yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Φόρο στην ιδιοκατοίκηση «βλέπει» το οικονομικό επιτελείο



Ένα καινούργιο σενάριο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας «βλέπει» το φως της δημοσιότητας. 

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει -έπειτα από πιέσεις της Τρόικας- την επιβολή φόρου

ιδιοκατοίκησης, καθώς σύμφωνα με το θεώρημα εκείνων που προτείνουν το νέο αυτό φόρο, οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε δικά τους σπίτια, έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο.

Η «ιδέα» βασίζεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου, στη συνέχεια επί των τετραγωνικών επίσης θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής (ίσως δεν είναι κοινός για όλους) και έτσι θα προκύπτει ένα ποσό που θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες. (protothema)

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που δεν έχουμε καταλάβει ότι θέλουν τα τσιράκια των εβραίων τραπεζιτών να μας αρπάξουν εκτός από την δημόσια περιουσία και την ιδιωτική!!!! Τα τσιράκια των τσιρακίων βέβαια που λένε ότι μας κυβερνάνε και ότι διασφαλίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων, να δούμε τι άλλο θα βρούνε για να μας ξευτελίσουν, όσο προλάβουν και όσο μπορούνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή