yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΚΗ «ΘΕΡΜΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

antivallistiko-1-nai



Η Ρωσία ενεργοποίησε το σύστημα αντιπυραυλικού συναγερμού της στο Καλίνινγκραντ, ρωσικό θύλακα στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας ευθέως μήνυμα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Την ανακοίνωση έκανε εχθές ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Ελπίζω ότι αυτό το διάβημα θα θεωρηθεί από τους εταίρους μας ένα πρώτο σημάδι που δείχνει ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο στις απειλές που δημιουργεί το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας (του ΝΑΤΟ) για τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις μας», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία (Geopolitics daily news).

Η Ρωσία εντείνει τις πιέσεις της σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ώστε να μην προχωρήσει η εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στις Ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την αμερικανική WSJ, η Ρωσία σκέφτεται σοβαρά να απαγορέψει στο ΝΑΤΟ να χρησιμοποιεί το έδαφός της για τον ανεφοδιασμό των στρατιωτών του στο Αφγανιστάν.
Η αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ, που οδήγησε στο θάνατο 24 στρατιωτών σε σημείο ελέγχου στα αφγανικά σύνορα, επιδείνωσε τις σχέσεις με το Πακιστάν. Το Πακιστάν αντέδρασε έντονα στην επίθεση ενώ πολλές διαμαρτυρίες ενάντια στις ενέργειες του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη κάνει το ΝΑΤΟ να έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη Ρωσία, η οποία δείχνει να το εκμεταλλεύεται ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου