yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ράγισαν καρδιές στις κηδείες των 6χρονων


Ράγισαν καρδιές στις κηδείες των 6χρονων


Ο πόνος των γονιών, των συγγενών και των φίλων, που άρχισαν από χθες να αποχαιρετούν τα αγγελούδια που έχασαν τόσο αναπάντεχα την ζωή τους, στο μακελειό του δημοτικού σχολείου Σάντι Χουκ, στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, δεν μπορούσε να αποτυπωθεί σε λέξεις. Χθες τελέστηκαν οι πρώτες κηδείες δυο εξάχρονων αγοριών.
Το οίκημα όπου τελέστηκε χθες η κηδεία του μικρού Τζακ Πίντο, δεν χωρούσε τον κόσμο που προσήλθε για να συλλυπηθεί την οικογένεια και να πει το τελευταίο αντίο στον 6χρονο. Η ουρά των συγγενών και φίλων έφτανε μέχρι τον δρόμο. Ο αθλητής των New York Giants, Βίκτορ Κρουζ, τον οποίο θαύμαζε ο μικρός Τζακ Πίντο, κατά την διάρκεια αγώνα, τίμησε το αδικοχαμένο αγόρι, γράφοντας «αναπαύσου εν ειρήνη Τζακ Πίντο» σε ένα από τα παπούτσια του και «Τζακ Πίντο, ο ήρωάς μου» στο άλλο.
Ο Τζακ θάφτηκε φορώντας μια μπλούζα με το όνομα του Κρουζ που εξέφρασε κατάπληξη για αυτή την τιμή και δήλωσε αδυναμία να εκφράσει με λόγια τα συναισθήματά του.
Ο 6χρονος Πίντο ήθελε και κει κείνος να γίνει αθλητής, ασχολούταν με την πάλη και λίγο πριν το θάνατό του είχε κερδίσει το πρώτο του μετάλλιο.
Παιδιά 6-14 ετών από την τοπική Ένωση Πάλης Νέων, πήγαν να αποχαιρετίσουν τον Τζακ, φορώντας γκρίζα πουλόβερ με το γράμμα «Ν» (για το Νιουτάουν).
Τα μικρά παιδιά φέρεται να είχαν ανησυχίες πέρα από τις παιδικές, καθώς προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την ιδέα του θανάτου και το γεγονός ότι δεν θα έβλεπαν ποτέ ξανά τον αγαπημένο τους φίλο. Οι μεταξύ τους διάλογοι, όπως τους μεταφέρει η New Haven Register, ραγίζουν καρδιές.
Ο άτυχος Τζακ Πίντο
Ο άτυχος Τζακ Πίντο
«Πως θα μοιάζει; Θα είναι κλειστά τα μάτια του;» ρώτησε αναφερόμενο στον Τζακ, ένα από τα παιδιά, εκφράζοντας απορία για το τι επρόκειτο να αντικρίσει.
«Θα μοιάζει σα να κοιμάται» του απάντησε ένα άλλο αγόρι.
Ο άτυχος Νόα Πότσνερ
Ο άτυχος Νόα Πότσνερ
Μόλις ξεκίνησε η κηδεία, ο διάλογος των μικρών σταμάτησε. «Κρυώνω. Αυτό είναι για να είσαι ζεστός» είπε το παιδί, τυλίγοντας τα χέρια του γύρω από τον φίλο του.
«Αναπαύσου εν ειρήνη» έγραψε στα παπούτσια του ο Βίκτορ Κρουζ
«Αναπαύσου εν ειρήνη» έγραψε στα παπούτσια του ο Βίκτορ Κρουζ
Η κηδεία του Τζακ δεν ήταν η μόνη που τελέστηκε χθες. Οι συγγενείς αποχαιρέτησαν και τον συνομήλικό του Νόα Πότσνερ που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δικοί του, μπορούσε να αποκτήσει ό,τι ήθελε, κουνώντας απλώς τα μεγάλα του βλέφαρα...
Ράγισαν καρδιές στις κηδείες των 6χρονων
Στο Νόα άρεσε πολύ να παίζει με τα αδέρφια του, ειδικά με την δίδυμη αδερφή του. Όπως λέει η θεία τους, τα μικρά ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν πως πέθανε ο αδερφός τους.
«Πώς να τους πεις πως πέθανε;» αναρωτιέται η θεία του Νόα.
Σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, ακολουθούν και οι υπόλοιπες κηδείες. Μόλις τελειώσει η θλιβερή διαδικασία του αποχαιρετισμού, η κοινότητα του Νιουτάουν δεν θα είναι ποτέ η ίδια, λένε οι κάτοικοι. Μια εξ αυτών, η Ντάρλα Χένγκελερ, τονίζει μιλώντας στο CNN : «Είναι ασύλληπτος ο πόνος εδώ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Είμαστε ακόμη σοκαρισμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου