yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κι άλλα δάνεια στα (χρεωμένα) κόμματα ψήφισε η Βουλή!



Σίγουρα δεν το ακούσατε στο MEGA, τον ANTENNA και τον SKAI.


Στα «μουλωχτά» εγκρίθηκε τροπολογία που απαλλάσσει από την κατηγορία της απιστίας τις τράπεζες που θα τα δώσουν!


Ανοίγει το δρόμο για να πάρουν και άλλα δάνεια τα (ήδη χρεωμένα) κόμματα η τροπολογία που ενέκρινε την Πέμπτη η Βουλή! Τρεις βουλευτές της ΝΔ (Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης), 3 ώρες πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», κατέθεσαν την τροπολογία η οποία ουσιαστικά δίνει ασυλία σε όσους χορηγούν δάνεια.

Η τροπολογία εγκρίθηκε εν κρυπτώ και παραβύστω από την κυβέρνηση, παρά το ότι ήταν εκπρόθεσμη! Και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος ήταν ότι από την τροπολογία ευνοούνται τα κόμματα (όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) που έχουν ήδη μεγάλα χρέη ή κόμματα που θα μειωθεί δραματικά η κρατική χρηματοδότησή τους. Ταυτόχρονα ευνοούνται και νομικά πρόσωπα που έχουν μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις (π.χ. Μέγαρο Μουσικής).

Η τροπολογία αναφέρει ότι «δεν διαπράττουν απιστία τα όργανα της τράπεζας (Πρόεδρος ΔΣ, μέλη ΔΣ, εκπρόσωποι και στελέχη γενικά της τράπεζας) που εισηγούνται, αποφασίζουν, εγκρίνουν και χορηγούν δάνεια σε νομικά πρόσωπα είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού δικαίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα (όπως αυτός προσδιορίζεται από το νόμο κάθε φορά), που όμως είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι γενικά σε επιχειρήσεις ή άλλα πρόσωπα». Μάλιστα δίνει και αναδρομική ισχύ στην ασυλία, καθώς ορίζει ότι «η διάταξη καταλαμβάνει και τα ήδη χορηγηθέντα ή εκκρεμή δάνεια».

Η διαδικασία ψήφισης (καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ), όπως διαβάζουμε στα πρακτικά, ήταν εξαιρετικά απλή:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο

http://thepaper.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου