yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ:Σχετικά με την ανάρτηση που εμφανίζει τον κ. Διαμαντόπουλο υπέρ των βουλευτικών προνομίων

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το δημοσιογραφικό blog enikos.gr καθώς και τους αναγνώστες σχετικά με την χθεσινή ανάρτηση υπό τον τίτλο “Διαμαντόπουλος υπέρ βουλευτικών προνομίων”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στο ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων και θεωρεί ότι οι βουλευτικές αποζημιώσεις αφενός είναι υψηλές, ιδιαίτερα σε σχέση με τα αποτελέσματα που έχει φέρει η συντεταγμένη από τις τελευταίες συγκυβερνήσεις μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης στους μισθούς των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπως και ο κ. Διαμαντόπουλος ως μέλος του, θεωρεί ότι η βουλευτική αποζημίωση πρέπει να φορολογείται ως εισόδημα φυσικού προσώπου από το κράτος. Οποιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το πελατειακό κράτος και τα προνόμια  που  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και έθρεψαν είναι ανεδαφική και εκτός πραγματικής διάστασης.
Η δημοσιογραφική επιλογή των αναρτήσεων  οφείλει να σέβεται τόσο τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επί των ζητημάτων όσο και τις προσωπικές τοποθετήσεις των βουλευτών. Από αυτήν την άποψη οφείλουμε με την σειρά μας να επισυνάψουμε το βίντεο   της τοποθέτησης του κ.Διαμαντόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της βουλής επί του θέματος “Περιστολή Δημοσίων δαπανών” προ τριμήνου, στις 13 Σεπτέμβρη του 2012 εντός της οποίας τοποθετείται με σαφήνεια για τα παραπάνω ζητήματα των βουλευτικών αποζημιώσεων και προνομίων.
Συγκεκριμένα αναφέρει στη συζήτηση για την περιστολή δημοσίων δαπανών: “Ήταν τόσο δύσκολο να βάλετε εντός την βουλευτική αποζημίωση που παίρνουμε; Και να αρχίσετε από αυτά, πριν να λάβετε όλα αυτά τα μέτρα; Από το αφορολόγητο που έχουμε ως βουλευτές; όταν το αφορολόγητο όριο έχει πέσει στις 5.000 ευρώ για τους μισθωτούς;”
Βάσει των παραπάνω θεωρούμε ότι ο τίτλος της ανάρτησης “Διαμαντόπουλος υπέρ βουλευτικών προνομίων” είναι αναντίστοιχος της τοποθέτησης του κ. Διαμαντόπουλου. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε την πρακτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπως και του κ. Διαμαντόπουλου   να αποδίδουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης για την ενίσχυση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης. Τέλος, ζητούμε την ανάρτηση του επισυναπτόμενου βίντεο[1], από την τηλεόραση της βουλής, για την αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας και την διατήρηση των ορθών αποστάσεων. Η διαμάχη και η κριτική για τα ζητήματα μπορεί να είναι όσο σκληρή χρειάζεται,  αρκεί να πατά στο έδαφος πραγματικών περιστατικών και τοποθετήσεων.
Με εκτίμηση,
14.1.2013
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου