yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ εγγραφών-διαγραφών στις βιοτεχνίες


Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ εγγραφών-διαγραφών στις βιοτεχνίες


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ---- Έχασε 16kg σε 2 μήνες. Δείτε πώς το έκανε :Πατήστε εδώ 
Μικρή μείωση καταγράφηκε στα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ από την άλλη πλευρά αυξήθηκαν οι εγγραφές. Ωστόσο, το μεγάλο χάσμα εγγραφών-διαγραφών παραμένει
Η αρνητική πορεία των προηγούμενων ετών, αναφορικά με τα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης, φαίνεται να συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο του 2013, καθώς 602 επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, την ώρα που έναρξη έκαναν μόλις 210.

Κάνοντας, πάντως, μία αναδρομή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα (Ιανουάριος – Μάρτιος του 2012) η εικόνα μοιάζει οριακά πιο ελπιδοφόρα, καθώς οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους πέρυσι, εν λόγω διάστημα, ήταν 620, ενώ εκείνες που ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους 200.

Κατά συνέπεια οι διαγραφές το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2013 είναι μειωμένες έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου κατά 2,9%, ενώ οι εγγραφές είναι αυξημένες κατά 5%.

Ωστόσο το μεγάλο χάσμα μεταξύ εγγραφών – διαγραφών εξακολουθεί να παραμένει, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2013 ο αριθμός των διαγραφών ήταν σχεδόν τριπλάσιος των εγγραφών.

Σαφώς μειωμένες είναι οι επιχειρήσεις που κρίθηκαν ασύμφορες (309) κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους όταν ένα χρόνο πριν, το αντίστοιχο εξεταζόμενο διάστημα στην εν λόγω κατηγορία κατατάχθηκαν 413 επιχειρήσεις. Σημαντικά αυξημένος είναι και ο αριθμός των επιχειρήσεων που πέρασαν στο παρελθόν καθώς οι ιδιοκτήτες του συνταξιοδοτήθηκαν 171 το πρώτο τρίμηνο του 2013, έναντι 94 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.   

Τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Στο μεταξύ, για μία ακόμη φορά, το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2013, τα σκήπτρα στις διαγραφές κρατούν οι ατομικές επιχειρήσεις (471) όταν ένα χρόνο νωρίτερα το αντίστοιχο διάστημα οι ατομικές επιχειρήσεις που αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση ανέρχονταν σε 491.

Η πολιτική λιτότητας εξοντώνει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες

Αναφορικά με τις εγγραφές, τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι ατομικές επιχειρήσεις καθώς έκαναν έναρξη 146 έναντι 134 πέρυσι. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 210 επιχειρήσεων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το πρώτο τρίμηνο του 2013, 173 επιχειρήσεις ήταν νέες.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία εγγραφών – διαγραφών ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι «η ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας εξοντώνει τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα και βυθίζει σε τέλμα την επιχειρηματική δραστηριότητα και την εσωτερική ζήτηση».
«Το επιχειρείν περνάει ένα δύσκολο «crash test» μετρώντας ήδη πολλές απώλειες, γεγονός που αποτυπώνεται και στις εγγραφές – διαγραφές του ΒΕΘ. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική στρατηγική ανάπτυξης  από την πλευρά της πολιτείας θα συνεχίσουμε να ζούμε συντροφιά με την αβεβαιότητα, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την επιχειρηματικότητα» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου