yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Φοιτητές κατέβασαν τη σημαία του ελληνικού προξενείου στην Μπολόνια



Σε ρίψη αυγών και μπογιάς κατά της έδρας του ελληνικού προξενείου στην Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία, προχώρησαν διαδηλωτές που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα λιτότητας. 


Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1.500 φοιτητές.

Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, διαδηλωτές κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία. Το σύνθημα που ακούστηκε, επανειλημμένα, στο κέντρο της Μπολόνιας, ήταν «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και με όσους μάχονται το φασισμό».

Στο Μιλάνο, σε παράλληλη διαδήλωση των φοιτητικών οργανώσεων για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, σημειώθηκαν έντονες συγκρούσεις με την αστυνομία, με 15 προσωρινές κρατήσεις.

Πάντως, σε ανακοινωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η ελληνική Πρεσβεία στην Ιταλία παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος και είναι σε συνεχή επαφή με τις τοπικές Αρχές

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αμέσως μόλις σημειώθηκαν τα επεισόδια, η Άμισθη Πρόξενος καθώς και η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ρώμη επικοινώνησαν με την ιταλική αστυνομία, και ζήτησαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεση και την ανεύρεση της σημαίας και των υπευθύνων.(protothema.gr)
Days4u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου