Κι όμως, το ξινούτσικο λεμονάκι είναι τόσο ωφέλιμο ώστε καλό είναι να μάθουμε πώς να το χρησιμοποιούμε ολόκληρο χωρίς να πετάμε τίποτε.
Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά.
Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, τη σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ, τα φαγητά, στο παγωτό, γενικά παντού! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την πορτοκαλάδα ως πηγή βιταμίνης C. Κι όμως το λεμόνι αποτελεί εξίσου καλή -αν όχι και καλύτερη- πηγή πρόσληψης βιταμίνης C.
Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού;
ΥΓΕΙΑ = Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ό,τι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε… Οι φλούδες του λεμονιού έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματός μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.
Η λεμονιά ως δέντρο έχει αποδειχτεί σωτήρια για όλους τους τύπους καρκίνου! Έχει ταυτόχρονα και μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια.
Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό! Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.
Πηγή: infokids.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου