yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Η κόντρα Τσίπρα - Στουρνάρα στη Βουλή


ΒΙΝΤΕΟ - Η κόντρα Τσίπρα - Στουρνάρα στη Βουλή


"Είναι η όγδοη ερώτηση που καταθέτω και ο πρωθυπουργός επιλέγει να απουσιάζει", είπε ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα στη Βουλή, στην συζήτηση για την επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με το "λάθος" του ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι αυτό δεν τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία, ότι ο κ. Στουρνάρας, που κλήθηκε για άλλη μια φορά να απαντήσει, δεν είναι καν εκλεγμένος, αλλά διορισμένος και διερωτήθηκε μήπως πρέπει τελικά, να καταργηθεί η Ώρα του Πρωθυπουργού.



Ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στούρναρα ζήτησε να απαντήσει αν συμφωνεί με την άποψη που κατέθεσε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ολι Ρεν ότι οι επιπτώσεις από το λάθος του ΔΝΤ είναι "οριακές και άνευ σημασίας", ενώ του ζήτησε και μια "ειλικρινή τοποθέτηση", όπως χαρακτηριστικά είπε στο αν το λάθος σημαίνει ότι έρχονται και νέα μέτρα.
"Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αντικρούοντας τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τη συζήτηση για την παραδοχή του "λάθους" από το ΔΝΤ. "Το λάθος των πολλαπλασιαστών έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος από τον κ. Μπλανσάρ", σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.
Αναφερόμενος στο "φρένο" που έβαλε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στη συζήτηση για προσαρμογές στο ελληνικό πρόγραμμα λόγω του "λάθους", ο ΥΠΟΙΚ είπε πως "προφανώς ο κ. Ρεν κάνει λάθος αν πιστεύει ότι όλη η ύφεση προκύπτει από τα λάθη της Ελλάδας". Και συμπλήρωσε: "Ζήτησα κοινή δήλωση από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ και δεν την πήρα". 


  
Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν διεκδικεί "κούρεμα" του χρέους όταν το λένε κάποιοι από τους δανειστές της χώρας. "Ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την ιδιοκτησία του προγράμματος και θα αναλάβει και την αποτυχία του προγράμματος" και σημείωσε: "Εχετε παραδοθεί απολύτως στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, στρατηγική που δεν είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας".
"Μου απευθύνετε τον ψόγο ότι μιλώ ως τεχνοκράτης, οπότε θα μιλήσω ως πολιτικός", είπε ο κ. Στουρνάρας και συνέχισε: "Αντιλαμβάνομαι από το άγχος σας ότι έχετε στριμωχτεί πολύ. Πρώτον, δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε, αλλά κούρεμα έγινε κατά 40 δισ. ευρώ και μάλιστα αναίμακτο". 
Είπε επίσης, ο κ. Στουρνάρας ότι διαστρεβλήθηκαν τα λεγόμενα του κ. Μέργου, κι ότι άλλα μέτρα για μείωση μισθών ή συντάξεων ή για αύξηση της φορολογίας, δεν θα ληφθούν". 



enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου