yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Θα πληρώσουν σε φόρους τα μισά λεφτά που έβγαλαν έξω!



Να πληρώσουν σε φόρους τα μισά λεφτά που έβγαλαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης, κινδυνεύουν σχεδόν οι 24.000 από τους 54.000 καταθέτες που φιγουράρουν στη λίστα με όσους ελέγχονται για τις μεγάλες εξαγωγές συναλλάγματος που έκαναν κατά την τελευταία τριετία, προς τράπεζες του εξωτερικού.


Ύστερα από διασταυρώσεις που διενέργησε με βάση την συγκεκριμένη λίστα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ετοιμάζει ήδη τα ειδοποιητήρια που θα στείλει για να πληρώσουν φόρο έως 45% για το μέρος των κεφαλαίων τους τα οποία φυγάδευσαν από τη χώρα, αν και δεν προέκυπταν από τα εισοδήματα που δηλώνανε στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο protothema.gr ότι σχεδόν οι μισοί καταθέτες της λίστας έβγαζαν ποσά που δεν δικαιολογούνταν από τα νομίμως φορολογηθέντα εισοδήματά τους. Στην επεξεργασία των στοιχείων από τη ΓΓΠΣ λήφθηκε υπόψιν και η ανάλωση κεφαλαίων για έξοδα που είχαν τα νοικοκυριά, όπως για ενοίκια κλπ. Με την πρόσκληση που θα τους έρθει, οι καταθέτες εξωτερικού καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος για τα ποσά των καταθέσεων που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα κάθε χρόνο στην εφορία, εκτός αν δώσουν εξηγήσεις και προσκομίσουν δικαιολογητικά για την προέλευση των χρημάτων που έστελναν σε ξένες τράπεζες .

Η διασταύρωση έδειξε για παράδειγμα την περίπτωση γυναίκας επιχειρηματία που με ετήσια εισοδήματα που δεν ξεπερνούσαν τα 270.000 ευρώ το χρόνο, έβγαλε στο εξωτερικό κατά τη διετία 2009-2010 κεφάλαια 3,5 εκατ. ευρώ.
(protothema.gr)
Days4u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου