yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Φράγμα Ασπροκκλησιάς: Ζητείται Χρηματοδότηση



Παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η μελέτη του φράγματος της Ασπροκκλησιάς.
Η συγκεκριμένη μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς και ολοκληρώθηκε από τους οικονομικούς πόρους της Π.Ε, Καστοριάς, με προϋπολογιμσό που άγγιξε τα 257.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι
της τάξης των 5.600.000 ευρώ, ενώ η έκταση ανέρχεται γύρω στα 3.150 στρέμματα.
Μεγάλη ετοιμότητα στα έργα πρωτογενούς τομέα
“Επειδή η Ασπροκκλησιά είναι μια αγροτική περιοχή, υπήρχε απαίτηση από τον κόσμο να δημιουργηθεί ένα φράγμα”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ενημερώνοντας παράλληλα, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε και την μελέτη της κατασκευής του φράγματος του Αγίου Αντωνίου ενός μικρού φράγματος του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται γύρω στα 5.000.000, ενώ στα μέσα του Δεκέμβρη, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαββόπουλο, η περιφέρεια θα έχει στα χέρια της, την οριστική παραλαβή της μελέτης.
“Έχουμε πολύ μεγάλη ετοιμότητα στα έργα πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς όμως το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”  είναι ένα πρόβλημα το οποίο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που κάναμε με τον Υπουργό κ. Τσαφτάρη μας ενημέρωσε ότι δεν έχει πολλά χρηματοοικονομικά περιθώρια έτσι ώστε να υλοποιήσει πολλά νέα έργα”, εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός διότι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης. “Μια μελέτη παραδόθηκε και η επόμενη θα παραδοθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”ήταν τα λόγια του.
Τέλος η Π.Ε. Καστοριάς έχει θέση ως προτεραιότητα τη συνέχιση της κατασκευής του φράγματος Νεστορίου ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας, ενώ στόχος της, σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, είναι να γίνουν οι κατασκευές των τριών αρδευτικών, όπως του Γέρμα, της Μεταμόρφωσης και της Πενταβρύσου και επιπλέον να βρεθούν κονδύλια για την ολοκλήρωση του φράγματος Ασπροκκλησιάς.“Έχουμε την πλήρη μελέτη. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης”, κατέληξε ο κ. Σαββόπουλος.


της Δώρας Κωτσοπούλου

neakastoria.gr
Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου