yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σενάρια για αύξηση του τέλους επιτηδεύματος στους Ελ.Επαγγελματίες - Σε ποιά ποσά κλειδώνουν οι κλίμακες φορολογίας



Νέο σοκ στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις προκαλεί το νεότερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 650. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση για τις επιχειρήσεις. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου έχει αποστείλει το σχέδιο στην τρόικα προκειμένου αυτό να εγκριθεί. Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος σχετίζεται με το ύψος των ενισχύσεων των επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Τα σενάρια για ελαφρύνσεις στις οικογένειες με παιδιά ξεκινούν από τα 50.000.000 και φθάνουν μέχρι τα 250.000.000. Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται να προστεθεί ένας ακόμη συντελεστής στη φορολογική κλίμακα 40% ενώ εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ αναμένεται να φορολογηθούν με 45%.

Σχετικό Δημοσίευμα στην Εφημερίδα Το Βήμα Αναφέρει :


 
Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για 1.000.000 επαγγελματίες - Θα αποτελέσει ισοδύναμο μέτρο για αύξηση των πολυτεκνικών επιδομάτων
 
Κλειδώνουν σήμερα, εκτός απροόπτου, οι βασικές φορολογικές αλλαγές για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο αναζητά ισοδύναμα μέτρα για την αύξηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων. Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Τρίτη 11 Δεκεμβρίου προκειμένου να εκπληρωθεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες για τη δόση του δανείου των 43,7 δισ. ευρώ από την Τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων στις 19:00 και θα αναζητηθεί η χρυσή τομή για να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο τελικό σενάριο για τους νέους φόρους το υπουργείο Οικονομικών θα προτείνει μεταξύ άλλων τα εξής:

- Διαφορετικές φορολογικές κλίμακες και συντελεστές για μισθωτούς - συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια

- Ανώτατο συντελεστή 45% σε ετήσια εισοδήματα μισθωτών - συνταξιούχων άνω των 48.000 €

- Αύξηση βασικού επιδόματος για τρίτεκνους - πολύτεκνους στα 155 € από 130 €  

- Αύξηση τέλους επιτηδεύματος στα 550 € - 600 € από 500 € σήμερα σε 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις (ισοδύναμο μέτρο για πολυτεκνικά επιδόματα) με εναλλακτικό ισοδύναμο μέτρο η αύξηση των φόρων ακινήτων σε μεγαλοϊδιοκτήτες και των τόκων καταθέσεων

- Ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολής σε περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου