yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Η επιρροή μας στη Γερμανία πανικόβαλε το Spiegel!


Χρυσή Αυγή: Η επιρροή μας στη Γερμανία πανικόβαλε το Spiegel!

Το εθνικιστικό κόμμα απορρίπτει το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει πλέον στενούς δεσμούς με τους γερμανούς νεοναζί, ενώ ισχυρίζεται ότι ο γερμανικός Τύπος έχει πανικοβληθεί από την διείσδυσή του στον εκεί ελληνικό πληθυσμό.
Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την Τρίτη σχετική ανακοίνωση με την οποία απαντά τόσο στο δημοσίευμα του Der Spiegel όσο και στον ελληνικό Τύπο που το αναπαρήγαγε, όπως και σε παλαιότερες αναφορές στη συνεργασία με γερμανούς εθνικιστές.
Η Χρυσή Αυγή ουδεμία σχέση έχει με ξένες πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα. Το γερμανικό Spiegel πανικοβλήθηκε λόγω της ραγδαίας αύξησης της επιρροής της Χρυσής Αυγής στην Γερμανία, αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός της διασποράς.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των «Ελλήνων εθνικιστών» με τους Γερμανούς νεοναζί ομοϊδεάτες τους στη Βαυαρία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και πλέον οι Αρχές του γερμανικού κρατιδίου και οι υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις των δύο πλευρών.
Μάλιστα, όπως τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα, προσφάτως η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε στη Νυρεμβέργη και συνέδριο, παρότι οργανώσεις των ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία επίσημα έχουν καλέσει όλους τους Ελληνες που ζουν στη χώρα να γυρίσουν την πλάτη στις προσπάθειες των νεοναζί να προωθήσουν «τη βία, τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Spiegel» ανώνυμος αξιωματούχος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, αρμόδιος για τη Βαυαρία: «Η Χρυσή Αυγή έχει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει τέτοιες και με μέλη των νεοναζί της Βαυαρίας. Αυτές οι επαφές καλλιεργούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και σε συναντήσεις ακροδεξιών εξτρεμιστών σε εκδηλώσεις στην Ευρώπη».
Το γεγονός πως η Νυρεμβέργη είναι η πόλη που σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό γίνονται οι συναντήσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής με τους ομογάλακτούς τους Γερμανούς νεοναζί, δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Κατά ένα παράξενο τερτίπι της Ιστορίας, η Νυρεμβέργη ήταν η πόλη όπου το κόμμα των ναζί πραγματοποιούσε το ετήσιο συνέδριό του από το 1923 μέχρι το λυκαυγές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1938, ενώ η Βαυαρία εν γένει έχει αναδειχθεί σε κοιτίδα της επανεμφάνισης των νοσταλγών του Χίτλερ τις δεκαετίες μετά τον πόλεμο και το «Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας» (NPD) έχει εκεί ισχυρή παρουσία. Συνολικά στη Βαυαρία, όπου το NDP έχει τα περισσότερα μέλη από κάθε άλλη περιοχή της Γερμανίας, τουλάχιστον 1.100 άτομα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών και χαρακτηρίζονται ως «βίαιοι».
Στο μεταξύ και στο δημοσίευμα του «Spiegel», αλλά και σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Independent» γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αριστερών, στους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων μελών της οργάνωσης, αλλά και στους ναζιστικούς ύμνους που τραγουδάνε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων των οπαδών του κόμματος.
Συμβολισμοί
Παρότι η Νυρεμβέργη είναι γνωστή ως η πόλη στην οποία έγιναν οι δίκες της Νυρεμβέργης, η ιστορία της πόλης αλλά και γενικότερα της Βαυαρίας συνδέθηκε με την περίοδο της ανόδου των ναζί και του Χίτλερ. Στην πόλη αυτή η Λένι Ρίφενσταλ βιντεοσκοπούσε τα συνέδρια του ναζιστικού κόμματος, με τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ να παρελαύνουν, ενώ στο Μόναχο, που είναι και η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, έγινε το 1923 το «Πραξικόπημα της Μπιραρίας», που ήταν η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου