yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τους κρέμασαν στην κεντρική πλατεία επειδή έκλεψαν μία τσάντα [βίντεο]


Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση άλλης μίας μεσαιωνικής δημόσιας εκτέλεσης στο Ιράν, δύο νεαρών ανδρών οι οποίοι κατηγορήθηκαν πως λήστεψαν έναν άνδρα στην μέση του 
δρόμου.

Πρόκειται για τους Αλιζέρα Μαφίνα και Μοχάμαντ Αλί Σαρβάρι, 24 ετών από το Ιράν. Μετά την πράξη τους είχαν την ιδέα να ανεβάσουν το βίντεο στο youtube. Το βίντεο βρήκαν οι αρχές οι οποίες και τους εντόπισαν.

Μπορεί να είχαν μαζί τους μία μεγάλη μασέτα ωστόσο δεν τραυμάτισαν το θύμα τους. Δύο άλλοι συνεργοί τους καταδικάστηκαν σε 74 μαστιγώματα και 10 χρόνια φυλακή. Η αυστηρότητα όμως εξαντλήθηκε στους δύο νεαρούς οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την θανατική ποινή.



Σύμφωνα με την απόφαση έπρεπε να κρεμαστούν δημοσίως σε μία από τις κεντρικές πλατείες της Τεχεράνης, πρωτεύουσας του Ιράν. Κατά την εκτέλεση συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου πολλοί από τους οποίους ικέτευαν να τους χαριστεί η ζωή. Μάταια όμως. Ο ένας από τους δύο λίγα λεπτά πριν εκτελεστεί δεν άντεξε και έγειρε κλαίγοντας στον ώμο ενός από τους αστυνομικούς που τον συνέδευαν.



Το Ιράν είναι σύμφωνα με τα στοιχεία μία από τις πρώτες χώρες σε εκτελέσεις παγκοσμίως με τις περισσότερες να γίνονται εντός των φυλακών.(oladeka)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου