yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΓΣ


Συνάντηση με ΕΓΣ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, με τον βουλευτή Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλο συναντήθηκε στις 22/11/12 με τον Πρόεδρο κ. Αρτέμη Αδαμίδη και την Διευθύντρια κα Εφη Γεωργιάδου – Καραγιαννίδου, της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Καστοριάς .
Υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, επάνω στα τρέχοντα και διαχρονικά προβλήματα του συνεταιρισμού.
Αναλύθηκαν οι δυνατότητες  που έχει ο φορέας να αναπτύξει την παρέμβαση του σε διαφόρους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και στην διαδικασία προώθησης των τοπικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων.
Παρουσιάστηκαν  οι μεγάλες δυσχέρειες που προκύπτουν στην τρέχουσα διαχείριση, οφειλόμενες και σε προηγούμενες ή σε συγκυριακές αιτίες, όπως η ραγδαιότητα επίδρασης της «κρίσης»,  αλλά και η επίπονη κατεύθυνση να ξεπεραστούν και να «ανθήσει» η δυνατότητα  για πολύ δημιουργικό ρόλο του συνεταιρισμού.
Η πολυδραστήρια Ένωση Καστοριάς, μπορεί να αποτελέσει μοχλό στήριξης της τοπικής παραγωγής με τρόπο που οι  αγρότες να «καρπωθούν» περισσότερη υπεραξία από τους κόπους τους.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, είναι στην διάθεση της Ένωσης και για την προώθηση ειδικών ζητημάτων, αλλά και στην επεξεργασία ευρύτερων πλάνων στήριξης της Τοπικής Γεωργικής  και Κτηνοτροφικής οικονομίας.
Είμαστε αντίθετοι στον  τρέχοντα Νόμο για τους Συνεταιρισμούς, και εμφαίνεται μάλλον ότι η εφαρμογή του «σκοντάφτει».
Υποστηρίζουμε ιδιαίτερα την Συνεταιριστική ιδέα και τις συλλογικές προσπάθειες των παραγωγών.
Έχει δημιουργηθεί μια αρνητική  εκτίμηση  και άποψη στους αγρότες  για τα μέχρι τώρα συνεταιριστικά εγχειρήματα, αλλά η επαναανακάλυψη τους και το στήσιμο σε γερές βάσεις υποστήριξης της τοπικότητας,  της συνεργατικότητας, της αξιοποίησης κάθε δυνατότητας στην περιοχή μας για παραγωγή  προϊόντων είναι απόλυτη ανάγκη. Η μεγάλη, είναι αλήθεια, και  πολύ δύσκολη διαδικασία προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας  μπορεί να ακουμπήσει στην εμπειρία των Συνεταιρισμών αλλά οπωσδήποτε και στο νέο πνεύμα και λογική λειτουργίας και παρέμβασης τους.
Οι «άνθρωποι» της Ένωσης ήταν αισιόδοξοι ότι θα ανταποκριθούν  στην πρόκληση και τις δυσκολίες  στην  ώρα της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  Καστοριάς θα είναι δίπλα στις προσπάθειες τους.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου