yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Κόκκινο» παγοθραυστικό!




Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Ρούμπιν Καζάν στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «32» του Europa League και πλέον απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, αφού το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραίσκάκης».

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε αψήφησαν το πολικό κρύο (-12) και επικράτησαν 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Νταβίντ Φουστέρ στο 71ο λεπτό. Ένα λεπτό πριν ο Τοροσίδης είχε δοκάρι με κεφαλιά. 


Στο 72’ ο Μπάλαζ Μέγιερι αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, αφού ανέτρεψε στην περιοχή τον Γκοκντενίζ, όμως ο Κάρολ απέκρουσε το πέναλτι του Νάτσο.

Ο Ολυμπιακός άρχισε δυναμικά στο παιχνίδι, όμως στο 15’ ο Βαλντές δημιούργησε τον πρώτο κίνδυνο με σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 16’ και το 17’ με τις προσπάθειες του Μανιάτη και του Χολέμπας και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε την υπεροχή. Πάντως στο 32’ έχασε τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Μέγιερι, υπέστη διάσειση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μόσχας με αμνησία. Στο 40’ ο Τζιμπούρ βρέθηκε στην περιοχή, αλλά τη στιγμή που πήγε να σουτάρει, κόπηκε έγκαιρα από τους αμυντικούς.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρούμπιν απείλησε και πάλι πρώτη. Στο 48’ ο Βαλντές βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι, αλλά ο Ούγγρος βγήκε πάλι νικητής. Ο Ολυμπιακός παρότι έχασε έδαφος περίπου στο 60’ του αγώνα, κατάφερε πρώτα να απειλήσει και στη συνέχεια να σκοράρει.

Στο 70’ ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης από το κόρνερ, ο Φουστέρ σούταρε και άνοιξε το σκορ. Η χαρά των «ερυθρόλευκων»… πάγωσε στο 72’. Ο Μέγερι ανέτρεψε τον Καραντενίζ μέσα στην περιοχή, ο Σέβρος διαιτητής έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ο Κάρολ που πέρασε στο ματς, στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε την εκτέλεση του Νάτσο, κρατώντας το 1-0. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη και απέκτησαν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη Μόσχα, όπως είχε φύγει και τη μοναδική φορά στην ιστορία του που αγωνίστηκε εκεί. Το 1971, με γκολ των Γκαϊτατζή και Τριαντάφυλλου είχε νικήσει τη 2-1 τη Ντιναμό Μόσχας για τον Α' γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Πάντως, στον επαναληπτικό είχε ηττηθεί 2-0 στο στάδιο Καραϊσκάκη και είχε αποκλειστεί.

Ρούμπιν Καζάν – Ολυμπιακός 0-1 (ΑΝΤ-1)

Γκολ:
 71' Φουστέρ



70' δοκάρι με τον Τοροσίδη
75' Ο Ρόι Κάρολ απέκρουσε το πέναλτι του Νάτσο!

Κίτρινες κάρτες:
 Καραντενίζ, Νάτσο - Μιραλάς, Παπάζογλου, Μακούν

Κόκκινες κάρτες:
 72' Μέγερι

Ρούμπιν Καζάν (Κούμπαν Μπερντίγεφ): 
Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νάτσο, Καραντενίζ, Ντιάντιουν (46' Ανσάλντι), Βαλντές (81' Μάρτινς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): 
Μέγερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ (33' Παπάζογλου), Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Μιραλάς, Φουστέρ (74' Κάρολ), Τζιμπούρ (81' Μοντέστο).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου