yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μπούμερανγκ για Γερμανία η χρεοκοπία της Κύπρου!




Αν η τρόικα, η Ρωσία και η Κύπρος δεν βρουν λύση στη διάσωση της Μεγαλονήσου, τότε και οι γερμανικές τράπεζες απειλούνται με ζημιές δισεκατομμυρίων που μπορούν να πλησιάσουν ακόμα και τα έξι! Κι αυτό γιατί οι κυπριακές επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένες σε αυτές.
Η ιδέα η μικρή Κύπρος να καταστεί ένα πραγματικό παράδειγμα στην ευρωζώνη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ακριβή για τον κύριο εμπνευστή της, δηλ. τη Γερμανία, αφού οι τράπεζές της κινδυνεύουν να υποστούν για πρώτη φορά μεγάλες πραγματικές απώλειες.

Όπως προκύπτει από τα επίκαιρα στοιχεία της Bundesbank, τα οποία φέρνει στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten, οι γερμανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στην Κύπρο ως το ποσό των 5,925 δισ. ευρώ.

Σε περίπτωση πλήρους αδυναμίας της Μεγαλονήσου να αποπληρώσει τα δάνειά της, τα γερμανικά ιδρύματα θα χρειαστεί να καταγράψουν ζημίες στους ισολογισμούς τους ύψους 5,705 δισ. ευρώ.

Εκτός από τις γερμανικές, και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται από τον ίδιο κίνδυνο είτε σε περίπτωση χρεοκοπίας της Κύπρου είτε εάν εξέλθει της ευρωζώνης.

ysterografa
tsardaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου