό Γκαέλ Κακουτά.
22:45: Πήρε Νοτσερίνο η Μίλαν
Τη φανέλα τη Μίλαν θα φορά για την επόμενη σεζόν ο  Αντόνιο Νοτσερίνο. Ο 26χρονος διεθνής Ιταλός μέσος αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια στην Παλέρμο, και υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο. Έχει 6 διεθνείς συμμετοχές και αποτελεί το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα των "ροσονέρι", μετά τον Αλμπέρτο Ακουϊλανι, τον Φιλίπ Μεξές και τον Τάγε Ταϊβο.

22:36: Ο Πορτογάλος Ζεκίνια στη Λάρισα
Με την απόκτηση του Ζεκίνια έκλεισε τις μεταγραφές της η Λάρισα, για την περίοδο 2011/2012. Ο 24χρονος Πορτογάλος φορ, που αποτελούσε επιλογή του Κρις Κόουλμαν, συμφώνησε για 1+1 χρόνο και από σήμερα βρίσκεται στη Λάρισα.  Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Πόρτο, το 2009 μεταγράφηκε ως ελεύθερος στην Ολανένσε, ενώ το δεύτερο εξάμηνο της περσινής χρονιάς έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στη Φατίμα.

22:30: Δανεικός στην Έβερτον ο Ντρέντε
Δανεικός για ένα χρόνο στην Εβερτον παραχωρήθηκε ο Ολλανδός ακραίος μέσος Ντρέντε, ο οποίος ανήκει από το 2007 στη Ρεάλ.
 
22:18: Ανακοίνωσε Χάργκριβις η Σίτι
Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Μάντσεστερ Σίτι η απόκτηση του Οουεν Χάργκριβς μετά το “πράσινο” φως που άναψαν οι γιατροί. Ο 30χρονος Αγγλος χαφ πέρασε τέσσερα "βασανιστικά" χρόνια στη Γιουνάιτεντ, αφού ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τραυματισμούς. Έπαιξε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2008 και έκτοτε προσπαθούσε να επιστρέψει. Μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο κατάφερε να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και ξεκίνησε βασικός σ΄ ένα ματς με τη Γουλβς, όμως αποχώρησε μετά από έξι λεπτά!
21:55: Ο Ούγγρος Μποντόρ στον ΟΦΗ
Εκτός από τον Κατάι, ο ΟΦΗ απέκτησε την τελευταία στιγμή και τον 29χρονο Ούγγρο ακραίο χαφ Μπόλζινταρ Μποντόρ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Ρόντα στην οποία αγωνιζόταν τα τελευταία 7 χρόνια. Είναι 24 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.

21:35: Ο Γκανέζος Άντι δανεικός στον Παναιτωλικό
Στο παρά πέντε ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκανέζου αριστερού μπακ Νταβίντ Άντι με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής θα κάνει την Πέμπτη την πρώτη προπόνηση με την ομάδα του Αγρινίου.
21:32: Στη Γρανάδα ο Μόισες Ουρτάδο
Στη Γρανάδα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μόισες Ουρτάδο που έμεινε σήμερα ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος Ισπανός χαφ που δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στους “ερυθρόλευκους” υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Γρανάδα.
21:28: Δανεικός στην Ατλέτικο ο Ντιέγκο
Οριστικοποιήθηκε ο δανεισμός του Ντιέγκο από τη Βόλφσμπουργκ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος άσος ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή Φέλιξ Μάγκατ και θα δοκιμάσει την τύχη του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ούτε στο ιταλικό στέριωσε πρόπερσι (Γιουβέντους), τα μεγάλα ματς τα έκανε την τριετία 2006-2009 με τη φανέλα της Βέρντερ.
21:20: Η Τβέντε πήρε με 5 εκατ. τον Φερ
Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ο 21χρονος χαφ Λιρόι Φερ πήρε μετεγγραφή από τη Φέγενορντ στην Τβέντε. Περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψουν οι πρωταθλητές Ολλανδίας για τον Φερ, η μετακίνηση του οποίου προς στιγμήν πήγε να χαλάσει εξαιτίας των απειλών που δεχόταν για τη ζωή του ο νεαρός παίκτης από οπαδούς της Φέγενορντ.
21:03: Τον Ουρουγουανό Σίλβα πήρε η Φιορεντίνα
Αν και πέρασε από χίλια κύματα, ολοκληρώθηκε τελικώς η ένταξη του Σαντιάγκο Σίλβα στην Φιορεντίνα. Ο 31χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός έπαιζε τα δυο τελευταία χρόνια στην Μπάνφιλντ, δανεικός από τη Βέλεζ Σάρσφιλντ.
20:50: Δανεικός ο Γκάγκο από τη Ρεάλ στη Ρόμα
Δανεικό για ένα χρόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε η Ρόμα τον Φερνάντο Γκάγκο. Ο 25χρονος διεθνής Αργεντινός αμυντικός χαφ από το 2007 “έγραψε” 92 συμμετοχές κι ένα γκολ με τους Μαδριλένους.

20:30: Ο Μπεν Χατίρα στη Χέρτα Βερολίνου
Τον 23χρονο μέσο Ένις Μπεν Χατίρα πήρε η Χέρτα Βερολίνου από το Αμβούργο. Πολιτογραφημένος Γερμανός με καταγωγή από την Τυνησία, έπαιζε στο Αμβούργο από το 2007.

20:22: Αλβάρες πήρε η Παλέρμο
Ύστερα από την απόκτηση του μέσου της Αταλάντα Έντγκαρ Μπαρέτο, η Παλέρμο πήρε και τον 31χρονο διεθνή αμυντικό Έντγκαρ Αλβάρες από την Ονδούρα, που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Μπάρι.

20:14: Δανεικός στη Γουέστ Χαμ ο Μπέντλι
Δανεικό στην Γουέστ Χαμ που υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ έδωσε η Τότεναμ τον 27χρονο μέσο Ντέιβιντ Μπέντλι. Με την Τότεναμ το συμβόλαιό του λήγει το 2014.

20:10: Στον Ερυθρό Αστέρα ο Πέτκοβιτς
Δεν στέριωσε στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης ο Νικόλα Πέτκοβιτς που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Ο 25χρονος Σέρβος αριστερός μπακ είχε δοθεί πέρσι δανεικός στην Αλ Αχλί.
19:58: Ανακοίνωσε Γκέργκελι ο Παναθηναϊκός
Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τζένοα και τον Ούγγρο Ρούντολφ Γκέργκελι για την υπογραφή συμβολαίου δανεισμού διάρκειας ενός χρόνου

20:00: Επέστρεψε στη Ρεν ο Μαροκινός Χατζί
Ο 31χρονος διεθνής Μαροκινός μεσοεπιθετικός Γιουσούφ Χατζί επέστρεψε στη Ρεν, αφού η ομάδα της Βρετάνης συμφώνησε με τη Νανσί για την απόκτησή του. Ο Χατζί έπαιξε στη Ρεν και τη διετία 2005-07, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της Νανσί.

19:55: Ο Καράτσολο στην Τζένοα
Δανεικό για ένα χρόνο από την Μπρέσια πήρε η Τζένοα τον 29χρονο επιθετικό Αντρέα Καράτσολο. Θα πληρώσει 1,6 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του, ενώ υπάρχει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.
19:45: Στη Φούλαμ ο Γριγκέρα
Την απόκτηση του Ζντένεκ Γκριγκέρα από τη Γιουβέντους ανακοίνωσε η Φούλαμ. Ο 31χρονος Τσέχος αμυντικός (52 φορές διεθνής), υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο και αποχωρεί από το Τορίνο μετά από τετραετή παρουσία. Πριν τη “μεγάλη κυρία”, ο Γκριγκέρα αγωνιζόταν στον Αγιαξ

19:37: Και Καναδός φορ η Φρανκφούρτη
Γέμισε από επιθετικούς η Φρανκφούρτη, ο συναγωνισμός θα είναι έντονος για τον Φάνη Γκέκα. Μετά τον Καμερουνέζο Ιντρισού, η Αϊντραχτ ανακοίνωσε την απόκτηση και του 31χρονου Καναδού φορ Ρομπ Φριντ που έπαιζε πέρσι στη Χέρτα Βερολίνου και παλαιότερα στην Γκλάντμπαχ.

19:33: Ελβετός φορ στη Μάιντς
Τον 22χρονο διεθνή Ελβετό επιθετικό της Σάλκε, Μάριο Γκαβρίνοβιτς πήρε “δανεικό” για ένα χρόνο η Μάιντς. Με τη Σάλκε είχε πέρσι 10 ολιγόλεπτες συμμετοχές χωρίς να σκοράρει.
19:00: Και ο Μέρτεζακερ στην Άρσεναλ
Έναν έναν τους ανακοινώνει την τελευταία στιγμή η Άρσεναλ. Μετά τον Κορεάτη Παρκ, τον Βραζιλιάνο Αντρέ Σάντος, γνωστοποίησε και την απόκτηση του Περ Μέρτεζακερ. Ο 26χρονος διεθνής Γερμανός στόπερ υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με 4,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Η Βέρντερ Βρέμης θα εισπράξει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

18:50: Γκραντέλ και Νικολίτα πήρε η Σεντ Ετιέν
Την απόκτηση του Μαξ-Αλέν Γκραντέλ από τη Λιντς ανακοίνωσε η Σεντ Ετιέν. Ο 24χρονος διεθνής Ιβοριανός επιθετικός υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο. Προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά στην Τσάμπιονσιπ, όπου σκόραρε 18 φορές σε 41 συμμετοχές. Στη Σεντ Ετιέν θα συνεχίσει την καριέρα του και ο 26χρονος διεθνής Ρουμάνος δεξιός μέσος Μπανέλ Νικολίτα, που αποκτήθηκε από τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

18:41: Στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ο Κέζμαν
Στην πρωταθλήτρια Λευκορωσίας ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ βρήκε ποδοσφαιρική στέγη ο Ματέγια Κέζμαν. Ο 32χρονος Σέρβος φορ, που την προηγούμενη 10ετία μεσουρανούσε σε τοπ ομάδες (Αιντχόφεν, Τσέλσι, Ατλέτικο, Φενερμπαχτσέ) εσχάτως έχει γίνει γυρολόγος αφού τα δυο τελευταία χρόνια πέρασε από Παρί Σεν Ζερμέν, Ζενίτ και την κινέζικη Σάουθ Τσάινα.
18:17: Ο Ολυμπιακός έδωσε τον Βασιλόγιαννη στον Απόλλωνα Λεμεσού
Και στην Κύπρο δίνει δανεικούς παίκτες ο Ολυμπιακός. Παραχώρησε για ένα χρόνο στον Απόλλωνα Λεμεσού τον 20χρονο δεξιό μπακ χαφ Ανδρέα Βασιλόγιαννη. Επίσης άφησε ελεύθερο τον Αριστείδη Σοϊλέδη.

18:10: Πορτογάλο χαφ πήρε η Κάλιαρι
Η Κάλιαρι ανακοίνωσε την απόκτηση του 24χρονου Πορτογάλου μέσου, Ρούι Σαμπάιο, ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπέιρα Μαρ. Έπαιξε για πρώτη φορά στην Μπέιρα Μαρ το 2006, ενώ ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στην Πεναφιέλ.
18:00: Ο Πανιώνιος πήρε Δρόσο και τον Φινλανδό Κούτσι
Ο 28χρονος Φινλανδός επιθετικός Νιάζι Κούτσι και ο Δημήτρης Δρόσος που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Καβάλα είναι οι μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής στον Πανιώνιο. Ο Κούτσι έπαιζε στην Τούρκου αλλά στην καριέρα του έχει παίξει ακόμη σε αγγλικό, ολλανδικό, γερμανικό και σκωτσέζικο πρωτάθλημα! Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ των μετεγγραφών.
17:53: Και επίσημα στη Βόλφσμπουργκ ο Χλεμπ
Ανακοίνωσε και επίσημα τον δανεισμό του Αλιακσάντρ Χλεμπ η Βόλφσμπουργκ. Ο 30χρονος Λευκορώσος μεσοεπιθετικός, 54 φορές διεθνής, αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή Φέλιξ Μάγκατ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στη Στουτγκάρδη. Ο Χλεμπ έχει αγωνιστεί σε ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Στουτγκάρδη, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, ενώ πέρσι παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπέρμιγχαμ.

17:41: Υπέγραψε στην Ίντερ ο Φορλάν
Και με τη βούλα παίκτης της Ίντερ είναι ο Ντιέγκο Φορλάν που το απόγευμα υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με τους “νερατζούρι”. Η Ατλέτικο Μαδρίτςη θα εισπράξει 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο 32χρονος Ουρουγουανός επιθετικός σταρ θα παίρνει 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με το Sky Italia η Ίντερ αναμένεται μέχρι το βράδυ να πάρει και τον Μάουρο Ζάρατε από τη Λάτσιο.
17:38: Τον Αργεντινό Περέιρα απέκτησε η Ουντινέζε
Πενταετές συμβόλαιο με την Ουντινέζε υπέγραψε ο 20χρονος Αργεντινός αριστερός εξτρέμ της Ρίβερ Πλέιτ, Ρομπέρτο Περέιρα.

17:33: Τον Ιλίσεβιτς με 4 εκατ. πήρε το Αμβούργο
Από τα 9 εκατομμύρια που πήρε το Αμβούργο για να δώσει τον Ολλανδό Έλια στη Γιουβέντους, ξόδεψε 4 εκατομμύρια και έφερε στο λιμάνι τον Ίβο Ιλίσεβιτς. Τον 24χρονο διεθνή Κροάτη μεσοεπιθετικό της Καϊζερσλάουτερν στην οποία είχε πάει πέρσι από την Μπόχουμ. Σε 50 ματς της Μπουντεσλίγκα έχει βάλει 8 γκολ.

17:27: Ανακοίνωσε Αντρέ Σάντος η Άρσεναλ
Είχε προαναγγελθεί από την Τρίτη, ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Αντρέ Σάντος μετακομίζει από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο, αφήνοντας τη Φενερμπαχτσέ για χάρη της Άρσεναλ. Με την τουρκική ομάδα έπαιξε από το 2009 σε 52 ματς και πέτυχε 10 γκολ. Είναι 22 φορές διεθνής με τη “σελεσάο” και θα πάρει τη φανέλα με το Νο 11. Θα καλύψει το κενό που άφησε στο αριστερό άκρο της άμυνας φεύγοντας για τη Μάντσεστερ Σίτι ο Γάλλος Κλισί και θα στοιχίσει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν από την Άρσεναλ και οι μετεγγραφές του Γερμανού Μέρτεζακερ και του Ιάπωνα Χόντα.
17:20: Τον Ρουμάνο Μάρα ανακοίνωσε η Ξάνθη
Την απόκτηση του 34χρονου Ρουμάνου χαφ Μπογκντάν Μάραανακοίνωσε η Skoda Ξάνθη. O Μάρα έπαιξε πέρσι σε 11 ματς (ένα γκολ) του Ηρακλή από τον οποίο έμεινε ελεύθερος

17:15: "Δανείζει" παίκτες η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ δίνει "μικρούς" σε άλλες ομάδες με τη μορφή δανεισμού. Χτες δόθηκε δανεικός στον ΑΟ Γλυφάδας, σήμερα ανακοινώθηκε ότι πάει στην ίδια ομάδα και ο Αγκιριμπά. Στον Θρασύβουλο, μετά τον Καλαμιώτη δόθηκε δανεικός και ο Βαλεντίνος Βλάχος. Στη Νίκη θα παίξει τον επόμενο χρόνο ο επιθετικός Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι. Γίνονται προσπάθειες να φύγουν δανεικοί και άλλοι πιτσιρικάδες, αλλά και ο Ρίκκα.
17:10: Δανεικός και ο Κατάι στον ΟΦΗ
Μετά τον Σουμπίνιο, ο ΟΦΗ συμφώνησε με τον Ολυμπιακό να πάρει δανεικό και τον 20χρονο Σέρβο μέσο Αλεξάνταρ Κατάι που θα κάνει αύριο την πρώτη του προπόνηση με την κρητική ομάδα.
16:55: O Πάρκερ από τη Γουέστ Χαμ στην Τότεναμ
Παραμένει κάτοικος Λονδίνου, αλλά άλλαξε ομάδα ο Σκοτ Πάρκερ. Νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών η μετακίνηση του 31χρονου διεθνή Άγγλου μέσου από την Γουέστ Χαμ στην Τότεναμ. Ο Πάρκερ έπαιζε τα τελευταία 4 χρόνια στη Γουέστ Χαμ όπου πήγε το 2007 από την Νιούκαστλ. Τη σεζόν 2004-2005 έπαιξε στην Τσέλσι.
16:44: Ορμπάιθ και Αμπντούν οι τελευταίες μετεγγραφές του Ολυμπιακού
Με την ανακοίνωση της απόκτησης του Πάμπλο Ορμπάιθ και του Τζαμέλ Αμπντούν, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις μετεγγραφές του γι' αυτή την περίοδο. Πρακτικά τούτο σημαίνει ότι οι πρωταθλητές εγκατέλειψαν την προσπάθεια να φέρουν στην ομάδα κι έναν σέντερ φορ. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ της παρουσίασης Ορμπάιθ και Αμπντούν.

16:35: Τους αδερφούς Ερεμένκο απέκτησε η Ρούμπιν Καζάν
Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Ρούμπιν Καζάν ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση των αδερφών Ερεμένκο. Ο 24χρονος Ρόμαν Ερεμένκο αγωνιζόταν στη Ντιναμό Κιέβο και για την απόκτηση του η Ρούμπιν δαπάνησε 13 εκατομμύρια ευρώ. Ο 28χρονος Αλεξέι έπαιζε πέρσι δανεικός από την Μέταλιστ στην Κίλμαρνοκ. Οι Ερεμένκο, αμφότεροι χαφ, είναι ρωσικής καταγωγής, πολιτογραφημένοι Φινλανδοί.
16:10: Στη Βαγιεκάνο ο Ραούλ Μπράβο
Στα πάτρια εδάφη επιστρέφει ο Ραούλ Μπράβο, που πήγε το 2007 στον Ολυμπιακό από τη Ρεάλ Μαδρίτης και “έγραψε” 57 συμμετοχές με τους “ερυθρόλευκους”. Η νεοφώτιστη στην πριμέρα ντιβιζιόν, Ράγιο Βαγιεκάνο ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου Ισπανού αριστερού μπακ. Πριν από λίγες μέρες η Βαγιεκάνο ανακοίνωσε και τη μετεγγραφή του 34χρονου φορ Ραούλ Ταμούδο.

16:07: Δανεικός στη Λέτσε ο Όντο της Μίλαν
Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 με την Ιταλία ο Μάσιμο Όντο, παραχωρήθηκε στα 35 του δανεικός από τη Μίλαν στη Λέτσε. Δεξί μπακ που έχει περάσει ακόμη μεταξύ άλλων από Νάπολι, Βερόνα, Λάτσιο και Μπάγερν.
16:05: Γουίλιαμς πήρε η Χόφενχαϊμ
Τριετές συμβόλαιο με την Χόφενχαϊμ υπέγραψε ο 22χρονος Γερμανοαμερικανός αμυντικός Ντάνιελ Γουίλιαμς που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Φράιμπουργκ.
15:55: Τον Ιντρισού πήρε η Φρανκφούρτη
Συμπαίκτης του Φάνη Γκέκα στην Φρανκφούρτη θα είναι ο Μοχαμαντού Ιντρισού. Ο 31χρονος Καμερουνέζος επιθετικός, με 11χρονη θητεία στα γερμανικά γήπεδα κι εσχάτως στην Γκλάντμπαχ, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Αϊντραχτ.
15:40 Επέστρεψε στην Κροατία ο Σίμουνιτς
Ύστερα από 13 χρόνια καριέρας στα γερμανικά γήπεδα, ο Γιόσιπ Σίμουνιτς επιστρέφει στο κροατικό πρωτάθλημα καθώς υπέγραψε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την οποία θα παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 33χρονος στόπερ, 86 φορές διεθνής με την Κροατία, έπαιξε σε 271 ματς της Μπουντεσλίγκα με Αμβούργο, Χέρτα και Χόφενχαϊμ.
14:55 Κλείνει στην Άρσεναλ ο Ιάπωνας Χόντα
Από ιατρικές εξετάσεις περνάει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο ο Κεϊσούκε Χόντα που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης θα υπογράψει στην Άρσεναλ. Ο 25χρονος διεθνής Ιάπωνας επιθετικός χαφ είχε πάει πριν από ενάμισι χρόνο με 6 εκατομμύρια ευρώ από την ολλανδική Φένλο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

14:45: Δανεικός στη Ρόμα ο Δανός Κιάερ
Επιστρέφει στα ιταλικά γήπεδα ο Σίμον Κιάερ καθώς οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Βόλφσμπουργκ και Ρόμα για τον δανεισμό του 22χρονου Δανού αμυντικού. Ο Κίερ έπαιζε τη διετία 2008-2010 στην Παλέρμο, πριν πάει στη Βόλφσμπουργκ με την οποία έκανε πέρσι 32 ματς.

14:25 Η Μπορντό πήρε 18χρονο Αφρικανό
Η Μπορντό ανακοίνωσε την απόκτηση 18χρονου Αφρικανού μέσου. Πρόκειται για τον  Άντριου Μπιγιόκο Πόκο που υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο.
14:24: Απέρριψε την πρόταση της Ρεν ο Σαμαράς
Την πόρτα της Σέλτικ για την απόκτηση του Γιώργου Σαμαρά χτύπησε η Ρεν. Ωστόσο, ο διεθνής επιθετικός ξεεκαθάρισε στη διοίκηση της σκοτσέζικης ομάδας ότι δεν θέλει να φύγει, οπότε η Ρεν πρέπει να ψάξει αλλού για επιθετικό.

14:21: Ξεχνάει Παπαδόπουλο και κοιτάει Μάντζιο ο ΠΑΟΚ
Δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση στη Θέλτα για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ο ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης και η μετεγγραφή παγώνει. Το ενδιαφέρον της ομάδας στρέφεται στον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο 28χρονος επιθετικός είναι ελεύθερος, οπότε ακόμα και να γίνει η μετεγγραφή, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα, αφού για τους άνεργους ποδοσφαιριστές η μετεγγραφική περίοδος λήγει σε 10 μέρες.

14:05 Σλοβένος σέντερ φορ στην PSV Αϊντχόφεν
Τον 22χρονο διεθνή Σλοβένο σέντερ φορ πήρε η PSV Aϊντχόφεν. Ξεκίνησε από την Γκόριτσα, το 2007 πήγε στην Γκρόνινγκεν με τη φανέλα της οποίας έβαλε 31 γκολ σε 80 ματς. Είναι 9 φορές διεθνής
13:48 : Συμφωνία Παναθηναϊκού για τον Ούγγρο Γκέργκελι
Ο Ούγγρος επιθετικός Ρούντολφ Γκέργκελι (ΦΩΤΟ) θα είναι η μετεγγραφή της τελευταίας στιγμής στον Παναθηναϊκό. Η συμφωνία επήλθε το πρωί στη Βουδαπέστη όπου ταξίδεψε άνθρωπος του Παναθηναϊκού. Στην ουγγρική πρωτεύουσα ο Γκέργκελι ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας τής χώρας του για το ματς με τη Σουηδία. Ο 26χρονος φορ έπαιξε πέρσι σε Τζένοα (στην  οποία ανήκει) και “δανεικός” στην Μπάρι. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για τη μετεγγραφή Γκέργκελι.

13:45 : Με 9 εκατομμύρια ευρώ ο Έλια στην Γιουβέντους
Η μετεγγραφή ουσιαστικά είχε κλείσει από χτες, σήμερα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ελτζέρο Ελία από την Γιουβέντους. Ο 24χρονος αριστεροπόδαρος ακραίος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2015 όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της “μεγάλης κυρίας”. Η Γιουβέντους που έχει κάνει αρκετές και σημαντικές μετεγγραφές (μεταξύ άλλων Βιδάλ, Βούτσινιτς, Πίρλο, Έγκνταλ, Μότα) συμφώνησε στα 9 εκατομμύρια ευρώ με το Αμβούργο όπου είχε πάει ο Έλια το 2009 από την Τβέντε. Σε 52 ματς του γερμανικού πρωταθλήματος πέτυχε 7 γκολ.
13:42: Στην Κύπρο ο Πάρντο
Στον ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ούρκο Πάρντο. Ο 28χρονος Βέλγος τερματοφύλακας, πρωταθλητής Ελλάδας πέρσι με τον Ολυμπιακό, υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο.

13:05: Επανήλθε για Μόντριτς η Τσέλσι
Νέα πρόταση για τον Λούκα Μόντριτς κατέθεσε στην Τότεναμ η Τσέλσι. Η προσφορά αγγίζει τα 30 εκατομμύρια λίρες, συν τον Φλοράν Μαλουντά ως έμψυχο αντάλλαγμα.

13:02: Τότεναμ για Μπαλοτέλι
Πρόταση 14 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να κατέθεσε η Τότεναμ στη Μάντσεστερ Σίτι για τον Μάριο Μπαλοτέλι. Η Σίτι σκέφτεται να πει το ναι, καθώς ο 21χρονος Ιταλός λογίζεται ως τέταρτος επιθετικός της ομάδας.

12:57: Πρόταση της Τσέλσι για Περέιρα
Τον Ουρουγουανό αριστερό μπακ της Πόρτο, Άλβαρο Περέιρα, έχει βάλει στο μάτι ο Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο πρώην κόουτς των Πορτογάλων και νυν της Τσέλσι έκανε πρόταση 12 εκατομμυρίων για τον 26χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο πρόεδρος Πίντο ντα Κόστα (που πριν από δύο χρόνια τον πήρε για 4,5 εκατομμύρια από την Κλουζ) δεν συζητά για λιγότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ.

12:38: Στην Κιέβο ο Μπράντλεϊ
Στην Κιέβο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάικλ Μπράντλεϊ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Γκλάντμπαχ. Ο 24χρονος Αμερικανός μέσος αφήνει την Μπουντεσλίγκα μετά από τρία χρόνια και πηγαίνει στο αγαπημένο πρωτάθλημα των Αμερικανών. Με το σύλλογο της Βερόνα συμφώνησε για 2 χρόνια.

12:36: Παίκτης της Γαλατάσαραϊ ο Έμπουε
Παίκτης της Γαλατάσαραϊ είναι και επίσημα ο Εμάνουελ Έμπουε. Ο 28χρονος δεξιός μπακ από την Ακτή Ελεφαντοστού υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο, έναντι 2,4 εκατομμυρίων ετησίως. Η Άρσεναλ από τη μετεγγραφή έβαλε στα ταμεία της 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

12:00: Υπογράφει στη Λιλ ο Τζο Κόουλ
Μετά από μία πέρα για πέρα αποτυχημένη σεζόν στη Λίβερπουλ, ο Τζο Κόουλ ετοιμάζεται να "μεταναστεύσει". Σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε τις προτάσεις των ΚΠΡ, Τότεναμ και Ρέιντζερς και βρίσκεται ήδη στη Γαλλία ώστε να υπογράψει στην πρωταθλήτρια Λιλ.

11:01: Στον Άγιαξ ο Κίλεσεν
Τον 23χρονο τερματοφύλακα Γιάσπερ Κίλεσεν απέκτησε από τη Ναϊμέγκεν ο Άγιαξ. Ο διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Ολλανδίας πορτιέρο υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο, ενώ η ομάδα που τον ανέδειξε έλαβε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
10:56: Στη Ρόμα ο Πιάνιτς
Σε συμφωνία με τη Λιόν για τον 21χρονο Βόσνιο επιθετικό Μίραλεμ Πιάνιτς ήρθε η Ρόμα. Οι "τζαλορόσι" δαπάνησαν 11 εκατομμύρια ευρώ για τον νεαρό παίκτη, ενώ ο ίδιος θα αμείβεται με 1,6 εκατομμύρια ετησίως για τα επόμενα 5 χρόνια. Είναι 26 φορές διεθνής με την εθνική Βοσνίας, ενώ είχε αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες του Λουξεμβούργου, όπου μεγάλωσε από δύο ετών.

10:33: Πήρε Ρόιερ το Ανόβερο
Παίκτης του Ανόβερου θα είναι για την επόμενη πενταετία ο Ντάνιελ Ρόιερ. Ο 21χρονος διεθνής Αυστριακός μέσος έμεινε ελεύθερος από τη Ραπίντ Βιέννης και επέλεξε το Ανόβερο, όπου θεωρεί ότι θα πάρει ευκαιρίες, ενώ του είχαν γίνει προτάσεις και από Μπάγερν, Βέρντερ και Αμβούργο.

10:05: Στη Λίβερπουλ ο Κόατες
Έναν από τους παίκτες που εντυπωσίασαν στο φετινό Κόπα Αμέρικα, τον 20χρονο στόπερ Σεμπάστιαν Κόατες, απέκτησε η Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" πρόσφεραν 10 εκατομμύρια ευρώ στη Νασιονάλ, ενώ ο ίδιος ο παίκτης υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο έναντι 1,7 εκατομμυρίων ετησίως.

09:22: Δανεικός στη Χετάφε ο Πέδρο Λεόν
Στη Χετάφε επέστρεψε μετά από ένα χρόνο ο Πέδρο Λεόν. Ο 24χρονος μέσος πωλήθηκε πέρσι έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ποτέ δεν κατάφερε να πείσει τον Μουρίνιο ότι είναι έτοιμος να πάρει θέση στο ρόστερ. Έτσι θα επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε, ως δανεικός για ένα χρόνο.

08:15: Δανεικός στην Ατλέτικο ο Ντιέγκο
Στην Ατλέτικο παραχώρησε τον Ντιέγκο, ως δανεικό για ένα χρόνο, η Βόλφσμπουργκ. Ο 26χρονος διεθνής Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν σε ανοιχτή κόντρα με τον προπονητή του, Φέλιξ Μάγκατ, και η αποχώρηση ήταν δεδομένη. Ωστόσο, οι "ροχιμπλάνκος" δεν θέλησαν να δώσουν τα 10εκ. ευρώ που αξίωναν οι "λύκοι", οπότε ο δανεισμός φάνηκε να είναι ιδανική λύση. Στη Βόλφσμπουργκ ο Ντιέγκο έπαιζε από πέρσι το καλοκαίρι, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Σάντος, Πόρτο, Βέρντερ και Γιουβέντους.
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου