yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Guardian: Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από Έλληνες εφοπλιστές


.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ---- Έχασε 16kg σε 2 μήνες. Δείτε πώς το έκανε :Πατήστε εδώ 
- "Υπάρχουν φήμες ότι στηρίζεται οικονομικά από πάμπλουτους εφοπλιστές", γράφει η εφημερίδα
- O Guardian υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέδιο να προσελκύσει τα 7 εκατομμύρια των ελλήνων του εξωτερικού
- Αφήνει υπονοούμενα για την χρηματοδότησή τους και αναφέρει ότι στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να γίνει το κυρίαρχο κόμμα στο εξωτερικό
Η εφημερίδα Guardian ασχολείται ξανά με το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Στο δημοσίευμα, αφού αναφέρεται στα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι επεκτείνεται και στο εξωτερικό, ανοίγοντας γραφεία όπου γης, γράφει χαρακτηριστικά:

"Το κόμμα, του οποίου το λογότυπο μοιάζει με την σβάστικα και τα μέλη του οποίου αρέσκονται να χαιρετούν ναζιστικά, δυναμώνει μέρα με την ημέρα προβάλλοντας ως η μόνη δύναμη που θα διαλύσει το σάπιο κατεστημένο. Όλα αυτά ενω υπάρχουν φήμες ότι στηρίζεται οικονομικά από πάμπλουτους εφοπλιστές.

Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής επικεντρώνεται στο να επεκτείνεται διεθνώς. Τον περασμένο μήνα άνοιξε γραφείο στην Γερμανία και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και στην Αυστραλία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει θύλακες "όπου υπάρχουν Έλληνες".

"Οι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι η Χρυσή Αυγή λέει την αλήθεια", είπε σε ελληνόφωνη εφημερίδα της Μελβούρνης, γράφει ο Guardian.

Όμως, αυτή η εκστρατεία της Χρυσής Αυγής στο εξωτερικό έχει έρθει αντιμέτωπη με την αηδία και τον χλευασμό από πολλά επιφανή μέλη της Ελληνικής ομογένειας, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

"Δεν βρίσκουμε καθόλου χρυσό στην Χρυσή Αυγή", δηλώνει ο έλληνας ιερέας Αλεξ Καρλούτσος στο Σαουθάμπτον της Νεας Υόρκης.
"Ο εθνικισμός, ο φασισμός και η ξενοφοβία δεν αποτελούν μέρος της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς".

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του Δημήτρη Ψαρρά, συγγραφέα του βιβλίου "Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής".

"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα άλλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της στις αρχές του 80 είχε το ένα της μάτι στραμμένο έξω", λέει ο συγγραφέας.

"Ανάλογες ομάδες στην Ευρώπη έδωσαν στο κόμμα ιδεολογική άλλοτε και οικονομική στήριξη για να τυπώσει βιβλία και περιοδικά. Μετά την χρόνια εισαγωγή ναζισμού, τώρα θέλει να εξάγει ναζισμό", αναφέρει ο κ.Ψαρράς συμπληρώνοντας ότι μέλη της έχουν τακτές συναντήσεις με νεοναζί της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.

Οι έλληνες της διασποράς υπολογίζονται σε επτά εκατομμύρια και η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία που της δίνει η δημοσκοπική άνοδος να επεκταθεί, παγκοσμίως, γράφει η Guardian.

Ηδη, αφίσες και προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται στην Αστόρια, όπου το κόμμα των ακροδεξιών άνοιξε και λειτουργεί τοπική οργάνωση.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου