yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εντολή εκκένωσης σε δύο αμερικανικά πανεπιστήμια


Φωτογραφία αρχείου

Εντολή να εκκενωθούν όλα τα κτίρια του πανεπιστημίου του Τέξας, στην πρωτεύουσα της πολιτείας Οστιν, καθώς και του πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα, στο Φάργκο, έδωσαν οι αμερικανικές αρχές, έπειτα από απειλητικά τηλεφωνήματα.


«Στις 08:35 (τοπική ώρα, 16:35 ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας με προφορά από τη Μέση Ανατολή πήρε τηλέφωνο στο πανεπιστήμιο. Δήλωσε ότι είναι μέλος της αλ Κάιντα και ότι βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο πανεπιστήμιο θα εκραγούν σε 90 λεπτά», δήλωσε η Τάρα Ντούλιτλ, εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του Τέξας.
Μέχρι στιγμής δεν σημειώθηκε καμία έκρηξη, ενώ η αστυνομία βρίσκεται στους χώρους του πανεπιστημίου. «Τα κτίρια είναι πλέον άδεια, όμως εξακολουθούμε να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις για να βεβαιωθούμε ότι το πανεπιστήμιο είναι ασφαλές», υπογράμμισε η Ντούλιτλ. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε αν το τηλεφώνημα ήταν φάρσα».
Ακολούθως, ανάλογο τηλεφώνημα έλαβαν και οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή σε φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να απομακρυνθούν από τα κτίρια και των δύο πανεπιστημίων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου