yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΟΚ στη Παγκόσμια κοινή γνώμη - Δόθηκε έγκριση στο στρατό της Β. Κορέας για επίθεση κατά των ΗΠΑ



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ---- Έχασε 16kg σε 2 μήνες. Δείτε πώς το έκανε :Πατήστε εδώ 
Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι πήρε την τελική έγκριση για στρατιωτική επίθεση κατά των ΗΠΑ, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων προηγμένης τεχνολογίας.

Σε ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το...
ειδησεογραφικό πρακτορείο KNCA, το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας είπε ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον πως οι αμερικανικές απειλές θα συνθλιβούν με προηγμένης τεχνολογίας, μικρότερα, ελαφρύτερα, και διαφοροποιημένα πυρηνικά μέσα.

"Οι χωρίς έλεος επιχειρήσεις των επαναστατικών στρατιωτικών μας δυνάμεων έχουν επιτέλους εξεταστεί και επικυρωθεί", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει αντιπυραυλική άμυνα THAAD στο νησί Γκουάμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν "τις επόμενες εβδομάδες" μια συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, όπου έχουν μια σημαντική στρατιωτική βάση για την αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το σύστημα THAAD, που είναι ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο, προστίθεται στα δυο αντιτορπιλικά κατηγορίας Aegis που φέρουν επίσης πυραύλους αναχαίτισης και έχουν αναπτυχθεί στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ. 

Όπως και οι συστοιχίες των πυραύλων Patriot, η THAAD αποτελείται από πυραύλους εδάφους που είναι τοποθετημένοι σε ένα φορτηγό όχημα. Εκτός από τους πυραύλους αναχαίτισης, το σύστημα περιλαμβάνει ειδικό ραντάρ που μπορεί να προσδιορίσει την προέλευση και την τροχιά ενός βαλλιστικού πυραύλου. 

Περίπου 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες εδρεύουν στο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος του Αρχιπελάγους των Μαριάννων, καθώς και υποβρύχια και βομβαρδιστικά αεροπλάνα Β-52 που πραγματοποίησαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες πτήσεις πάνω από τη Νότια Κορέα. 

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την αμερικανική επικράτεια, τους συμμάχους τους και τα εθνικά τους συμφέροντα", τονίζει το Πεντάγωνο σε ανακοινωσή του.

Συνιστούν πραγματικό κίνδυνο οι απειλές της Β. Κορέας λέει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Οι απειλές αλλά και οι πρόσφατες ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν "έναν πραγματικό και ξεκάθαρο κίνδυνο" για τις ΗΠΑ και τις συμμάχους της, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, δήλωσε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel.

"Έχουν δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών και παράδοσης πυραύλων", είπε ο Hagel σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης, αποκαλώντας προβληματική την εχθρική, επικίνδυνη ρητορική της Pyongyang.



Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου