yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη του αρχηγού του Α.Γ.Σ. Καστοριάς Βασίλη Αναγνωστόπουλου



Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος συμπληρώνει φέτος στην ομάδα της Καστοριάς τρία (3) συναπτά έτη και δεν είναι παράλογο να γραφτεί ότι δεν πήδηξε από το… καράβι στα δύσκολα. Είναι ένας, χαμηλών τόνων, ποδοσφαιριστής, που του αρέσει να μιλάει για τα κατορθώματα του μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Αγαπάει παθολογικά την «στρογγυλή Θεά», αφού πέρα από ότι αγωνίζεται στην ομάδα της Καστοριάς, προπονεί και τις Ακαδημίες, κάτι που τον ευχαριστεί ιδιαίτερα που βρίσκεται γύρω από «παιδιά». Γιατί όπως έχει πει πολλές φορές το μέλλον της Καστοριάς είναι οι νέοι. Και αυτό κάνει να γαλουχεί νέους μαθαίνοντας τα μυστικά του ποδοσφαίρου, ενώ προσπαθεί να μαζέψει όσα πιο πολλά παιδιά μπορεί να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να φορέσουν την φανέλα της Καστοριάς.

Ο αρχηγός των «ερυθροκίτρινων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου «kastoria-fc.com«, για την αναγέννηση της Καστοριάς από τις στάχτες της, τονίζοντας ότι οι στέρεες βάσεις έχουν μπει για ένα καλύτερο μέλλον, πιστεύοντας ακράδαντα ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες και ο κόσμος θα χαμογελάσει ξανά.
ΕΡ: «Βασίλη η Καστοριά διαγράφει μια εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς. Περίμενες να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο 8 βαθμούς»;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Από την αρχή είπαμε να μην πούμε πολλά λόγια και να δείξουμε σε όλους τη δουλειά που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν νοείται η Καστοριά να βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλοι από το καλοκαίρι να φέρουμε την ομάδα σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Να κάνουμε πάλι την Καστοριά ανταγωνιστική. Και θεωρώ ότι το πετύχαμε και με το παραπάνω. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Δεν αξίζει να βρίσκεται αυτό το σωματείο σε αυτή τη θέση και σε αυτό το πρωτάθλημα. Η θέση μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη και αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από τους ποδοσφαιριστές μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο, που βοηθάει τον σύλλογο».
ΕΡ: «Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για μια τέτοια πορεία»;
Β.Α.: «Το μυστικό αυτής της επιτυχίας είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει. Η δουλειά που κάνουμε και ο ιδρώτας που χύνουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Πραγματικά είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και τέτοιο κλίμα δεν έχω συναντήσει. Υπάρχει χημεία μεταξύ μας, όχι μόνο στα αποδυτήρια, αλλά και στο γήπεδο. Ήταν σίγουρο ότι το κλίμα αυτό θα φανεί και μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα μας. Βέβαια θα πρέπει να πω ότι το κίνητρο της ανόδου και της διάκρισης μας έδωσε ώθηση. Δεν πτοηθήκαμε από την κατάσταση που επικρατούσε το καλοκαίρι. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας στην διοίκηση και τώρα δικαιωνόμαστε. Αξίζουν, όμως, πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς, ο οποίος διαχειρίζεται με άψογο τρόπο τα αποδυτήρια».
ΕΡ: «Είστε κοντά στο να κατακτήσετε τον τίτλο. Τι πρέπει από εδώ και πέρα να προσέξει η ομάδα για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως»;
Β.Α.: «Να μην χαλαρώσει και να μην επαναπαυτεί. Δεν εφησυχάζουμε, το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά και έχουμε συμφωνήσει ότι μέχρι το τέλος θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και το ταμείο θα γίνει στο τέλος».
ΕΡ: «Επόμενος αγώνας είναι με τον Κρόνο. Τι να περιμένουμε»;
Β.Α.: «Θα πάμε αποκλειστικά για τη νίκη. Η Καστοριά είμαστε. Είμαστε καταδικασμένη όπου και να αγωνιζόμαστε να κερδίζουμε. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο και πρέπει να το δούμε με την δέουσα σοβαρότητα. Η ιστορία μας δεν μας αφήνει περιθώρια. Θέλουμε μέχρι το τέλος να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας. Έχουμε 11 νίκες και 1 ισοπαλία και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Άλλωστε, μας ευνοεί και το πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο και αν συνεχίσουμε σε αυτό το τέμπο, τότε η κατάκτηση του τίτλου δεν θα αργήσει να έρθει».
ΕΡ: «Πιστεύεις ότι μπορεί κάποια ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο μαζί σας»;
Β.Α.: «Βάση των όσων έχω δει, θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατές ομάδες, οι οποίες αν έπαιρναν κάποια αποτελέσματα, μπορεί να ήταν μαζί μας στη βαθμολογία. Η Μεσοποταμία, τα Γραμμοχώρια και η Καλλιθέα διαθέτουν καλές ομάδες, θα μπορούσαν να μας κοντράρουν, αλλά από τη στιγμή που εμείς δεν τους δώσαμε δικαίωμα να πιστέψουν ότι έχουν την δύναμη να μας πλησιάσουν, τα πράγματα είναι πέρα για πέρα δύσκολα. Όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η διαφορά που πήραμε αποδεικνύει το αληθές».
ΕΡ: «Τα δικά σου όνειρα για το απώτερο μέλλον ποια είναι; Θέλεις να παραμείνεις και του χρόνου στην Καστοριά»;
Β.Α.: «Ασφαλώς και θέλω να παραμείνω. Αγαπάω την Καστοριά και δεν είναι τρελό να πω ότι δεν την άφησα στα δύσκολα. Γιατί περάσαμε δύσκολες καταστάσεις πέρυσι. Μόνο εγώ ξέρω τι δυσκολίες αντιμετωπίσαμε όλη τη χρονιά. Πιστεύω με τα όσα βλέπω, ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Καστοριά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και ειδικά του χρόνου που θα παίζουμε με πιο ανταγωνιστικές ομάδες, μου δίνει κίνητρο να τα δώσω όλα και να διακριθώ με τη φανέλα της Καστοριάς».
ΕΡ: «Ποια είναι η γνώμη σου για την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση»;
Β.Α.: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση. Κάνει τεράστια προσπάθεια και εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε χείρα βοηθείας. Από όπου και να το δει κανείς, δουλεύουν όλα ρολόι και οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο του συλλόγου, τον κ. Παναγιώτη Ουσταμπασίδη που είναι κοντά σε ό, τι χρειαζόμαστε. Ο πρόεδρος πήρε την ομάδα από το μηδέν και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να την κάνει πάλι ευρέως γνωστή. Είμαστε μαζί του και θα είμαστε μαζί του και του χρόνου. Όπως προείπα η προσπάθεια αυτή είναι προάγγελος για καλύτερες ημέρες».
ΕΡ: «Γιατί πιστεύεις ο κόσμος ότι δεν «αγκαλιάζει» αυτήν την προσπάθεια και παραμένει απαθής»;
Β.Α.: «Ο κόσμος έχει ακόμα τις αμφιβολίες του. Και είναι λογικό. Δεν το κρίνω για την στάση του. Αλλά πιστεύω ότι τα προηγούμενα χρόνια και με τα όσα έγιναν απομακρύνθηκε. Ο κόσμος της Καστοριάς είναι ένας γίγαντας που θα ξυπνήσει και σύντομα. Οι νίκες και οι επιτυχίες θα τον φέρουν πάλι πίσω. Δεν ανησυχούμε για αυτήν την εικόνα. Όταν έρθουν τα μπαράζ θα μας αγκαλιάσει και θα έρθει κοντά μας. Έως τότε εμείς συνεχίζουμε απτόητα τη δουλειά».
ΕΡ: «Η δουλειά στις Ακαδημίες σε τι επίπεδα βρίσκεται»;
Β.Α.: «Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε τα Καστοριανά παιδιά στον αθλητισμό. Δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση από συγκομιδή παικτών, αλλά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και εγώ και η διοίκηση να μαζέψουμε πάλι όλα τα παιδιά πίσω και να μάθουν τα μυστικά της μπάλας. Έχω το μεράκι και τη δύναμη και το έχω αποδείξει περίτρανα με την ευκαιρία που δόθηκε σε τρία παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην οικογένεια της Καστοριάς. Θεωρώ ότι ο κάθε σύλλογος πρέπει να έχει Ακαδημίες, διότι οι Ακαδημίες είναι ο ομφάλιος όρος της εκάστοτε ομάδας και ειδικά της Καστοριάς, που πρέπει να στηριχθεί στα δικά της παιδιά. Οι εγγραφές πάντως συνεχίζονται, όσοι πιστοί ας προσέλθουν. Δεν έχουν να χάσουν, μόνο θα κερδίσουν. Η αγκαλιά της Καστοριάς είναι μεγάλη και τους χωράει όλους».
ΕΡ: «Τι εύχεσαι για το νέος έτος που έρχεται»;
Β.Α.: «Υγεία να έχουμε την υγεία μας. Ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο και να κατακτήσουμε στο τέλος την άνοδο που θα μας οδηγήσει στην Γ’ Εθνική. Αυτό εύχομαι είναι ένα όνειρο που θέλω να γίνει πραγματικότητα».  
  ***Ο αρχηγός της Καστοριάς θέλει να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του τον κόσμο της ομάδας που ανταποκρίθηκε στην αγορά του ημερολογίου και να ευχηθεί καλές γιορτές και καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλους. kastoria-fc.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου