yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία με...πίνακες ζωγραφικής υπέρυθρης θέρμανσης

Πάνελ χαμηλής απόδοσης με μορφή καθρέφτη
Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση και πόσο ασφαλής είναι. Πόσο κοστίζουν τα πάνελ - πίνακες και πως γίνεται η εγκατάστασή τους δίχως μερεμέτια και σκαψίματα. Μπορείτε να δώσετε όποια φωτογραφία θέλετε και να γίνει πίνακας. Οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το συμβατικό τρόπο θέρμανσης.
Ολο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης για φέτος το χειμώνα μετά την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο. Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται σαν κεντρική θέρμανση εδώ και δεκαετίες σε χώρες με πολύ κρύο είναι η υπέρυθρη θέρμανση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ
Η θέρμανση αυτή χρησιμοποιεί τα υπέρυθρα κύματα για να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω τους. Σκεφτείτε οτι τα συστήματα υπέρυθρης θερμότητας ζεσταίνουν μόνο το 20% του αέρα και περισσότερο από 80% του σώματος. Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγεία μας σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος.
Γυάλινα και μαρμάρινα πάνελ υψηλής αισθητικής σε διάφορα χρώματα
Γυάλινα και μαρμάρινα πάνελ υψηλής αισθητικής σε διάφορα χρώματα

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
- Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού σας
- Δε χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης) και χώρος για λεβητοστάσιο
- Στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους και προστατεύει το κτίριο απο τη διάβρωση με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία των των ανθρώπων
- Οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το συμβατικό τρόπο θέρμανσης.
- Μηδενικό κόστος ετήσιας συντήρησης
- Σχεδιασμό που θυμίζει έργο τέχνης

Πάνελ - έργα τέχνης. Μπορείτε να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν τη φωτογραφία της αρεσκείας σας
Πάνελ - έργα τέχνης. Μπορείτε να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν τη φωτογραφία της αρεσκείας σας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Οπως εξηγεί στο Newsit o ιδιοκτήτης καταστήματος που εμπορεύεται πανελ θέρμανσης, Αλκιβιάδης Μπαρβέλης "μπορούμε να έχουμε οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Σημαντικό ρόλο παίζει και το εάν θα επιλέξουμε πανελ χαμηλής ή υψηλης θερμοκρασίας". 


Η υπέρυθρη θέρμανση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, σε πάνελ (σα να λέμε σώματα καλοριφέρ) που εκπέμπουν υπέρυθρη χαμηλής θερμοκρασίας και σε πάνελ που εκπέμπουν υπέρυθρη υψηλής θερμοκρασίας.

Τα πάνελ χαμηλής θερμοκρασίας προτείνονται σε χώρους που είναι πολύ καλά μονωμένοι και χωρίς πολλές απώλειες. Ιδανικοί χώροι είναι δωμάτια σπιτιών μέχρι 12τ.μ σε κτίσματα τελευταίας δεκαετίας. Επάνω σε αυτά τα πάνελ μπορείτε να εκτυπώσετε ότι επιθυμείτε και να τα κάνετε να μοιάζουν έργα τέχνης. Η θερμοκρασία στην μπροστινή επιφάνεια του πάνελ δεν ξεπερνάει τους 95οC για λόγους ασφαλείας. Μπορούν να τοποθετηθούν χαμηλά σε πολύ μικρή απόσταση από το πάτωμα, επάνω σε μεταλλικές βάσεις (ώστε να μεταφέρονται εύκολα), στον τοίχο ή στο ταβάνι.

Πάνελ χαμηλής απόδοσης με μορφή καθρέφτη
Πάνελ χαμηλής απόδοσης με μορφή καθρέφτη

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης υψηλής θερμοκρασίας έχουν θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 300οC και τοποθετούνται ΜΟΝΟ ψηλά έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα και να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτών των πάνελ είναι ότι η ακτινοβολία έχει μεγαλύτερο βεληνεκές, από 4-8 μέτρα, σε αντίθεση με τα πάνελ χαμηλής θερμοκρασίας των οποίων το βεληνεκές κυμαίνεται από 2-3,5 μέτρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η πολύ οικονομικότερη χρήση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πανελ υψηλής απόδοσης
Πανελ υψηλής απόδοσης

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ 
Για την εγκατάσταση των πάνελ χρειάζεται μόνο μια πρίζα ρεύματος. Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Μπαρβέλης "σκεφτείται πως η εγκατάσταση ενός πάνελ γίνεται οπως η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού". ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ

Τα πάνελ υψηλής θέρμανσης κοστίζουν από 400 εώς 770 ευρώ ανάλαγα με τα watt ενώ τα πάνελ χαμηλής θέρμανσης κοστίζουν από 320 εως 470 ανάλογα με τα watt. Yπάρχουν και τα γυάλινα πάνελ η τιμή των οποίων ξεκινά από τα 500 ευρώ και φτάνει τα 635 ευρώ καθώς και τα μαρμάρινα πάνελ που κοστίζουν από 299 εως 695 ευρώ ανάλογα και πάλι με την ισχύ των watt. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου