yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΡΕΣΤΙΑΣ : Πρωτοβουλία καθαριότητας από τον Σύλλογο Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς «Ακρίτες». Εύγε στα παιδιά!!!


Την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο Σύλλογος Ποντίων Σπουδαστών υπό την επωνυμία «Ακρίτες»,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ενεργοποιήθηκε στη πόλη μας λαμβάνοντας τη πρωτοβουλία να καθαρίσει το πάρκο «Ολυμπιακής Φλόγας» καθώς και την παρόχθια 
περιοχή πλησίον της Λαϊκής Αγοράς. Μια αξιόλογη κίνηση, η οποία δείχνει την αγάπη αυτών των ανθρώπων που σπουδάζουν στην πόλη μας και θέλουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της, διοργανώνοντας κοινωφελείς δράσεις μέριμνας και ενδιαφέροντος στον τόπο των σπουδών τους. Αυτά τα νέα παιδιά με επικεφαλή τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Πετρώβ, με απαράμιλλο ζήλο συνέβαλαν στον καθαρισμό του πάρκου «Ολυμπιακής Φλόγας», όπου όπως διαπιστώθηκε είχε διάσπαρτα μικρο-απορρίμματα πάσης φύσεως, γεγονός το οποίο αποδεικνύει τον πλημμελή καθαρισμό του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή η μικρή αλλά συμβολική κίνηση των φοιτητών πρέπει να μας προβληματίζει και να μας αφυπνίζει για τη μέριμνα ως πολίτες απέναντι στη πόλη μας. Ίσως πρέπει να προβληματίζει ακόμα περισσότερο τους τοπικούς φορείς, οι οποίο δεν αξιοποιούν αυτούς τους ανθρώπους προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να διοχετεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους εποικοδομητικά και δημιουργικά. Και όμως όλοι οι φορείς έλαμψαν δια της απουσίας τους. Την ώρα της συγκέντρωσης μπροστά από την Νομαρχία κανείς δεν ήρθε να συγχαρεί αυτά τα παιδιά, κανείς δεν στάθηκε αρωγός δίπλα τους, κανείς δεν επαίνεσε την πράξη τους. Γιατί στο σήμερα που ζούμε τίποτε δεν είναι αυτονόητο και δεν πρέπει αξιόλογες ενέργειες που τιμούν τη πόλη μας να τις προσπερνάμε απαρατήρητες. Και εδώ τίθεται ο προβληματισμός και ίσως για κάποιους αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν ιδιαίτερη αξία ψηφοθηρική μιας και προέρχονται από άλλες πόλεις. Όμως σε επισκέψεις πολιτικών προσώπων όλοι οι «άρχοντες»… της πόλη μας οργανώνουν τραπεζώματα, δώρα και άλλες vip υποδοχές προς επίδειξη της κοινωνικότητας και φιλοξενία τους. Σε αυτά τα παιδιά όμως ουδεμία μέριμνα υπήρξε, ουδεμία πράξη επαίνεσης, ούτε ένα ευχαριστώ.





      Η Ανεξάρτητη Κίνηση Νέων Καστοριανών Πολιτών «ΟΡΕΣΤΙΑΣ», παρευρέθηκε στο χώρο πραγματοποίησης της δράσης και στάθηκε ηθικός αρωγός σε αυτή την αξιέπαινη πράξη του Συλλόγου Ποντίων Σπουδαστών «Ακρίτες», που τα μέλη του δίνουν ένα δυναμικό παρόν στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας μέσω του εθελοντισμού και κοινωφελών δράσεων. Ευχόμαστε σε αυτά τα παιδιά καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους και η «ΟΡΕΣΤΙΑΣ» μας θα είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν.
               




Ο επικεφαλής 

Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ «ΑΚΡΙΤΕΣ»
























ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
«ΟΡΕΣΤΙΑΣ»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΝΕΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου