yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τρόικα: Διώξτε τώρα 10.000 δημοσίους υπαλλήλους και προσλάβετε 2.000 των 700€




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ---- Έχασε 16kg σε 2 μήνες. Δείτε πώς το έκανε : Πατήστε εδώ 
Σήμα για αλλαγή φρουράς στο Δημόσιο και για απολύσεις 10.000 παλαιών και ακατάλληλων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, για να πάρουν τις θέσεις τους νέοι και προσοντούχοι που θα προσληφθούν, δίνει στην κυβέρνηση η τρόικα, που επιστρέφει στην Αθήνα για την τελική επιθεώρηση της ελληνικής οικονομίας. Σε αντάλλαγμα, όμως, φαίνεται να αποδέχεται ρύθμιση χρεών έως και σε 48 δόσεις, για οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο επιχειρούν να καλύψουν με σπριντ 5 ημερών (μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη ίσως, οπότε αναμένεται να καταφτάσουν πάλι οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς) το έδαφος που χάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, επειδή η προετοιμασία για τη δεύτερη φάση αξιολόγησης από την τρόικα επισκιάστηκε από τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο. Οι ελεγκτές έρχονται με άγριες διαθέσεις, καθώς παραμένουν ανεπίλυτα πολλά ζητήματα που έπρεπε να είχαν κλείσει από την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα, ενώ διαρκώς ανακύπτουν και νέα. Όλα όμως θα πρέπει να έχουν κλείσει το αργότερο έως τις 12 Απριλίου, δηλαδή έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Δουβλίνο, οπότε και έχει προγραμματιστεί η συζήτηση για την έγκριση των επόμενων δόσεων για την Ελλάδα, συνολικού ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Το άγχος στο οικονομικό επιτελείο είναι διάχυτο για τις εκκρεμότητες, ενώ η τρόικα φαίνεται να βάζει και νέα θέματα στο τραπέζι. Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ξεκινά από μηδενική βάση η συζήτηση για τα νέα οργανογράμματα των εποπτευόμενων φορέων -που είναι και προαπαιτούμενο για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ- μετά και το «Βατερλό» στην πρώτη φάση αξιολόγησης, όταν η ελληνική πλευρά αποδείχτηκε απροετοίμαστη.

Η τρόικα δεν πιέζει πια τόσο για μαζικές απολύσεις προκειμένου να μειωθεί ταχύτερα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, αφού και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν πως ο αριθμός τους υποχωρεί ήδη σταδιακά σε ανεκτά επίπεδα. Εντοπίζει όμως τώρα πρόβλημα στην ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς αποχωρούν κατά κύματα ικανά στελέχη της κρατικής διοίκησης, ενώ μένουν στις θέσεις τους, σαν καταφύγιο από την κρίση, ανεπαρκείς και μη προσοντούχοι υπάλληλοι.

Με το σκεπτικό αυτό, η τρόικα έρχεται προετοιμασμένη για να πιέσει για αύξηση του αριθμού των υπό άμεση απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, πάνω ίσως και από τις 7.000, που έχει τεθεί στις συζητήσεις με τους δανειστές. Στόχος τους είναι να απομακρυνθούν τουλάχιστον 10.000 υπάλληλοι και όχι μόνο όσοι ελέγχονται ως επίορκοι ή για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα (αυτοί άλλωστε δεν ξεπερνούν ούτε τις 3.000 όλοι κι όλοι). Στη θέση τους θέλει να προσληφθούν ισάριθμοι νέοι και προσοντούχοι υπάλληλοι, με πτυχία και όρεξη για δουλειά, αλλά με τον μισθό των 700 ευρώ του νεοδιόριστου και χωρίς να ανατραπεί ο κανόνας 1:5 για τις προσλήψεις.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πάντως, επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει πιλοτικά οργανογράμματα που έχει έτοιμα από τρεις φορείς (μεταξύ των οποίων ο ΕΟΦ), εφαρμόζοντάς τα -ει δυνατόν- με διαδικασίες-«φασόν» και στους υπόλοιπους φορείς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου