yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης:Πώς γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων για επιστροφή φόρου




Σε λειτουργία θα τεθεί σύντομα η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω της οποίας θα γίνεται η επιστροφή φόρου σε όσους δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, ουσιαστικά επιδόματος πετρελαίου, με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια.

Κατ’ αρχάς, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του taxisnet, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών, εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους πρέπει να ανοίγουν λογαριασμό/account για την πολυκατοικία (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr).
Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: οι προσωπικοί κωδικοί του διαχειριστή, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ονοματεπώνυμο του κάθε χρήστη του διαμερίσματος, ο αριθμός των διαμερισμάτων και τα χιλιοστά της επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων που τους αναλογούν.
Όταν ο χρήστης θα επιλέγει επιλογή «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης» θα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα, όπου με τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ θα εμφανίζεται προς επεξεργασία το προφίλ της πολυκατοικίας (διεύθυνση, πόλη και ταχυδρομικός κώδικας).
Εκεί ο χρήστης συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχίζει σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή – ιδιοκτήτη, τον όροφο και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η διανομή δεν έχει καλά καλά ξεκινήσει, με την τιμή να κυμαίνεται στο 1,40 Ευρώ ανά λίτρο.
Όπως αναφέρει το euro2day, τα στοιχεία που θα ζητούνται αφορούν το τιμολόγιο αγοράς πετρελαίου -τα στοιχεία θα διασταυρώνονται μέσω του συστήματος Ήφαιστος-, ενώ για κάθε χρήστη διαμερισμάτων ή και μονοκατοικιών θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμόςστον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.
econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου