yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σαλιγκαροτροφία στην Καστορια




Σε μια έκταση 11 στρεμμάτων στην όμορφη πόλη της Καστοριάς στο χωριό των Αμπελοκήπων στην περιοχή Γκιόλι βρίσκεται το εκτροφείο μας, το όποιο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές του διεθνούς ινστιτούτου σαλιγκαροτροφίας.







Το σαλιγκάρι ανήκει σταγαστερόποδα και δεν έχει αρσενικό και θηλυκό φύλο, είναι ερμαφρόδιτο. Το είδος που έχει προσαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην εκτροφή είναι το Helix Aspersa Muller. Το Ηelix Aspersa muller κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σαλιγκαριών και είναι το γευστικότερο και ακριβότερο είδος σαλιγκαριού.
Το Helix Aspersa Mϋller είναι ένα είδος σαλιγκαριού που προσαρμόζεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες και χρησιμοποιείται ευρέως στην εκτροφή για τον μεγάλο αριθμό αυγών που προσφέρει.

Το σαλιγκάρι αυτό φτάνει στην πλήρη ωριμότητα του σε διάστημα 12 μηνών και έχει φοβερή προσαρμοστικότητα σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Στην ωριμότητα του  ζυγίζει γύρο στα 10 με 12 γραμμάρια. Το Helix Aspersa Muller γεννάει γύρω στα 120 αυγά, τα οποία τα εναποθέτει στο χώμα.

Το σαλιγκάρι δεν προσβάλετε από ασθένειες, αλλά έχει φυσικούς εχθρούς. Οι κυριότεροι εχθροί του είναι τα ποντίκια, τα πουλιά και μια μερίδα εντόμων.

http://www.helix-farm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου