yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το προσχέδιο του νέου φορολογικού νόμου – Όλα τα τελευταία σενάρια



Το προσχέδιο του Νέου φορολογικού νόμου – Όλα τα τελευταία σενάρια

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το προσχέδιο του νέου φορολογικού νόμου όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα.

Από το προσχέδιο λείπουν τα άρθρα 1 έως 7 και 49 έως και το 71 στα οποία θα περιέχεται εκτός των άλλων και τα άρθρα που θα αφορούν τους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Το Βήμα τα τελευταία σενάρια είναι :

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το 2013 με συντελεστή 26% για κέρδη ως 40.000 ευρώ και από εκεί και πάνω η φορολογία θα είναι 33%.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς όλα τους τα εισοδήματα θα προκύπτουν με βάση τα βιβλία τους, δηλαδή με βάση τα έσοδα και τα έξοδα που πραγματοποιούν μέσα σε ένα έτος.

Φορολογία επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ): Συντελεστή κερδών στο 26% και συντελεστής φορολογίας μερισμάτων 10%. 

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από το 2014 να επιβάλει στους κατ' επάγγελμα αγρότες να φορολογούνται βάσει των βιβλίων τους με κατάργηση του αφορολογήτου και φορολόγηση με συντελεστή 13% επί των κερδών τους.

Σύμφωνα με το προσχέδιο οι φοροαπαλλαγές που φαίνεται να «διασώζονται» είναι τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η διατροφή που καταβάλλει ο ένας σύζυγος στον άλλον, οι εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας, προσωπικών ατυχημάτων κτλ.

Επίσης στο άρθρο 43 του προσχεδίου προβλέπεται και η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης αυτοκινήτων, ακινήτων .



Το προσχέδιο του νέου φορολογικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου