yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αυτό είναι το plan B για την Κύπρο



Η τρόικα απέρριψε όλες τις προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης. Το νέο plan B για την Κύπρο περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων αλλά και «χέρι» στα ασφαλιστικά ταμεία.
Τρόικα και Γερμανία στύλωσαν τα πόδια και τώρα στο τραπέζι υπάρχει ξανά το ενδεχόμενο να μπει χέρι στις καταθέσεις και κάτω από τις 100.000 ευρώ που φάνηκε αρχικά να έχει βγει από το κάδρο.

Το νέο σχέδιο προβλέπει ένα πιο light κούρεμα για τις μικρές καταθέσεις, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνεται κούρεμα 3% από το πρώτο ευρώ ως τις 100.000 ευρώ, 7% από 100.001 ευρώ ως τις 500.000 και 9% από 500.001 και άνω.

Στη νέα σύσκεψη των αρχηγών θα αναζητηθούν μέτρα ώστε να απαλειφθεί η πιθανότητα για κούρεμα των καταθέσεων κάτω από τις 100.000, ωστόσο τα δεδομένα είναι δύσκολα, μάλλον και αυτές οι καταθέσεις θα κουρευτούν.
Πλέον το κούρεμα θα μετονομαστεί σε εισφορά αλληλεγγύης και είναι πιθανό να ενισχυθεί και με σειρά άλλων μέτρων που θα πείσουν την τρόικα.

Όπως, σπάσιμο των τραπεζών και σε «καλές» και «κακές» και πώληση των πρώτων (ήδη οργιάζουν οι φήμες για τη Λαϊκή) καθώς και σχέδιο για περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων ώστε να αποφευχθεί μαζικό κύμα φυγής από τις τράπεζες.
“Παίζει” πάντα και το θέμα έκδοσης ομολόγων με ρήτρες φυσικού αερίου .Τα έσοδα από την πώληση των ομολόγων θα μπορούσε να καλύψει την απώλεια των εσόδων από τους μειωμένους συντελεστές φορολόγησης για τις μικρές καταθέσεις.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου