yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ασπροκκλησιά: Προβλέπεται σθεναρή αντίδραση




Σθεναρή αντίδραση, αυτό εκτίμησε ο “αστυνομικός” διευθυντής της Π.Ε. Καστοριάς, σε μυστικό έγγραφο που έστειλε στην έδρα του  στρατηγείου του στο  ΥΠΑΙΠΘΑ.

Συνολικά 1500 επιθέσεις έχουν οργανωθεί από το υπουργείο παιδείας για εφέτος, γι’αυτό ζητείται από τους κατά τόπους εκτελεστές των επιθέσεων, η ενημέρωση για την ετοιμότητα των στόχων τους.

Πληροφορούμε ότι πολλοί (ίσως και όλοι ) Σύλλογοι Γονέων, Δασκάλων, Καθηγητών και Δημοτικά συμβούλια σε όλη την επικράτεια, τάσσονται κατά αυτών των αποφάσεων, που έρχονται να ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από τις δυο προηγούμενες επιθέσεις.
Και ;
Τα ίδια λέγαμε και λέμε σε ό,τι καινούργιο μας ανακοινώνουν.
Και ;
Εδώ να προσθέσουμε και τα νέα μέτρα που καταργούν τελείως την δωρεάν παιδεία π.χ η χρέωση των βιβλίων του κάθε μαθητή με υποχρέωση να τα παραδώσει σε άριστη κατάσταση στο τέλος της σχολικής χρονιάς για μελλοντική χρήση, σε αντίθετη περίπτωση, απλά  θα πληρώσεις παιδί μου.
Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ (που δεν έχει τελειωμό) κουμπώνεται δίπλα στα τόσα άλλα τα τελευταία χρόνια.

Ο καπιταλισμός λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο
  • συγχωνεύει σχολεία και νοσοκομεία για να τα προσφέρει έτοιμα στον ιδιώτη
  • οδηγεί ασθενείς και μη οικονομικά ομάδες, να αλληλοσπαράσσονται για να μην συστρατευθούν και εναντιωθούν στο ψευδοκράτος του κεφαλαίου
  • οργανώνει φασιστικές οργανώσεις τύπου χρυσή αυγή, για αποπροσανατολισμό των πνευματικά αδύναμων ομάδων και το ξύπνημα των ιστορικά δοσίλογων
  • καταστρέφει όποιες εργασιακές κατακτήσεις αιώνων, στο όνομα ενός χρέους που άλλοι δημιούργησαν
  • έχουν την νεολαία, έφηβους και εικοσάρηδες, καμένους από τα ναρκωτικά, που θέλουν να νομιμοποιήσουν αλλά ταυτοχρόνως δεν απαγορεύονται
  • οδηγεί αδύναμες ψυχές σε ελεύθερη πτώση από μπαλκόνια, αφήνοντας πίσω χρέη και ορφανά
  • είναι αυτός, που μεταφέρει την επιχείριση σε χώρες όπου θα έχει περισσότερα κέρδη, αδιαφορώντας για τους ανέργους που αφήνει πίσω του
  • είναι αυτός που πατά στον λαιμό τον ως χθες συνάδελφο του, διακρίνοντας έστω μικρή αδυναμία χωρίς να δείξει τον παραμικρό οίκτο
  • είναι αυτός που ξεπουλά όλη την κρατική περιουσία ( λιμάνια, δρόμους, γιοφύρια, αεροδρόμια. τρένα, ορυκτό και μη πλούτο κ.π.α.) που είναι αγαθά τα οποία έχουμε δανειστεί εμείς από τα παιδιά μας και πρέπει να τους τα παραδώσουμε ατόφια
Η αντίσταση, ναι η αντίσταση δεν θα πρέπει να είναι απλά σθεναρή, πρέπει από το χωριουδάκι αυτό την Ασπροκκλησιά Καστοριάς, η στάση από αμυντική να μετατραπεί σε μια μεγάλη αντεπίθεση.
Θα αντέξουμε ;  Δεν ξέρω.
Μακάρι να έχουμε συμμάχους σε όλη την χώρα, μακάρι αυτό το ειδικό να γίνει το γενικό, μακάρι η επίθεση αυτή στα σχολειά να είναι αυτή η σπίθα, που θα γίνει η πύρινη κόλαση για τις αστικές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ και τον καπιταλισμό απανταχού της γης.
Δεν πετώ στα σύννεφα, ξέρω ότι οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτή την στιγμή με περνάτε για χαζούλη, και εσείς που με γνωρίζετε προσωπικά και όσοι με γνωρίσατε μέσο του μπλοκ αυτού, αλλά σας ξέρω και εγώ, ξέρω τι φάρα είστε ο κάθε ένας ξεχωριστά, δεν έχετε πολλές διαφορές .
Για αυτό θα σας πω και αυτό
Τα σχολειά της Ασπροκκλησιάς θα τα κλείσουν, όπως έκλεισαν και τα προηγούμενα και όπως θα κλείσουν και τα υπόλοιπα 1498.
Αυτό που θα μείνει είναι ο αγώνας, ο αγώνας που  δίνουμε (όσοι αγωνιζόμαστε) θα έχει έναν αποδέκτη, τα ίδια μας τα παιδιά, προς γνώση και συμμόρφωση.
Ελπίζω τα παιδιά μας να τραφούν πνευματικά από αγώνες ζωής όπως αυτόν των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, τις δεκάδες απεργίες των τελευταίων δύο ετών, και πολλές άλλες μικρές ή μεγάλες μάχες.
Ελπίζω να μην καταντήσουν σαν εμάς που δεν διδαχθήκαμε από τους αγώνες των πατεράδων και των παππούδων μας που στην σύγχρονη ιστορία μας, ήρθαν κόντρα με το κράτος και κάθε μορφής εξουσία. Κατάφεραν να αντισταθούν και να νικήσουν την ναζιστική απειλή και τον εσωτερικό φασισμό, αλλά κάνανε το λάθος, να παραδώσουν την εξουσία σε αστικές κυβερνήσεις τύπου “δημοκρατίας” που αποδείχθηκαν το ίδιο κακές. Τις οποίες εμείς συνεχίζουμε να ανεχόμαστε σαν μαγεμένοι.
Αν έχω την τύχη  να διαβαστεί αυτό το κείμενο από παιδιά, θα ήθελα να σας πω μερικά “μυστικά”
  •  ο μπαμπάς και η μαμά δεν μαλώνουν γιατί δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά γιατί δεν ταιριάζουν τα έξοδα με τα έσοδα
  • για τον ίδιο λόγο φέτος σου έκοψαν το γυμναστήριο, την μουσική, τα αγγλικά, τον χορό ή κάτι άλλο
  • ο μπαμπάς συχνάζει περισσότερο στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και παρακολουθεί ποδόσφαιρο όχι γιατί του αρέσει η μπάλα, αλλά γιατί ελπίζει να κερδίσει κάποια λεφτά, μιας και δεν σας φτάνουν αυτά από το ταμείο ανεργίας ή αυτά που του δίνει το αφεντικό του
  • η μαμά τηλεφωνεί πιο συχνά στον παππού και την γιαγιά, όχι γιατί ξαφνικά τους πεθύμησε , αλλά για να τους πει ότι πρέπει να πουλήσουν το οικόπεδο στο χωριό, γατί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το δάνειο για το διαμέρισμα που αγοράσανε, αφού η κυρία κυβέρνηση κατέβασε πολύ τον μισθό της.
  • φέτος τον χειμώνα μάλλον στο σπίτι και στο σχολείο θα έχετε λίγο κρύο, όχι δεν θα έχει βαρύ χειμώνα, απλά από αυτό το πετρέλαιο που βάζετε κάθε χρόνο, θέλουν κάποιοι που λέγονται άνθρωποι και αγωνίζονται, λένε, για το δικό σου καλό να κερδίσουν περισσότερα λεφτά, τα οποία θα τα στείλουν σε κάποιους που τους χρωστάς, κατά κάποιο τρόπο, αλλά δεν το ξέρεις και δεν τους ξέρεις, αλλά και δεν σου λένε ποιοί είναι.
  • ακόμη, για το σπίτι που μένετε, που το έχτισε ο μπαμπάς ή ο παππούς, με τα λεφτά που έβγαζε δουλεύοντας τόσες ώρες, που εσύ δεν του έβλεπες σχεδόν καθόλου, τώρα, αυτήν η κυρία κυβέρνηση, ζητά να πληρώνετε κάθε χρόνο ένα πρόστιμο, γιατί σε αυτήν την χώρα δεν επιτρέπετε να έχετε δικό σας σπίτι, έτσι θα δίνετε μερικά λεφτά στο κράτος το οποίο θα τα δίνει σε κάτι καλούς κυρίους, που μαζεύουν χρήματα και τα κρύβουν σε μυστικά θησαυροφυλάκια, μακριά από εδώ για να μην καταλάβει ο μπαμπάς και ο παππούς και τα ζητήσουν πίσω.
  • ο μπαμπάς δεν έχασε αυτό το καλό το ρολόι του αρραβώνα και η μαμά δεν δάνεισε τα κολιέ και τα βραχιόλια στην θεία σου, τα δώσανε σε κάποιους που αγοράζουνε χρυσαφικά με αντάλλαγμα λίγα ευρώ, που τα δώσανε για το ενοίκιο του σπιτιού, αλλιώς θα σας έδιωχναν
  • Θυμάσαι, παλιότερα πηγαίνατε εκδρομές και διακοπές και ήταν ωραία, αν πάτε και τώρα πάλι ωραία θα είναι , αλλά δεν γίνεται να πάτε, γιατί αυτά είναι για λίγους, για τους πλούσιους και εσείς δεν είστε, ούτε ήσασταν παλιότερα που πηγαίνατε, απλά τότε περίσσευαν κάποια λεφτά και τώρα δεν φτάνουν ούτε για σινεμά να πάτε.
  • Σε λίγα χρόνια το σχολείο που πηγαίνετε θα το αγοράσει κάποιος και θα ζητά από τους δικούς σου λεφτά για να πηγαίνεις άλλα οι δικοί σου δεν θα έχουν και θα στο σταματήσουν, αυτό μπορεί να γίνει και όταν θα θέλεις να σπουδάσεις σε λίγα χρόνια, έτσι θα μείνεις στην απ’έξω και θα ψάχνεις καμιά δουλειά για να έχεις κάνα ευρουλάκι στην τσέπη. Αλλά δεν θα βρίσκεις εδώ και θα αναγκαστείς να βρεις σε κάποια άλλη χώρα. Τότε, σου εύχομαι μόνο να μην έχεις την αντιμετώπιση που έχουν κάποιοι συνάνθρωποι στην δική μας χώρα, από κάποιους
  • Όση περιουσία και να νομίζεις ότι έχει η οικογένεια σου, δεν μπορεί να φτάσει για πάντα, αυτοί που έχουν μεγαλύτερη, μπορούν να σας την εξαφανίσουν σε λίγες ημέρες, κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά σας.
Ξεκίνα εσύ τώρα την επανάστασή σου, μίλα με τους συμμαθητές σου στο λύκειο, το γυμνάσιο και στο δημοτικό, κλείστε το σχολείο σας για όσο χρειαστεί, για πάντα, μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει, ξύπνα τον πατέρα και την μάνα σου, να αντισταθούν και αυτοί μαζί σου, να ενωθείτε με τον γείτονα, τον δάσκαλο, τον καθηγητή, τους φίλους σας.
Μην αφήσετε να καταστρέψουν το μέλλον σας.
Φτιάξε έναν κόσμο, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο προς άνθρωπο.
Φτιάξε τον κόσμο των ίσων, για να κερδίσεις το μέλλον σου.
Οι μεγάλοι δεν βλέπουν τί στερείσαι εσύ, νιώθουν ευτυχισμένοι γιατί ο γείτονας στερείται περισσότερα.
Ξεκίνα εσύ,ΤΩΡΑ, γιατί αν γίνεις και εσύ 19 και μπλέξεις με την  ΔΑΠ,  την ΠΑΣΠ, ή μπεις στην αγορά ανεργίας, θα γίνεις ένας από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου