yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ENDURO – EWC Καστοριά 2013: Οδηγός θεατών

4545
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro (Enduro World championship) συνεχίζεται με τον έκτο αγώνα στην Καστοριά, ακολουθεί ο τελευταίος αγώνας σε Γαλλία μετά το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνεται στην Καστοριά (Off Road Team) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ έχουν προηγηθεί άλλοι δυο αγώνες στα Καλάβρυτα (2002-2003) από την Iron Team, τέσσερις αγώνες στις Σέρρες (2004-2005-2009-2010) από την ΛΑΜΣ και αγώνας στην Καλαμπάκα (2011) από την ΜΟΛΕΚ.

Λίγα λόγια για τον αγώνα: Αποτελείται από τέσσερις κύκλους των 50 χιλιομέτρων με τρεις ειδικές διαδρομές σε κάθε κύκλο.
Ο αγώνας ξεκινά το Σάββατο και την Κυριακή στις 09:00.
Μπορείτε να δείτε τους αθλητές στις ειδικές διαδρομές, Enduro και Motocross στην περιοχή Αγιος Χαράλαμπος λίγο έξω από την πόλη.
H τρίτη ειδική διαδρομή (extreme test) βρίσκεται 100 μέτρα από την εκκίνηση (parc ferme) στην λεωφόρο Κύκνων, εντός της πόλης της Καστοριάς.

Μην χάσετε την Παρασκευή (18:00) έναν ξεχωριστό αγώνα που ονομάζεται KTM Super Test και οι αθλητές αγωνίζονται σε δυάδες σε παράλληλη διαδρομή.
Το KTM Super Test θα πραγματοποιηθεί εντός της πόλης της Καστοριάς (μετά το Ενυδρείο) με διαδρομή τύπου ειδικής extreme (πέτρες, κορμούς, άλματα).
Μην την χάσετε καθώς οι μάχες των αθλητών είναι συναρπαστικές!

Σημεία για θέαμα: Στους αγώνες endurο τα καλύτερα σημεία είναι στην απλή διαδρομή.
Βρείτε ένα σημείο με τους φίλους σας και καθίστε όλη την ημέρα, απολαμβάνοντας τη φύση και τους αθλητές που θα περάσουν από μπροστά σας.
Αν σε αυτό το σημείο υπάρχει και κάποια τεχνική δυσκολία τότε καλύτερα καθώς θα απολαύσετε τους αθλητές.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βοηθούμε τους αθλητές.
Απαγορεύεται από τους κανονισμούς και επιφέρει ποινή αποκλεισμού για τον αθλητή. Ακόμα και αν αυτός δυσκολεύεται, τον ενθαρρύνουμε αλλά δεν τον βοηθούμε σπρώχνοντας την μοτοσυκλέτα ή τον ίδιο.
Δείτε επίσης στην Καστοριά:
Στην περιοχή Αγιος Χαράλαμπος, λίγο έξω από την πόλη, κάθε ημέρα θα φιλοξενεί τους αθλητές στις τρεις ειδικές διαδρομές. Εντός των paddocks θα υπάρχουν και οι τέντες των χορηγών για να κάνετε τη βόλτα σας ενώ σίγουρα θα υπάρχει καφές, φαγητό στην περίμετρο.
Το Σάββατο στις τέντες των ομάδων στο τελείωμα της ημέρας μπορείτε να παρακολουθήσετε τους αθλητές να αλλάζουν ελαστικά, να επιδιορθώνουν τις μοτοσυκλέτες πριν τις αφήσουν στο parc ferme για την επόμενη ημέρα.
Το Σάββατο και την Κυριακή γίνονται οι τελετές απονομής των κυπέλλων (συνήθως μεταξύ 17:00 – 17:30).
Κορυφαίοι αθλητές: Σε όλες τις κατηγορίες θα δούμε μεγάλες μάχες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Που θα μείνετε: Η Καστοριά είναι ιδιαίτερα τουριστική πόλη και δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την διαμονή σας σε κάποιο από τα ξενοδοχεία.
Που θα φάτε: Πολλές ταβέρνες μέσα στην πόλη και κοντά στην πόλη της Καστοριά.
Αναμνηστικά: Όλοι θέλουν μια μπλούζα ως αναμνηστικό από το EWC, θα βρουν αναμνηστικά t-shirts με το λογότυπο του αγώνα. Δυστυχώς καμία αγωνιστική ομάδα δεν πουλά t-shirt ή αγωνιστικές μπλούζες κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι περισσότερες εργοστασιακές ομάδες προσφέρουν τις αγωνιστικές μπλούζες των ομάδων τους μέσω των καταστημάτων ως αξεσουάρ ένδυσης (π.χ. KTM, Beta, Husaberg, Gas Gas). Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε βιβλία (λεύκωμα) από το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro στο Race Photo.
Νέα για τον αγώνα, αποτελέσματα: Το επίσημο site του αγώνα www.ewc.gr παρέχει ενημέρωση για τον αγώνα, ενώ στο www.enduro-abc.com θα βρείτε τα επίσημα δελτία τύπου του promoter.
Αποτελέσματα στο www.enduro-live.info. Φυσικά το www.enduro.gr θα έχει καθημερινά ενημέρωση από τον αγώνα με έμφαση στους Έλληνες αθλητές. Θα υπάρχουν καθημερινά φωτογραφίες και νέα από την μάχη σε όλες τις κατηγορίες.
Τι να προσέξετε: Απαγορεύεται να μπείτε στη διαδρομή του αγώνα με μοτοσυκλέτα. Κινδυνεύετε εσείς και οι αθλητές του αγώνα. Ακολουθήστε μόνο περιφερειακούς δρόμους για να βρεθείτε στα σημεία παρακολούθησης του αγώνα ή τις ειδικές. Ας φροντίσουμε όλοι μας να κρατήσουμε την περιοχή σε άριστη κατάσταση. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας και μια Ελληνική σημαία, αλλά και να ενθαρρύνετε τους Έλληνες αθλητές.
Καιρός: Ο καιρός στην Καστοριά.
Να περάσετε όμορφα!

enduro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου