yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Πρωτοβουλία της Μαρίας Αντωνίου για τον Αγωγό Φυσικού ΑερίουΜΕΤΆ ΑΠΌ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΟΎ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ Κ. ΜΑΡΊΑΣ ΑΝΤΩΝΊΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΊ  ΦΟΡΕΊΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ, ΑΠΈΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΤΟΝΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΉΣ ΑΛΛΑΓΉΣ, Κ. ΑΣΗΜΆΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ ΜΕ ΘΈΜΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΆΛΙΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΌ ΑΈΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΕΝΌΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΌΣΦΑΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΉΣ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΎΣ  ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ ΕΛΛΆΔΟΣ-ΙΤΑΛΊΑΣ-ΑΛΒΑΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΎ TRANSADRIATIC PIPELINE (TAP).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΉΣ.


ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΉΣ ΑΛΛΑΓΉΣ
ΚΎΡΙΟ Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ

ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΈ,
ΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΧΑΡΆ ΥΠΟΔΕΧΤΉΚΑΜΕ ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2013 ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΎΣ  ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ ΕΛΛΆΔΟΣ-ΙΤΑΛΊΑΣ-ΑΛΒΑΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΎ TRANSADRIATIC PIPELINE (TAP) . Η ΧΏΡΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΊΑ,  ΕΙΣΈΡΧΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΌ ΧΆΡΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΌΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΏΝ ΕΞΕΛΊΞΕΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΕΥΡΏΠΗ, ΕΝΏ ΘΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΆ ΟΦΈΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΣΤΑΘΕΡΌΤΗΤΑ.
ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ, ΩΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΘΑ ΔΙΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΆΛΟ ΤΜΉΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΎ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΊΑ, ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΊ  ΜΕ ΌΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΏΣΤΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΡ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΉΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΊ ΑΠΌ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΆΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΤΟΥ 2013.
ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ, ΌΜΩΣ,  ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΆΝΟΥΜΕ, ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΏΝ ΣΥΝΘΗΚΏΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ , ΌΤΙ  ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΊΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΕΓΆΛΟ ΖΉΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΊ Η ΠΑΡΟΧΉ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΠΟΊΕΣ ΘΑ ΔΙΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΓΌΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΌΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉΣ  ΒΑΝΟΣΤΑΣΊΩΝ.
ΌΠΩΣ ΈΧΕΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΏΣΕΙ, Ο ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡ, ΚΎΡΙΟΣ ΣΚΟΥΦΙΆΣ,  ΥΠΆΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΣΤΑΘΜΏΝ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ ΑΝΆ 30 ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΑ ΑΓΩΓΟΎ. ΌΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΕΣΤΕ Η  ΠΑΡΟΧΉ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ, ΕΚΤΌΣ ΤΟΥ ΌΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΆ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΆΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΎΟ ΟΚΤΏ ΜΉΝΕΣ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΠΛΉΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΈΝΗ ΤΙΜΉ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΊΟΥ,  ΘΑ ΣΥΜΒΆΛΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΦΟΎ ΘΑ ΑΠΟΤΡΈΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΩΝ ΔΑΣΏΝ. ΣΕ ΠΡΌΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΜΈΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΌΔΙΩΝ ΆΡΧΩΝ, 2,5 ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΣΤΡΈΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΉΣ ΈΚΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΆΦΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΊΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΟΥ ΓΡΆΜΜΟΥ.
ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΤΕ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΕΣ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ , ΏΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΊ Η ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΌ ΑΈΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ, ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΌΠΩΣ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ  ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΚΑΡΔΙΆ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ, ΚΑΙ Η ΟΠΟΊΑ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΌΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΎΩΝ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ.
ΠΕΡΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΈΡΓΕΙΈΣ ΣΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΆΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΠΡΌΣΘΕΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ.
ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ

ΟΙ ΦΟΡΕΊΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Μαρία ΑντωνίουΒουλευτής ΚαστοριάςΓεώργιος ΔακήςΠεριφερειάρχης Δυτικής ΜακεδονίαςΕμμανουήλ ΧατζησυμεωνίδηςΔήμαρχος Καστοριάς
Τιμολέων ΚοψαχείληςΒουλευτής ΓρεβενώνΔημήτριος ΣαββόπουλοςΑντιπεριφερειάρχης
Καστοριάς
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου Δήμαρχος Ορεστίδος
Γεώργιος ΚασαπίδηςΒουλευτής ΚοζάνηςΔημήτριος ΗλιάδηςΑντιπεριφερειάρχης ΦλώριναςΧρήστος ΓκοσλιόπουλοςΔήμαρχος Νεστορίου
 Ιωάννης ΣόκουτηςΑντιπεριφεριάρχης ΚοζάνηςΙωάννης ΒοσκόπουλοςΔήμαρχος Φλώρινας

 Γεώργιος ΔασταμάνηςΑντιπεριφερειάρχης ΓρεβενώνΙωακείμ Ιωσηφίδης Δήμαρχος Αμυνταίου
  Βασίλειος Ζ. Τσεπας  Δήμαρχος Πρεσπών
  Παναγιώτα ΟρφανίδουΔήμαρχος Βοϊου
Δημοσθένης Κουπτσίδης
Δήμαρχος Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου