yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Το »Σπασμένο Ρόδι» κατέθεσε ασφαλιστικά ώστε να μην κατεδαφιστεί ο στρατώνας και ζητά χρήματα απο τους πολίτες για την ένδικη διαδικασία


Μετά την απόφαση του υπουργείου σήμερα Τετάρτη θα ξεκινούσε η κατεδάφιση του στρατοπέδου αλλά δόθηκε προσωρινή διαταγή ώστε η κατεδάφιση να πάει μετά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει 17/5.

Το » Σπασμένο Ρόδι» αναζητά κονδύλια για προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας


Επίσης:


Νέος αγώνας δυο τοπικών συλλόγων για να μην κατεδαφιστεί το εγκαταλελειμμένο εδώ και δυο δεκαετίες πρώην στρατόπεδο » Μαθιουδάκη » και να μην γίνει σύμφωνα με την μελέτη, το περίφημο νέο αστυνομικό μέγαρο μιας και είναι γνωστό πως αν μετακινηθεί χάνεται το έργο.

Δείτε το κείμενο των συλλόγων :

Αγαπητοί φίλοι,



Ευχαριστούμε για την υπογραφή σας στην ένσταση κατά της απόφασης , που έκρινε ότι ο πρώην στρατώνας Μαθιουδάκη δεν είναι μνημείο.

ΟΙ εξελίξεις όμως μας προσπερνούν και πρέπει να βιαστούμε αν πραγματικά επιθυμούμε να σώσουμε το κτήριο αυτό.

Η άδεια κατεδάφισης του εκδόθηκε και ορίστηκε για τις 1/5/2013, ημέρα Τετάρτη. Το πληροφορηθήκαμε λίγες μέρες πριν και υποβάλλαμε αμέσως, ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να απαγορευτεί η κατεδάφιση του έως και την 60η ημέρα από την ημέρα της απόφασης που κρίνει ότι δεν είναι μνημείο, περιθώριο στο οποίο έχει κάποιος το δικαίωμα να κάνει προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. (Συμβούλιο της επικρατείς) για «ακύρωση της απόφασης». Έτσι καταφέραμε να δοθεί προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την κατεδάφιση έως και την 17η Μαΐου, ημέρα που θα δικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε, 17 Μαΐου 2013, θα πρέπει να έχουμε κάνει την προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. για την ακύρωση της απόφασης, έχοντας έτσι σημαντικές ελπίδες να αποφασιστεί η αναστολή της κατεδάφισης έως την εκδίκαση της προσφυγής, η οποία εκδίκαση μπορεί τελικά και να το κρίνει μνημείο, που σημαίνει ότι το κτήριο θα απαγορευτεί να κατεδαφιστεί.

Έχουμε ελπίδες?

Αν το πιστέψουμε και το υποστηρίξουμε σωστά, ναι! Έχει συμβεί στο παρελθόν , και στο πολύ άμεσο μάλιστα (π.χ. αρχαία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης), το Συμβούλιο Επικρατείας να ανατρέψει προηγούμενες αποφάσεις Υπουργείων που στηρίχτηκαν σε εισηγήσεις του Κ.Α.Σ. Ποντάρουμε στις προηγούμενες εισηγήσεις της Εφορίας Νεωτέρων μνημείων Κ. Μακεδονίας και της Δ/νσης Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, βάσει των οποίων το κτήριο συνδυάζει αρχιτεκτονικές, ιστορικές, πολεοδομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ Σ.Τ.Ε., της οποίας βέβαια, όπως ίσως φαντάζεστε, το αρχικό μόνο κόστος υποβολής είναι της τάξεως των 750 ευρώ. Η υποβολή των ασφαλιστικών μέτρων έχει ήδη κοστίσει 350 ευρώ και καλύφθηκε από το ταμείο του συλλόγου. Το όλο εγχείρημα, μαζί με την εκδίκαση, θα κοστίσει περίπου 1500-2000 ευρώ. Το ποσό δεν είναι τόσο απαγορευτικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είμαστε έως τώρα περίπου 160 άτομα που έχουμε υπογράψει την πρώτη ένσταση, που σημαίνει ότι βάζοντας ο καθένας μας από 10 ευρώ τουλάχιστον, το επιθυμητικό ποσό έχει σχεδόν συγκεντρωθεί.

ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΛΟΙΠΌΝ:

1. Να ανοιχτεί λογαριασμός, σε 3 ονόματα του Δ.Σ. του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», ο οποίος θα μπορεί να διακινείται με την υπογραφή τουλάχιστον των δύο, με αποκλειστικότητα (στην διακίνηση του) την εκπλήρωση των ως άνω σκοπών και μόνο.

2. Αφού κοινοποιηθεί σε όλους μας το ΙΒΑΝ του λογαριασμού και η τράπεζα, να καταθέσουμε ο καθένας μας ότι ποσό μπορούμε, με ελάχιστο το ποσό των 10 ευρώ. Για όποιον αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και το ποσό, ακόμη και των 10 €, μοιάζει δυσβάσταχτο, δεν είναι δεσμευτικό.

3. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως και 13/5/2013 ώστε να έχουμε το χρονικό περιθώριο υποβολής της προσφυγής έως την 17η Μαΐου.

4. Το τελικό υπόλοιπο του λογαριασμού καθώς και τα ονόματα των διαχειριστών του θα κοινοποιηθούν σε όλους μας εγγράφως.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΟΣΟ , ότι έχει κατατεθεί θα επιστραφεί στους καταθέτες και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ….

Για όλα αυτά περιμένουμε τις απόψεις σας… μέχρι και αύριο που θα μπορέσουμε (λόγω σημερινής αργίας) να ανοίξουμε τον λογαριασμό και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.
alphafm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου