yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάνετε σεξ με κλειστό το φως;



Αν η πρώτη σας φράση στις ιδιαίτερες στιγµές είναι «σβήσε το φως», έχει µάλλον έρθει ο καιρός να µάθετε τι είναι πιθανό να κρύβεται πίσω από το αίτηµά σας!


Όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα βγάζουν για πρώτη φορά τα ρούχα τους στο κρεβάτι, είναι αρκετά συνηθισμένο να προτιμήσουν το σκοτάδι προκειμένου να νιώσουν πιο άνετα. Τι γίνεται, όμως, όταν το σκοτάδι εδραιώνεται σαν καθεστώς αρκετούς μήνες μετά;

Tι κρύβεται από πίσω;
Σύμφωνα με τους ειδικούς η προτίμηση στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια του σεξ αφορά τις γυναίκες σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι τους άντρες. Γιατί όμως; Πολύ συχνά πίσω από τη συγκεκριμένη προτίμηση κρύβεται η σχέση που έχει μια γυναίκα με το σώμα της. Οι γυναίκες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μάθει να θεωρούν το σώμα τους ερωτικό εργαλείο με τα θέλγητρα του οποίου εξασφαλίζεται η διέγερση του άντρα.

Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, όταν μια γυναίκα δεν αισθάνεται καλά για το σώμα της, να επιδιώξει να το κρύψει στο σκοτάδι μόνο και μόνο επειδή φοβάται μια ενδεχόμενη απόρριψη. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί ιδιαίτερα όταν δεν είναι βέβαιη για τα συναισθήματα του ερωτικού της συντρόφου. Γενικά, όσο πιο ανασφαλής νιώθει μια γυναίκα με το σώμα της, τόσο πιο πιθανό είναι να προτιμά το σεξ στο σκοτάδι πράγμα που συχνά τη διευκολύνει να χαλαρώσει και να κορυφώσει πιο εύκολα.

Πότε υπάρχει πρόβλημα;
Η προτίμηση να κάνει μια γυναίκα έρωτα στα σκοτεινά δεν υποδηλώνει πάντα πρόβλημα ιδιαίτερα όταν συμφωνεί με τις προτιμήσεις της κι ο ερωτικός της παρτενέρ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει όταν εξελίσσεται σε μονομανία. Όταν δηλαδή η γυναίκα δεν μπορεί να λειτουργήσει ερωτικά υπό άλλες συνθήκες.

Ο μύθος του σκοταδιού
Παρότι οι περισσότεροι πιθανότατα πιστεύουν ότι το σκοτάδι απελευθερώνει τη σεξουαλική έκφραση φαίνεται ότι ισχύει μάλλον το αντίθετο. Κι αυτό γιατί στερεί ένα βασικό και συναρπαστικό συστατικό από τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού: την οπτική διέγερση. Αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο ειδικά για τους άντρες οι οποίοι έχουν περισσότερο ανάγκη από οπτικά ερεθίσματα στο σεξ.

Επίσης μια γυναίκα που επιμένει να κάνει έρωτα στο σκοτάδι ακόμα και μ’ έναν σύντροφο τον οποίο γνωρίζει καλά ή με τον οποίο έχει μακρόχρονη σχέση, διαιωνίζει την απόσταση μεταξύ τους. Αποτρέπει δηλαδή την ανάπτυξη της οικειότητας, γεγονός που θα τους βοηθούσε να γνωριστούν καλύτερα και να δεθούν συναισθηματικά.

Διαφωνούμε. Τι να κάνουμε;
Τι γίνεται όταν εκείνη επιδιώκει το σεξ στο σκοτάδι όμως εκείνος προτιμά τα φώτα αναμμένα; Παρόλο που μια τέτοιου είδους διαφωνία ανάμεσα στο ζευγάρι δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της σεξουαλικής σχέσης καθώς δεν αρκεί απλώς να κάνουμε έρωτα. Πρέπει να κάνουμε έρωτα με τον τρόπο που μας ευχαριστεί. Όταν, λοιπόν, ο ένας από τους δύο δεν είναι ευχαριστημένος είναι αναμενόμενο να προκύψουν προβλήματα.

Τι μπορεί να βοηθήσει:
Εκείνη να παραδεχτεί στο ταίρι της ότι δεν νιώθει άνετα όταν κάνει έρωτα μ’ αναμμένα τα φώτα και να προσπαθήσει ν’ αναλύσει το γιατί. Η άρνηση για αναμμένα φώτα δεν πρέπει να είναι πεισματική και αυθαίρετη σαν απαγόρευση ή διαταγή γιατί έτσι, κάθε άλλο παρά θα κερδίσει την κατανόηση του συντρόφου της. Εντολές του τύπου «Σβήσε το φως» ή «Δεν θέλω να κάνουμε έρωτα το πρωί» μπορεί να εξανεμίσουν την ερωτική διάθεση του συντρόφου της. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να του εξηγήσει με ποιους τρόπους θα μπορούσε να τη βοηθήσει να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια του σεξ π.χ να μην βιάζεται ή να είναι πιο τρυφερός

Εκείνος, από την άλλη, να σεβαστεί το όποιο πρόβλημα της συντρόφου του και να την ενθαρρύνει να το αντιμετωπίσει αποφεύγοντας όμως να της ασκεί πίεση ή αυστηρή κριτική. Αντί γι’ αυτό, πρέπει να τονώνει την αυτοπεποίθηση της σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή της. Όχι όμως με υπερβολικό τρόπο καθώς μπορεί να εγείρει την καχυποψία της και να την κάνει πιο επιφυλακτική. Η όποια παρότρυνση από τον σύντροφό για περισσότερο… φώς καλό είναι να γίνεται με το μαλακό και κλιμακωτά κι όχι με πίεση. Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση σ’ αυτή την περίπτωση καθώς και να ενισχύσει τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Συχνά αυτό που χρειάζεται μια γυναίκα για να πάψει να είναι ντροπαλή ή σφιγμένη στο κρεβάτι είναι περισσότερο χρόνο για να γνωριστεί με τον σύντροφό της. Η οικειότητα που έρχεται σιγά σιγά είναι ένας τρόπος για να βελτιώσουν οι δύο παρτενέρ τη σεξουαλική τους ζωή αφού συνήθως όταν γνωρίζονται καλύτερα και έρχονται πιο κοντά λένε αντίο στις αναστολές. Είναι σημαντικό οι δύο σύντροφοι να εστιάσουν στη σχέση όχι μόνο σε σεξουαλικό επίπεδο αλλά και σε συναισθηματικό. Όσο πιο ασφαλής νιώθει η γυναίκα για τον σύντροφό της συναισθηματικά τόσο περισσότερο τον εμπιστεύεται και τόσο πιο σίγουρη είναι ότι εκείνος την αποδέχεται και είναι ερωτευμένος μαζί της οπότε πιο εύκολα θ’ αποδεχτεί και θ’ αγαπήσει κι εκείνη τον εαυτό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου