yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δήμος Καστοριάς: Τελεσίγραφο προς καταστήματα εστίασης για τα τέλη


Τη διάθεση τους να μην συνεργαστούν με το δήμο Καστοριάς έδειξαν τελικά ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστιάσεως και αναψυχής, οι οποίοι δεν εξόφλησαν μέχρι τέλους Αυγούστου, που ήταν και …
η τελική προθεσμία, τις οφειλές τους ως προς την καταβολή του τέλους παρεπιδημούντων. Ένα δυσάρεστο επακόλουθο για το δήμο Καστοριάς, διότι αφενός χάνει ακόμη ένα έσοδο και αφετέρου γιατί βγαίνει εκτός οικονομικού προγραμματισμού.


Γι’ αυτό, απέστειλε τελεσίγραφο προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτή τη φορά οριστικό, προκειμένου να εισπράξει τα τέλη παρεπιδημούντων, τονίζοντας μάλιστα ότι οι καταστηματάρχες που δε θα είναι και πάλι συνεπής με την απόφαση του Δήμου, την επόμενη χρονιά δε θα τους δοθεί κανένα δικαίωμα να βγάλουν έξω τα τραπεζοκαθίσματα τους.

Δε βρήκαμε συμπαράσταση από τους καταστηματάρχες

«Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά και δεν μπορέσαμε να εισπράξουμε τα ποσά που είχαμε προϋπολογίσει. Τα καταστήματα είχαν βρεθεί εκτός προγραμματισμού λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα και οι καταστηματάρχες να μη μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, κ. Τρύφωνας Πολυγιάννης. Βέβαια, όπως υποστήριξε, δε μπορούμε να παραλείψουμε και το γεγονός ότι ο δήμος όλο αυτό το διάστημα ήταν ακέραιος στις υποχρεώσεις του. Και ο τομέας καθαριότητας έκανε το αδύνατο δυνατό, ώστε η πόλη να είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, καθώς επίσης και οι υπηρεσίες φωτισμού που υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτουν όλες τις ανάγκες ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. «Εμείς από την πλευρά του δήμου δείξαμε έναν συνεπέστατο χαρακτήρα, στον οποίον ουσιαστικά δεν βρήκαμε συμπαραστάτη από τους καταστηματάρχες» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών.
Πάντως, λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, η δημοτική αρχή αποφάσισε να σκληραίνει τη στάση της θεωρώντας ότι δε θα πρέπει να αδικήσει και εκείνους που ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στις ημερομηνίες.

«Αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν έχουμε εισπράξει αυτά, τα οποία δεν έχουν δοθεί από προφορική παράταση και δεν έχουν τακτοποιήσει οι οφειλέτες τις εκκρεμότητες τους, τότε κανείς από αυτούς, και θα εισηγηθώ και εγώ προσωπικά προς την οικονομική υπηρεσία και το κάνω και δημόσια γνωστό, δε θα δικαιούται του χρόνου να βγάλει δημόσια τραπεζοκαθίσματα», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος οικονομικών.


Αν καταρρεύσει το σύστημα θα είμαστε από τους τελευταίους δήμους στην Ελλάδα που θα καταρρεύσουμε


Πέρα όμως από αυτά, ο δήμος Καστοριάς συνεχίζει παράλληλα και το συμμάζεμα των οικονομικών του, περιορίζοντας όσο το δυνατόν τις σπατάλες και τα περιττά έξοδα. «Πρέπει να τα καταφέρουμε. Τα χρήματα, τα οποία έρχονται δε φτάνουν ούτε για τους μισθούς, αλλά και γι’ αυτό ακόμα το πλάνο είχαμε προετοιμαστεί», εξήγησε ο κ. Πολυγιάνης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Καστοριάς είναι από τους λίγους δήμους που έχουν τόσο μεγάλη οικονομική υπηρεσία, η οποία έχει προβλέψει τα έξοδα για ένα διάστημα και δε θα μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι. «Θα πέσουμε, αλλά θα πέσουμε τελευταίοι. Αν καταρρεύσει το σύστημα θα είμαστε από τους τελευταίους δήμους στην Ελλάδα που θα καταρρεύσουμε. Εύχομαι και απεύχομαι να μη συμβεί ποτέ αυτό, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μέλει γενέσθαι», ήταν τα τελευταία απεγνωσμένα λόγια του αντιδημάρχου οικονομικών Καστοριάς σε μια ύστατη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε να ανταπεξέλθει ο δήμος στις πάγιες ανάγκες του.
Να υπογραμμιστεί τέλος ότι τα χρήματα από τα τέλη περεπιδημούντων ο δήμος Καστοριάς πρόκειται να τα διαθέσει για την κάλυψη οικονομικών εκκρεμοτήτων, όπως είναι μεταξύ αυτών και η καταβολή της πάγιας προκαταβολής των τοπικών συμβουλίων.

νεα καστορια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου