yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

NA ΓΙΝΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Οι «κοντοί» πολιτικά σημερινοί Βουλευτές το τελευταίο διάστημα όλο ψηφίζουν μειώσεις, κι ένα σωρό καταργήσεις ωφελειών για το λαό, δηλαδή για τους άλλους.
«Συνέδραμαν» κανονικά τον «πλούσιο» υπάλληλο, το ΔΕΗτζή, τον Αστυνομικό , το Στρατιωτικό, το Δάσκαλο, τον Καθηγητή, τον Πολύτεκνο και όλους μαζί.
Τον Πρόεδρο των εφετών στις 2.500 και των πρωτοδικών στις 2.000.
Εκεί όμως «επιδίκασαν» και το ύψος της δικής τους αποζημίωσης, σύμφωνα με την αρχή της ισότητας των διακριτών εξουσιών στη δημοκρατία.
Μα, θα πουν ότι ασκούν νομοθετικό έργο. Ασκούσαν, ίσως κάποτε .
Σήμερα τους δίνουν έτοιμα τα νομοσχέδια 2 λεπτά πριν την ψηφοφορία και δεν τους αφήνουν ούτε να τα διαβάσουν.
Κι από πάνω ο «βούρδουλας» , τόσοι Βουλευτές , τόσοι ψήφοι.
Μα κάνουν ερωτήσεις και επερωτήσεις. Στου κουφού την «τρόϊκα» όμως.
Μα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας.
Πώς, με 2 οδηγούς και 3 παρατρεχάμενους;
Μέχρι σήμερα υπήρξαν περιπτώσεις που έγιναν Βουλευτές και λοιποί Αρχοντες με εξαιρετικά κριτήρια κολλητότητας, οικογενειοκρατίας, ευνοιοκρατίας, στήριξης βολικών μετριοτήτων ή αντιστήριξης κακών μετριοτήτων απέναντι σε καλές φιλοτιμίες. Αλλά κι οι λαμογιές ήταν απούσες;
Βίρααα τα διάφορα πολιτικά γραφεία:
Διορισμοί και μετά στημένες λίστες και εκλογές και μετά διορισμοί επί διορισμών.
Στου «κασίδη το κεφάλι μάθαιναν κουρευτική» , αφού τα ευρωπαϊκά και τα λοιπά δανεικά κονδύλια είχαν εξασφαλιστεί, αδιάφορα πως.
Το ίδιο έγινε και στο χαμηλότερα επίπεδα των ΟΤΑ κλπ, δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα μέτριων διαχειριστών, που οδήγησε στη σημερινή κρίση.
Υπάρχει σήμερα μεγάλη κοινωνική απαίτηση , για ισονομία και δικαιοσύνη, ενώ
παράλληλα υπάρχει λαϊκή απαίτηση να ξεπαστρευτούν όλα τα φαινόμενα της διαφθοράς:
-Να πάψει πια να είναι το χρήμα κίνητρο για την πολιτική.
- Να μπορέσει ξανά η χώρα μας να γεννήσει αξίες που θα μεγαλουργήσουν, για τη φανέλα και για την πατρίδα !

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ

Read more: http://radioflorina.blogspot.com

1 σχόλιο:

 1. Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό σε Ν.Π.Δ.Δ.
  Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να απολυθώ και να εξομοιωθώ, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία, με προσλήψεις που έγιναν, τα τελευταία 13 έτη, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει το Ν.Π.Δ.Δ., και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις, διότι κάτι τέτοιο και άδικο θα ήταν (συγκρίνοντας εντελώς ανόμοιες περιπτώσεις) και σε κάθε περίπτωση αντισυνταγματικό. Σε αντίθετη περίπτωση θα νομιμοποιηθούν οι ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο ως άλλη «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
  Το όποιο, τυχόν πλεονάζον προσωπικό, προήλθε τα τελευταία 13 έτη από αυτές τις γενικευμένες προσλήψεις, κάτω από το καθεστώς οικογενειοκρατίας (συγγενείς υπαλλήλων, καθηγητών κ.λπ. εν ενεργεία ή συνταξιούχων), χωρίς διαγωνισμό και οι οποίοι κυρίως είναι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μειωμένα προσόντα. Δεν είναι δυνατόν να θυσιαστώ, για να σωθεί η οικογενειοκρατία και ενδεχομένως οι κομματικοί στρατοί και οι ως εκ τούτου ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις.
  Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας και τα κόμματα που έκαναν αυτές τις προσλήψεις να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.
  Ποιοι θα με αξιολογήσουν, για να απολυθώ; Τα μέλη της οικογενειοκρατίας; Τα υπηρεσιακά συμβούλια ή άλλα όργανα που βγαίνουν με τις ψήφους της οικογενειοκρατίας, αφού αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία; Οι «φαμίλιες»; Το κομματικό κράτος που επέτρεψε να προσληφθούν, με αυτόν τον τρόπο; Μήπως ιδιωτικές εταιρείες, με εργοδότη το κομματικό κράτος; Μήπως η όλη προσπάθεια είναι να σωθούν η οικογενειοκρατία, οι αορίστου χρόνου, κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μειωμένα προσόντα, που μπήκαν από το παράθυρο, χωρίς διαγωνισμό τα τελευταία 13 χρόνια;
  Θέλουν να απολύσουν με τεχνάσματα ικανούς υπαλλήλους, με εμπειρία, πτυχιούχους, οι οποίοι προσλήφθηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, για να σωθούν οι ημέτεροι;
  Μήπως η οικογενειοκρατία οδηγεί και σε φαινόμενα διαφθοράς;
  Πρέπει να διαλυθεί η οικογενειοκρατία από τις Δημόσιες υπηρεσίες.
  Να διωχθούν οι επίορκοι αρμόδιοι, που προέβησαν σε αυτές τις προσλήψεις.
  Ναι στην εξυγίανση του Δημοσίου, αλλά με διαφάνεια και αξιοκρατία.
  Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, οι έξω από αυτήν, δέχονται διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying).
  Επομένως επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), το οποίο ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει νομοθετηθεί σε άλλες Χώρες.
  Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν. Όλα τα άλλα είναι τεχνάσματα και μεθοδεύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή